Szép volt, jó volt, de rövid volt a MEB második napja

Egy nem várt technikai probléma miatt sajnos csak az első szériát tudtuk végignézni.

Tegnap elérkeztünk a ROG Magyar Elit Bajnokság második fordulójához, ahol ez alkalommal a Wonder Stag E-sports - Afterglow, a Team Plague - Team Horizon Reapers és a WiLD.Coolermaster - RIFT Esports párosításokat követhettük volna figyelemmel, ám a technika ördöge azt mondta, hogy NOPE!

Nehéz győzelmekkel gazdagodtak a tavalyi nagy csapatok a ROG MEB-en

Aioween | 17/09/25 12:00 Három darab Bo2-vel indult a ROG Magyar Elit Bajnokság szeptember 24-én, és volt izgalomban részünk bőven, még ha a végeredmények nem is lettek annyira meglepőek. A selejtezőkörök végeztével, és a két végleges csapat bejutásával végre elindulhatott tegnap -vagyis szeptember 24-én- a ROG Magyar Elit Bajnokság második szezonja.

Az első széria zavartalanul lement, fantasztikus mérkőzéseket láthattunk a WSE és az AGW jóvoltából, majd a két széria közötti szünetben az adás lag problémákkal kezdett küzdeni, és sehogy sem akart újra rendesen működni. A gond sokrétű volt, elvileg mind a tournament klienssel, mind EUNE-val, és az internetkapcsolattal is problémák voltak, amit sajnos nem sikerült elhárítani, így a következő összecsapást a PLG és a THR között közvetítés nélkül játszották le a csapatok, míg a WiLD vs. RIE egyelőre úgy tűnik, hogy szerdán délután 5 órakor kerül bepótolásra. Az előbbi visszanézhető lesz majd videón, míg az utóbbit a Magyar LoLTV fogja leközvetíteni.

UPDATE: A WiLD vs. RIE meccs közvetítése elmarad, a PLG vs. THR meccshez hasonlóan ez is videóról lesz majd megtekinthető.

Na de vegyük is át nagy vonalakban a két lejátszott mérkőzést. Izgalmakból nem volt hiány.

WSE-AGW 1. meccs

Az első meccsen FeberN helyett az edző és cserejátékos, Ap4ch3 játszott, és a második meccsből kiindulva meg is látszódott a csapat teljesítményén, hogy nem a megszokott felállás van. Ez a mérkőzés konkrétan egy oda-vissza pofozkodás volt 45 percen keresztül. Mindkét csapat folyamatosan egymás sarkában loholt, fej-fej mellett vitték a gold előnyt, és pontosan ezért volt nagyon izgalmas. Egyszerűen nem lehetett eldönteni nagyon sokáig, hogy ki is áll jobban, mi lesz majd a következő lépés, mert folyamatosan keresztbe húzták egymás számításait a csapatok. Végül az egész hepajra a WSE tudott pontot tenni, miután egy nagyon szépen megjátszott csapatharcban veRzioN elhozott egy négyszeres gyilkosságot. 1-0 a WSE-nek.

WSE-AGW 2. meccs

A második meccsre megérkezett FeberN, és itt nem volt megállás az Afterglow-nak. Minden bizonnyal jól felszívták magukat az első összecsapáson is, hiszen akár az ő javukra is dőlhetett volna ott a mérleg, de azzal, hogy FeberN visszatért nem tudtak megálljt parancsolni maguknak. Hamar magukhoz ragadták az első gyilkosságot, a játék középső szakaszában pedig FeberN Taliyah-val egy csapatharc istenné vált. Olyan Fércelt falakat lőtt ki ellenfelei ellen, amik ott rögtön eldöntötték a játszmák kimenetét. Több alkalommal is hatalmas pozicionálási előnyt szerzett ezzel az AGW, és lényegében már csak fel kellett perzselniük ellenfeleiket. Így ez a meccs már egy bő negyedórával rövidebb ideig tartott, 32:44 másodperc alatt dőlt a WSE nexusa.

Bár a PLG vs THR meccsekről lemaradtunk, az eredmény azért ismeretes: 1-1. A játékvégi adatok alapján elmondható, hogy két viszonylag egyoldalú mérkőzést sikerült összehozni. Míg az első meccsen a PLG egyértelműen jobb volt, a másodikra ezt a lendületet nem tudták hozni, és Joe carryzett Twitch-csel.

A pótlás tehát videó formájában hamarosan érkezik, míg a következő fordulóra ismét október 8-án, vasárnap kerül sor.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!