Végtelen szint, változó rúnák, kék esszencia IP helyett...; minden kérdésre válaszolt a Riot!

Végtelen szint, változó rúnák, kék esszencia IP helyett...; minden kérdésre válaszolt a Riot!

Az idei preseason hozza évek óta a legnagyobb változásokat. Emiatt sokaknak lehetnek kérdései, de szerencsére a Riot gondolt rájuk, és egy csokorba szedte a leggyakrabban felmerülőket a válaszokkal együtt!

Annyi újdonság vár ránk novembertől, hogy az ember lassan már azt se tudja merre kapkodja a fejét. Új rúnák, rúnarendszer, reworkölt hősök, kék esszencia, végtelen szint stb. Aki nem követi aktívan a LoL történéseit napról-napra, annak ez elsőre elég nagy káosz lehet. Szerencsére a Riot ezekre az emberekre is gondolt, és összeírt egy GYIK-et (Gyakran Ismételt Kérdések), hogy a leggyakrabban felmerülőkre választ adjanak a játékosoknak.

Nemsokára jön a Pre-Season és az új Rúnarendszer, íme pár új Rúna oldal, amivel el lehet majd indulni

A PBE szerveren már ott van az új rendszer, és persze mindenki elkezdett valamit összerakni. Íme pár ötlet a különböző szerepekre. A Runes Reforged bizony már ott lapul a PBE szervereken, és a szerencsés játékosok, akik rendelkeznek oda is felhasználóval, már kedvük szerint pörgethetik az új rúnákat.

Elég hosszúra sikerült ez a lista, az előbb említett okok miatt, sok mindenre lehetnek kíváncsiak a játékosok, így a teljesség igénye nélkül összeszedtük nektek a legfontosabbakat, de akit részletesebben is érdekel, az az alábbi linken megtalálja. 

Mikor indul az előszezon?

Jelenleg úgy tervezzük, hogy november 8-án.

Mikor kezdődik az új szezon?

Mivel az idén elég sok változtatást eszközöltünk, elegendő időt szeretnénk hagyni magunknak arra, hogy kialakítsuk a tökéletes egyensúlyt az új szezon kezdetéig, vagyis 2018. januárig.

Korlátlan szintlépés

Hogyan változott a szintlépés felső határa?

A szintlépésnek nincs többé felső határa! Lépj szintet a végtelenségig (persze azon túl ne; a végtelenségen túlmenni köztudottan veszélyes dolog!).

Rengeteg meccset lejátszottam már a 30. szinten. Magasabb szinten fogok kezdeni az új rendszerben?

Nem. Az új, korlátlan szintlépési rendszer elsősorban több célt próbál kitűzni eléd (és persze jutalmazni azok elérésekor). Éppen ezért nem sok értelme lenne, ha ennyire sok játékos kezdene magasabb szinteken. Ezzel pont azokat a célokat vennénk el, amelyek az új rendszer egyik lényegét jelentik.

Minden meccs után jár kék esszencia?

Nem. Az új rendszer lényege a szintlépéskor kapott hőstöredékekben rejlik, amelyek aztán kék esszenciává alakíthatók.

Mi a helyzet akkor, ha szintlépéskor valami olcsó hőstöredéket kapok; Így jártam?

A rendszert úgy terveztük meg, hogy ne függjön túlzott mértékben a szerencsétől. Minden szintlépéskor van esély arra, hogy több hőstöredéket is kapsz. Ha olcsóbb hőstöredék van a kapszulában, mint amilyen Ashe, akkor járnak mellé más töredékek is, hogy a kapszula értéke elérjen egy bizonyos szintet. A kapszulák úgy lesznek kiegyensúlyozva, hogy mindenki megközelítőleg ugyanakkora értéket kapjon belőlük, így nem a szerencsén múlik, hogy milyen gyorsan oldhatsz fel hősöket.

Az új rendszerben egyre lassabban lehet majd elérni a magasabb szinteket?

