10 dolog, ami bosszantja a fanokat a FIFA18-ban

10 dolog, ami bosszantja a fanokat a FIFA18-ban

Nagyon jó a játék, de azért 1-2 dolog mellett az ember nem megy csak úgy el.

Megjelent a FIFA18, és még friss ropogós, ennek ellenére már melegében le lehet vonni néhány következtést. Kétségtelen, hogy sokan inkább a virtuális labdarúgás hívei, mintsem a valódi sport zászlóvívői lennének. Vitathatatlan, hogy Leo Messi és C. Ronaldo a világ legjobbai, nyomukban Neymarral és Suarezzel, persze ebben sem értene mindenki maradéktalanul egyet. Viszont ezen kívűl található a játékban még néhány érdekes döntés, amelyen a szurkolók még inkább képesek lennének összeszólalkozni. Normális keretek között remek beszédtéma lehet a következő 10 összegyűjtött topik, melyben az EA döntését lehet helyeselni vagy ellenkezni vele. Lássuk, mi az amit nem könnyű még nekünk sem eldönteni.

10 Mesut Özil magasabb értékű mint Paul Pogba

A modern labdarúgásban mindennaposak a klubváltások. Az új igazolások azonnal a címlapra kerülnek a nagy kluboknál. A játékban meghatározott adataik időnként nem feltétlen tükrözik a valóságot. Legalábbis a szurkolók szemében biztosan nem, és azonnal támadást indítanak egy másik klub futballistája ellen, a másik oldal pedig igyekszik az áldozatot a védelmébe venni. Pogba a maga 87-es statjával kénytelen Özil árnyékában elbújni, mivel a német 88-as erősségű. Ezt aligha hagyja szó nélkül bárki is.

9 Gonzalo Higuan Gareth Bale felett áll

Mikor habfehérben futkározott a pályán, a legtöbb madridista a stadionon kívül látta volna, amely végül meg is történt. Hozzátartozik, hogy gólokat szerezni nem a legkönyebb feladatok közé tartozik, de az argentin az elmúlt szezonban vert azért 32-t. Ez vajon tényleg elég, hogy Gareth Bale fejére nőjjön, és jobb legyen nála? Nyilván kapott hideget-meleget a walesi is, de hihetetlenül sokrétű játékos, ezt nem lehet vitatni.

8 Delle Alli gyengébb és lassabb, mint kéne

Maga a futballista fejezte ki nem tetszését az értékelését látva Rio Ferdinand youtube channelén. Leginkább a kevés sebessége zavarta, amely idén 76 lett, amely 3-al kevesebb, mint Cesar Azpilicuetanak, a Chealsea védőjének.

7 Hector Bellerin a leggyorsabb Premier League játékos

Az Arsenal jobbszélső hátvédje elég lendületes, de valóban lehagyja Marcus Rashfordot vagy Leroy Sanet sprintben? Ebben az évben küszködött azért, hogy megtalálja a formáját, az edzőterem után pedig veszített egy keveset a sebességéből.

6 Cristiano Ronaldo egy szuperhős

Egészen elképesztő teljesítményre képes, kétségkívül szállította az elmúlt években a trófeákat. Bár az évek felette is kezdenek eljárni, és sokszor fordul elő, hogy mindössze egy tizenegyesből sikerült csak gólt szereznie. A játékban azonban ennek nyomát sem látni, a gyorsasága még mindig 90-es, pedig azért sokat veszített már sebességéből. Bár, aki a borítón szerepel, annak lehet ez nem is számít.

5 Kylian Mbappé alulértékelt

Nagy butaság lenne, ha nem látnánk, hogy a francia kölyökből a világ egyik legjobbja is lehet egy szép napon. A kérdés az, hogy már most is az e? A FIFA-ban meg van a lehetőség a 94 elérésére, bár jelenleg mindössze 83-as statot kapott. David Alaba és a Bayern München ellen megmutatta mire képes, így egy kicsit kevésnek érződik ez a pontszám.

4 David de Gea nem a világ legjobb kapusa

A Manchester United szurkolói közül a legtöbben ezt állítják pedig, de egyelőre nem sikerült kiütnie a nyeregből Manuel Neuert. A német kapus ebben a szezonban sérüléssel bajlódik, de kapuérzéke és a labdával való kapcsolata élményszámba megy. A FIFA-ban szereplő kapusteljesítményeket egyékbént sokszor támadják a játékosok.

3 Még mindig nincs igazi csapat alapú taktika

A grafika, a játékosok mozgása és ügyessége, a fizika és az atmoszféra mind látványos fejlesztéseken esett át. Azonban még mindig nem tudunk csapatok elleni taktikát beállítani. Ha például játszunk egy Liverpool-Tottenham összecsapást, nem kell aggódnod az összehangolt letámadás és nyomás alá helyezés miatt.

2 A védekezés még mindig elég nehéz

A sima szerelés időzítése még mindig nem könnyű, így sok esetben inkább a becsúszás mellett döntünk. Ez sok ez sok esetben sok jóra nem vezet. Pontrúgásokat jelent az ellenfélnek és a csapatunk is megfogyatkozhat.

1 Gáz vagy nem gáz a The Journey

A FIFA17-ben indult útjára Alex Hunter története, mely nem volt kliséktől mentes, a forgatókönyve akár egy Hollywoodi filmhez is hasonlítható lenne. Cristiano Ronaldo kísérlete a színészkedésre kissé kínossá sikerült.

Nektek mi az, ami esetleg nem szimpatikus a játékban?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!