Itt az ideje megijedni az árnyékoktól! -megjöttek Evelynn képességei

Itt az ideje megijedni az árnyékoktól! -megjöttek Evelynn képességei

Tűkön ülve várta már mindenki, hogy pontosan mit is fog tudni a felújított Evelynn, most pedig elérkezett ez a pillanat. Ami egyszer broken volt, -az is marad.

Talán nem meglepő ha azt mondom, hogy Evelynn asssassin vonala tovább erősödött. Kapott mindent a drága démonhölgy, amire egy gusztustalan orgyilkosnak csak szüksége lehet. Láthatatlanság, charm, csusszanás, nagy sebzés, szóval reszkessetek adc-k! (Megint... -a szerk.)

Feltérképezték Evelynn új képességeit, és megjelentek a splashartok is!

Aioween | 17/09/26 14:38 Evelynnről egyelőre nem sokat tudni, viszont a videója alapján már el lehet kezdeni spekulálni, hogy pontosan milyen képességei is lesznek majd. A hölgy nem egy mai csirke; 2009 május elsején, a munka ünnepén jelent meg, tehát több mint 8 éve velünk van.

Azért azt ki kell hangsúlyoznom, hogy amellett, hogy bitang op-nak tűnik, a fun és az érdekesség faktora is erős lehet. A játékmenete, -mint ahogyan az várható volt-, teljesen megváltozott, sokkal több lehetőség rejlik már a karakterben, többféleképpen megjátszható már vele egy adott szituáció. Nem is csépelném tovább a szót, lássuk hát miről is van szó.

PASSZÍV: DEMON SHADE

A passzív képessége ugyanazt takarja, mint eddig, de azért csavartak rajta egy szépet. Amennyiben alacsony életerővel lépünk ki egy harcból, a láthatatlanság során az életerőnk visszatöltődik egy bizonyos szintre. Láthatatlanság közben továbbra is csak a control wardok és a közeli ellenfelek, illetve tornyok vehetnek észre, ám itt jön a csavar. Evelynn passzív képessége nem elérhető egészen a hatodik szintig. Szóval a legelső tábortakarításokat -sőt minden bizonnyal az első rajtaütéseket is- ezen képesség nélkül kell majd végrehajtani. 

Q: HATE SPIKE 

Evelynn a kijelölt irányba lő egy varázslatot, ami az első eltalált ellenfélre 3 jelzőt helyez el. A következő 3 képessége további sebzést okoz, közelebb érve a célponthoz pedig a Q újabb háromszori megnyomásával tüskék hadát indíthatja el az ellenfele felé. Ezek a tüskék területi sebzést osztanak ki, amelyből minden közelben tartózkodó ellenfélnek kijut, ám a Q által megjelölt célpontot priorizálják. Amennyiben a célpont egy szörny, úgy a Hate Spike töltési ideje jelentősen csökken.

W: LUST DUST 

Na innentől kezd érdekessé válni a szituáció: Evelynn új W-je egy teljesen más képesség, mint eddig volt. Egy jelzőt helyez el a célpontja felett, ami egy rövid töltésbe kezd. Ez a töltés egy alaptámadással, vagy varázslattal megszakítható, ebben az esetben pedig Evelynn visszakapja a W mana költségét, az ellenfele pedig jelentős lassítást szenved el.

AZONBAN, ha hagyjuk, hogy a rontás beérjen, akkor a következő támadásunkkal elcsábíthatjuk ellenfelünket, aki így fülig szerelmesen fog a karjainkba rohanni. Amennyiben a célpont egy karakter, úgy a varázsellenállása néhány másodpercre csökken, míg szörnyek esetében a charm hosszabb ideig tart és bónusz sebzést okoz. A W castolása nem szakítja meg a passzívból származó láthatatlanságot.

E: WHIPLASH & EMPOWERED WHIPLASH

Ez a képessége is egy teljesen más arculatot kapott. Aktiváláskor megdöfi ellenfelét a csápjaival, százalékos hp sebzést oszt ki, majd egy rövid időre extra mozgási sebességet kap. Viszont, ha láthatatlanságból kezdeményez ezzel a képességével, úgy már Empowered Whiplash-é alakul, ami azzal jár, hogy ráhúzza magát a célpontjára, a támadása pedig területi sebzést okoz.

R: WIDOWMAKER

Na ez a képesség a teteje mindennek, hihetetlen beteg, így első blikkre! Evelynn felszabadítva minden démoni energiáját egy utolsó gigászi támadást indít. Félkör alakban áthasítja minden ellenfelét, ez idő alatt megcélozhatatlan, majd a képesség végeztével hátrébb húzódik egy tetemes Villanásnyi távolságot. Az alacsony életerővel rendelkező hősök több sebzést kapnak ebből a varázslatból.

Mint ahogyan az lenni szokott, egy rövid videót a játékmenetéről is kaptunk. Egy igazi rémálom lesz a Szurdokban. A régi Evelynn szintén a frászt tudta hozni az emberre, ám neki nem volt két ugrálós képessége is, hogy mindvégig a nyomodban legyen. A videóban nagyon jól megfigyelhető, hogy az R képessége mennyi lehetőséget is rejt magában.

Végezetül pedig néhány tipp, ami a segítségedre lehet az első vele játszott mérkőzéseiden.

  • Mint azt följebb már említettem, Evelynn passzívja csak a hatodik szint után válik használhatóvá, így amíg azt el nem éred lépten-nyomon észlelhetnek az ellenfeleid. Épp ezért a korai szituációkat nagyon jól át kell gondolni, hiszen Evelynn egy nagy előnyétől van megfosztva, ám ha eljött az ulti ideje, akkor az egyik legagresszívabb dive karakter lehet belőle. Ha teheted, hajts rá minél előbb a hatodik szintre.
  • A W képessége csökkenti az elbűvölt ellenfél varázsellenállását, tehát Evelynn nagyon jó választás lehet egy olyan csapatkompozícióban, ahol sok varázssebzés van jelen. Ha maga a mides, ap sebzős a support, akkor bizony magáért kiált a démonkisasszony.
  • Figyelj oda a Q megfelelő használatára. Lehetőleg mindig a legnagyobb életerővel rendelkezett szörnyet célozd be vele, utána pedig a területi tüskéket is próbáld meg úgy irányítani, hogy minél több célpontot eltaláljanak. Ezzel időt, manát és életerőt spórolsz meg.

Nos, egyelőre úgy tűnik, hogy Evelynn se állt túlontúl hátul a sorban, amikor a broken géneket osztogatták, ám ne felejtsük el Ornnt, akire szintén rávágták az op pecsétet, majd megérkezésekor a valaha volt legalacsonyabb győzelmi arányt produkálta. Nem valószínű, hogy Evelynnre is ez a sors várna, de várjuk meg a karakter megjelenését, és persze a további alakításokat rajta.

Nekem adc mainként egyébként előre sír a lelkem, hisz már látom magam előtt a 0,8 meg 1,2 másodperces deleteket, de ugyanakkor nagyon tetszik a hős, mert összetett, jól kombózható, szép játékokat lehet majd vele összehozni. A felújított splashartokat egy korábbi cikkünkben tekinthetitek meg.

Nektek mi a véleményetek az új árnyjáróról? Instabuy vagy instaban?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!



Kövess Minket!