A Bluehole egy picit feldúlt a Fortnite új battle royale modja miatt

A Bluehole egy picit feldúlt a Fortnite új battle royale modja miatt

A készítők lehet, hogy bíróságra mennek az üggyel.

Amikor az Epic Games új Fortnite modja megjelent, a készítők nem titkolták el, hogy mi inspirálta őket. Bárki, aki játszott már a Fortnite battle royale modjával észrevehette a sok hasonlóságot a PUBG-val. Mindkét játékban 100 játékos ejtőernyőzik ki egy repülőből, ahol a halálukig küzdenek, ahogy a pálya mérete folyamatosan csökken. Több mint valószínű, hogy nem egy véletlenről van szó, hogy pont akkor jön ki a mod amikor a PUBG sikere már túlment mindenen. A Bluehole pedig észrevette a dolgot.

Ma reggel jött egy bejelentés a cégtől, amiben tisztán látszódik, hogy nem túl boldogok az eset kapcsán.

“Vannak kapcsolataink az Epic Games-el, hiszen ők a készítői az Unreal Engine 4-nek amivel mi is dolgozunk,” –mondta Chang Han Kim, a Bluehole elnöke és vezető producere. “Miután elolvastuk növekvő visszajelzéseket és mi magunk is megnéztük a játékot, úgy érezzük, hogy a Fortnite lemásolta azt az érzést, amiért a mi játékunk, a PUBG köztudott.”

Mind a Fortnite trailerében mind a bejelentő blog posztban meg volt említve a PUBG.

“Azt is észrevettük, hogy az Epic Games sűrűn veszi elő a PUBG-t reklámjaiban mind a közösségnek mind a sajtónak.” -mondta Kim. “Ezt soha nem beszélték meg velünk, és nem érezzük elfogadhatónak.”

Talán a legnagyobb meglepetést egy további mondat okozta a bejelentésben, amikor Kim kicsit olajat öntött a tűzre, mivel azt mondta, hogy ez csak a kezdete az egész történetnek.

“A PUBG közösség eddig és a jövőben is bizonyítékokat fog keresni a sok hasonlóságból, amíg mi további lépéseket fontolunk meg.”- mondta Kim.

Az megkérdőjelezhetetlen, hogy a két játékban vannak hasonlóságok, de innentől a kérdés az; hogy túl hasonlóak-e, vagy csak túlreagálta a Bluehole az egész ügyet.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!