Itt a hétvége, így a Weekend League befektetései aranyat érhetnek

Itt a hétvége, így a Weekend League befektetései aranyat érhetnek

Akárcsak a valódi labdarúgásban, a FIFA-ban is a hétvége pörgeti fel az eseményeket.

MI AZ A WEEKEND LEAGUE?

Tavaly mutatták be az Ultimate Team részeként a Weekend Leaguet, melyben a játékosok versenyezhetnek egymással. A péntektől vasárnapig tartó időszakban 40 mérkőzést játszhatunk le, és a győzelmeink után kapunk jutalmat. Döntetlenek nincsenek, tehát minden párharban hosszabítás után vagy tizenegyesekkel kell dűlőre jutnunk.

A heti díjazásokon kívül minden hónap végén kapunk bónuszokat, de nem cserélhetjük vagy adhatjuk el őket. Ezekre az extrákra az addig begyűjtött sikereink alapján teszünk szert.

A HÉTVÉGI LIGA HATÁSSAL VAN A PIACRA

A hatalmas versengés miatt -–nyilván minden játékos a legtöbb győzelem után járó díjat zsebelné be–, óriási kereslet alakul ki a prémium labdarúgók iránt, így előfordulhat, hogy kifoghatunk nagyon jó ajánlatokat. Míg például Ronaldo iránt folyamatos az érdeklődés, addig a nagyobb réteg számára elérhető olcsóbb futballisták iránt megnő az igény. A lehetőségekhez mérten mindenki a legerősebb kártyákat akarja megszerezni, ez pedig nagyon változatos árcédulákat szokott okozni, attól függően kik a legmenőbbek az adott napon. Időnként egyébként előfordul, hogy a Weekend League különböző feltételeinek kell megfelelni, például nem lehet Premier Leagues játékosunk a csapatban. Ezek a kitételek szintén nagy hatással vannak a piacra, mindig változik melyik liga, nemzetiség vagy kártyák vannak fókuszba.

A 3 napos hétvégéken zajló tornákon sokkal több vásárlást látunk az emberektől, mint egyébként. Ez betudható annak, hogy hétközben kevesebb idejük van játszani, vagy a hétvége végéhez közeledve akarnak nagy üzletetek kötni, esetleg már új játékost szeretnének kipróbálni. Ilyenkor van óriási forgalom a piacon.

MIKOR ÉS MIÉRT VÁSÁROLNAK

Sok oka lehet, hogy ebben az időszakban miért pörögnek rá jobban a játékra, bár az azért leszűrhető, hogy a lehető legtutibb keretet akarják összerakni és így elérni a legjobb nyereményeket.

Egy átlagos játékos akkor vásárol, amikor van ideje és ezt a játékra tujda fordítani. A legtöbben egész héten dolgoznak és legkorábban péntek este ülnek le kedvenc futballszimulátoruk elé. Ilyenkor lehet látni, hogy szépe elkezdenek emelkedni az árak. Viszont, akik folyamatosan figyelemmel követik a piacot, előkészítik a vásárlási stratégiájukat, és akkor vesznek, mikor a többiek eladnak. Ez általában a hét elején meg is oldható.

MIKOR ÉS MIÉRT ADNAK EL

Vajon miért adnak el az emberek? Csomó indokuk lehet. Meg kell felelniük a liga kritériumainak, nem működik egy játékos az új felállásban, sokkal jobb kártyák is vannak, vagy csak szimplán változást szeretnének.

Az üzletek mindig akkor jönnek létre, ha elég magabiztosak a játékosok, így miután végeztek a WL meccseikkel, már látják mennyi erőforrásuk van, és kitől szeretnének megválni. Ez egyre több kártyát kínál az utolsó napokban, viszont kevesebb vevő nézelődik már ilyenkor, az árak pedig csökkennek.

JUTALMAK

Ezek miatt mindig megéri folyamatosan játszani. Az esély, hogy kinyissunk egy prémium játékost, mindig izgalomba tartja az embereket, de ez hogyan befolyásolhatja a piacot?