Igen, de nem lesz sokkal lassabb, mint most. Ahogy egyre magasabbra érsz, egyre nehezebb és lassabb lesz a fejlődés, de a 150. szintnél állandósul. Vagyis a 151.-től a 175. szintig pontosan annyi idő lesz eljutni, mint a 176.-tól a 200.-ig.

IP és kék esszencia

Miért döntöttetek úgy, hogy az új, kombinált fizetőeszköz neve „IP” helyett „kék esszencia” lesz?

Az új kék esszencia ugyanúgy működik, mint az eddigi IP, de azért döntöttük a kék esszencia elnevezés mellett, mert jobban illeszkedik a zsákmányszerzési rendszerbe. A kék esszencia révén például kedvezményt adhatunk a hősökre a hőstöredékeken keresztül, szintlépésenként akár több hőstöredék is szerezhető, a játékosok pedig a 6. és 7. hősismereti szint feloldására is használhatják a megszerzett hőstöredékeket. Ezenkívül mostantól a kitüntetés- vagy a hősismereti rendszer révén szerzett töredékek is szétbonthatók, és a boltban elkölthető fizetőeszközzé alakíthatók.

Hogyan működik majd az új rendszerben az IP-ért vásárolt hősök visszaváltása?

Az IP-ért vásárolt hősöket az IP-mennyiséggel megegyező értékű kék esszenciáért lehet visszaváltani.

Mi lesz azokkal a játékosokkal, akik tele vannak kék esszenciával, de nem tudják mire elkölteni?

A legfontosabb a különleges KE-bolt, amely azok számára készült, akiknek már minden hős megvan (és nagyon sok IP-t halmoztak fel). Itt rengeteg exkluzív tartalom közül választhatnak. A bolt legdrágább termékei (a drágakövek és URFWick) azoknak szólnak, akik már hosszú szezonok óta halmozzák az IP-t. Az előszezon elején például a következőket lehet majd megvenni:

  • 1500 KE – Zsákbamacska ikont tartalmazó doboz (biztosan van benne egy ikon, amely még nincs meg)
  • 2000 KE – Chromák (bármilyen chromát tartalmazhat, amely legalább hat hónapja elérhető)
  • 2500 KE – „Mini zsákbamacska” ikondoboz (csak a különleges KE-boltban érhető el)
  • 3950 KE – Zsákbamacska hősök (biztosan tartalmaz egy hőst, amely még nincs meg)
  • 4900 KE – Zsákbamacska őrszemkinézetet tartalmazó doboz (biztosan van benne egy őrszemkinézet, amely még nincs meg)
  • 6000 KE – Rúna őrszemkinézet (csak a különleges KE-boltban érhető el)
  • 50 000 KE – „Dől a lé” hangulatjel (csak a különleges KE-boltban érhető el)
  • 50 000 KE vagy több – Drágakövek (Az első ára 50 000, a másodiké 75 000, a harmadiké 100 000. A különleges KE-bolt akciója során egy fiókkal legfeljebb három darab vásárolható.)
  • 75 000 KE – Pénzes zsákok hangulatjel (csak a különleges KE-boltban érhető el)
  • 150 000 KE – URFWick hőskinézet (mostantól csak a különleges KE-boltban érhető el)

Később ismét elérhető lesz a különleges KE-bolt?

Jelenleg azt tervezzük, hogy évente egyszer ismét elérhető lesz a KE-bolt. Nem tudjuk, hogy mit lehet majd venni benne, de biztosan lesznek olyan egyedi dolgok, mint a rúna-őrszemkinézetek és a „Dől a lé” hangulatjel.

Észrevettem, hogy megszűnik a hőstöredékek újrasorsolása. Mi a helyzet a kinézettöredékek újrasorsolásával?

A hőskinézet-töredékeket ugyanúgy újra lehet sorsolni, mint eddig!

A 6. és 7. hősismereti szint feloldása ugyanannyi kék esszenciába fog kerülni?

