Ne csak a szemed, a füled is használd! -PUBG guide

Ne csak a szemed, a füled is használd! -PUBG guide

Egy-egy győzelem sokszor nem csak a szemeden múlik, -de a füleden is! Ebben a cikkben a lövéshangok fontosságával foglalkozunk.

Ismerős az az érzés, amikor hirtelen elkezdenek valahonnan rád lőni, és te csak a hangot hallod, de az ellenfeledet nem látod? Ilyenkor kell használnunk a fülünket, de nem csak arra, hogy merről lőnek, hanem arra is hogy milyen messziről.

Ahhoz hogy jobban megértsük az egész koncepciót, először kezdjünk az alapokkal. A játékban a hangoknak három plusz két átmeneti fázisa van. Az első 0-50 méterig tart, itt mindent úgy hallasz mintha te lőnél a fegyverrel, szinte semmi különbséget nem észlelsz. Az első átmeneti fázis 50-100-ig tart, ahol már hallatszanak a magas frekvenciák. 100-150 méternél teljesen átlépünk a magas frekvenciákba, itt már könnyedén megkülönböztethetjük a hangot az eddigitől.

150-200-ig pedig belépünk a második átmeneti fázisba, ami a magas hangból kezd átváltozni mély basszussá. Ahogy elérünk 250 méterig a hang már nem változik, ugyanazt a mély basszust fogjuk hallani csak egyre halkabban és halkabban, addig, ameddig el nem tűnik  teljesen. Ez az adat valamilyen oknál fogva csak az assault rifle-ökre igaz. Hogy könnyebben eltudjátok a hangokat képzelni; a videóban hallható az összes változás.

Nem csak a távolság miatt lesz más a hang, de a különböző AR-eknek is más a zajszintje ugyanolyan távolságon. A leghangosabb fegyver az AK, de csak 100 méterig, 200 méternél átveszi a vezetést az M416, de 300-tól, ameddig el nem csendesül teljesen az M16A4 vezeti a listát. Ami érdekes, hogy a SCAR a leghalkabb AR az egész játékban bármilyen távolságra. A videóban 500 méternél már alig hallható a lövés.

Összességében 50-től 250 méterig változnak a hangok erőteljesen, 250-től pedig csak egyre halkabb lesz, ha valaki ismeri a fegyverek moraját, elég könnyen belőheti azt, hogy milyen messziről és honnan érkeznek a lövések. Az M16A4 a leghangosabb fegyver nagy távolságból, a SCAR pedig a leghalkabb minden távolságból.

Reméljük innentől a fületeket is használni fogjátok egy-egy meccsen, és sokkal könnyebben lesznek meg azok a hőn áhított csirke-vacsik!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!