Az elmúlt 6 hónapban csütörtökönként 18:00 órakor adták ki őket és valószínüleg ez a FIFA18-ban is folytatódni fog. Az összes játékos egyszerre kapja meg, így millióan nyitnak ugyabban az időben kártyacsomagokat, tehát nagy valószínűséggel nem kicsit emelkedik meg a piacra tévedők száma. Ez ahhoz vezet, hogy egymás alá lövik be az árakat, annak érdekében, hogy el tudják adni a nem kívánatos lapjaikat. Ezt figyelemmel kísérve nagy befektetési lehetőségeink adódnak. Jó licitálással olcsóbban szerezhetünk magunknak ilyenkor játékosokat, tegyük fel az utolsó pillanatban tett ajánlattal. A pénteken érkező nagyobb számú érdeklődő miatt, ezeken a futbalistákon profit reményében aztán túl is fogunk tudni adni.
Szintén fontos, hogy a másik oldalról megértsük a keresletet. Néhány játékos ilyenkor veszít az értékéből majd visszanyeri azt, de vannak olyanok is, akik a kisebb érdeklődés miatt, nem tudják tartani az eredeti árukat.

BEFEKTETÉS A PIACON

Különböző szituációkra, ha időben reagálunk az számunkra nagyon jövedelmező lehet. Íme néhány eshetőség és tipp:

  • Vásárolj akkor, mikor mindenki elad - általában a WL utáni napon
  • Vásárolj akkor, ha a játékosok ára a becsült érték alá süllyed - általában a jutalmak érkezésekor és mindenki egyszerre szeretne szabadulni tőlük
  • Adj el, mikor mindenki vásárol - általában a WL kezdetén, ilyenkor változtatnak az emberek legtöbbször
  • Összegezve: vegyél olyankor, mikor a kereslet kicsi és adj el, ha sok a vevő

FELHASZNÁLHATÓ KÁRTYÁK

Ne felejtsük el, az egyik legnagyobb biznisz ilyenkor a felhasználható kártyákban rejlik. Mivel a játékosok nagy százaléka minél több meccset próbál nyerni, az látható, olyan csapattal vágnak neki, amelyet már jól ismernek és tisztában vannak az erősségeivel és gyengeségeivel.

Ez óriási keresletet szülhet squad fitness lapok és a szerződések esetében, hiszen ezek ritkán érhetőek el a Weekend Leaguen kívüli időszakban. Ideális esetben az előbbit 2 mérkőzésenként alkalmazzák, utóbbit pedig mikor hosszabbítani szeretnénk egy játékossal. Ezt a logikát követve, egy ember 20 squad fitness kártyát lő el egy hétvége alatt, és ha megnézzük ilyenkor mennyien játszanak, durván sokat használnak fel.

Tehát ha nincs erre kereslet éppen, vásároljunk belőle és mikor a szükség úgy hozza, kezdjük eladni ezeket a WL hétvége alatt.

BEFEKTETÉS, SAJÁT MAGADBA

Különböző szinteken a WL jutalmak érkezésével néha egy prémium játékos megvásárlása magasabb ligába repíthet minket, bár ez bizony nagyon sok lóvéba fájhat nekünk. Mikor érdemes erre áldozni?

Ha a prémium játékos Gold 3-ból Gold 2-be juttat fel, akkor elgondolkodtató, hogy érdemes e ennyi pénzt elkölteni. De, ha Silver-ből váltunk Gold-ra vagy Gold-ból Elite-be, akkor sok esetben jó döntést hozunk.

Persze ez nem azt jelenti, hogy azonnal elszórjuk az összes vagyonunkat, de egy bizonyos százalékát simán bele invesztálhatjuk. 100 szónak is 1 a vége, ha a várt nyereség meghaladja a befektetés várható veszteségét, akkor mindig tanácsos belevágni.

Ti, hogy álltok a Weekend Leaguehez?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!