A feloldás ára a korábbi ár 6,5-szerese lesz. Pontosan annyival több, mint amennyivel a már meglévő KE mennyiségét növeljük. Tehát az új rendszerben is „ugyanannyiba fog kerülni”, csak a számok lesznek nagyobbak.

Változni fog a fiókátvitel menete?

Annak biztosítása érdekében, hogy senki ne essen el a neki járó jutalmaktól, a fiókátvitelt körülbelül egy hónappal az előszezon kezdete (október 10.) előtt letiltjuk, és csak az előszezon kezdete (november 20.) után két héttel lesz újra elérhető.

Ha azt tervezed, hogy szervert váltasz, két lehetőséged van:

1. Még a fiókváltás október 10-én esedékes letiltása előtt keríts rá sort.

2. Várd meg, amíg novemberben elkezdődik az előszezon, és a fiókátvitel előtt játssz le egy meccset, hogy megkapd a neked járó jutalmakat. Ez a legbiztosabb módja annak, hogy ne mulassz el egyetlen jutalmat se.

Rúnák

Nagyon sok rúnát vettem a régi rendszerben. Kapok valamit a régi rúnákért cserébe?

Erről már bővebben írtunk egy korábbi cikkünkben, hogy pontosan mi mennyit fog érni, minderről alább olvashattok.

Számold ki, mennyit fog érni az átváltás után az accountod!

Aioween | 17/09/21 17:15 Nem vagy tisztában az új rendszerrel, vagy hogy mi is fog történni az eddig összegyűjtött IP-del? Kíváncsi vagy, hogy miként tudod majd a kék esszenciát elkölteni hatékonyan? Segítünk! Aki esetleg egyáltalán nem követte a LoL körüli eseményeket az utóbbi időkben, azoknak újdonság lehet, de jövőre teljesen eltűnik az IP, vagyis az Influence Point a játékból.

Mért nem kapjuk vissza a rúnákra elköltött összes IP-t?

Az üzleti modellünk alapja, hogy az opcionális tartalmakból kapott bevételből fejlesztjük a játékot, az e-sportot, a szervereinket és minden mást. Azzal, hogy ingyenessé tesszük a rúnákat, valamint több ezer KE-t adunk a játékosoknak, és körülbelül ugyanolyan tempójú hősfeloldást garantálunk mindenkinek, jelentősen csökkenni fog a hősökre, rúnákra és a KE-boltban található kinézetmódosító tárgyakra költött RP mennyisége. Ez elég nagy befektetés a részünkről, amit az évek óta töretlen támogatásotok tesz lehetővé.

Értjük mi, hogy nem jó érzés, amikor valami, amiért te fizettél, hirtelen ingyenessé válik mások számára, ezért adjuk a Riot Pls keretében bejelentett számú kék esszenciát a régebbi játékosoknak, akik már vásároltak maguknak tárgyakat. De arra is gondolnunk kell, hogy maradjon forrásunk, amit beleforgathatunk a játék fejlesztésébe. Azzal, hogy valamennyit visszaadunk (de nem a teljes árat); kialakul valamiféle egyensúly a régi és az új játékosok között.

És mi lesz azzal az IP-vel, amit 2017. szeptember 1. és 2017. november 8. között költöttem el rúnaoldalakra?

Szeptember 1-én bejelentettük, hogy minden normál 3. osztályú rúna ára 10 IP-re csökken. A rúnaoldalak az új rendszerben is elérhetőek lesznek, így a boltban is azonos áron lesznek kaphatók. A meglévő rúnaoldalaid átkerülnek az új rendszerbe. A 2017. szeptember 1. után rúnákra vagy rúnaoldalakra költött IP nem jár vissza.

Érdemes tehát mindenképp elolvasni ezt a listát, de ha minden apró részletre kíváncsiak vagytok, akkor akár az egész lista átböngészése sem lehet egy rossz döntés. Mi a legfontosabb kérdéseket már összegyűjtöttük nektek.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!