A nullázások napja volt szombat a világbajnokságon

A nullázások napja volt szombat a világbajnokságon

A Misfits hozta meg EU első győzelmét, Faker Fizzel parádézott, a kínai bajnokot pedig lassan megkövezik.

Annyi mindenről lehetne beszélni a világbajnokság harmadik napját illetően, hogy azt sem tudjuk, hol kezdjük el. Ha lemaradtatok volna az előző napi meccsekről, itt egy highlights összefoglaló az összes szombati párharcról, 30 perc alatt bepótolhattok mindent, ami történt szombaton.

Na de menjünk sorban!

TSM > WE

A nagy kérdés az volt, hogy a FW elleni, kiizzadt győzelem után a TSM tud-e villantani a kínaiak ellen is. Némileg gyengébb kezdés után a TSM –és főleg Doublelift– nagy meccset ment. A 25. percben egy teamfightot követően a TSM elhozta a baront, onnantól pedig nem volt megállás. Ahogy a vb előtt sejteni lehetett, a TSM sikere azon fog múlni, hogy DL mit tud villantani. Ezidáig mérföldekkel jobb formában van, mint egy évvel ezelőtt, ebből még szerencsés húzás esetén top4 is lehet.

Flash Wolves < Misfits

A Misfits –és főleg PowerofEvil– olyat húzott, amire minden bizonnyal nem voltak felkészülve a tajvaniak. Mi, európaiak már tudjuk, hogy mire képes PoE egy Nashoros Oriannával, és bár a Runeglave már nincs a játékban, a Misfits midese talált megoldást arra, hogy működőképessé tegye az autoattackra épülő Oriannát. A Flash Wolves nem sima verést, konkrét nullázást kapott, egyetlen killt se tudtak szerezni a 46 percig tartó meccsen. Ilyet is ritkán látni, de szinte hibátlan játékot villantott az európai gárda.

G2 > Fenerbahce

Kötelező meccset hozott a G2, nem is volt itt semmi meglepetés. 32 perc alatt lett vége, de ez is egy nullázás lett.

Samsung < Royal Never Give Up

A nap talán legnagyobb meglepetését a tavalyi ezüstérmes Samsung és a kínai RNG hozta el nekünk. Koreai csapat ilyen verést még nem kapott. 27 perces tömör gyönyör és Uzi parádé, 11-0 a vége, mi volt itt szombaton emberek? Ez a Royal nagyon erősnek tűnik, akár még az SKT - LZ párost is megpiszkálhatják, ha ilyen játékot tudnak mutatni.

SKT > ahq

Hogyan győzd le azt a csapatot, akinek a midese a világ egyik legjobb Fizz játékosa és pontosan tudják, hogy kell vele/ellene játszani? Válaszd Fizzt. Fakerről pedig tudjuk, hogy tökös srác, nem is játszott rosszul a halacskával. Pedig nem volt rossz az ahq, sőt, kifejezetten jól játszottak, de hát az SKT mégis csak az SKT. A meccs az eldernél dőlt el a 39. percben, ahol tiszta ászt hoztak Huniék, majd be is fejezték a meccset.

C9 > EDG

Ha már Fakert nem, legalább Scoutot sikerült megcsapkodnia Jensennek. A C9 parádésan játszott, de az EDG is jól védekezett, viszont ez se volt elég a kínai bajnoknak, akik óriási meglepetésre 0-3-mal, totális csoportutolsóként vágnak majd neki a második körnek. Mondhatnánk, hogy persze, tipikus Kína, de valahogy csak bajnok lett ez az EDG.

A negyedik játéknapon a legjobb meccsek az RNG - G2, a TSM - Misfits és a Fnatic - Longzhu lesznek, szóval ma is várható tűzijáték!  Magyar közvetítés itt, angol itt!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!