Egy jó csapat ismérve a betonvédelem! Néhány jó tanács, hogy miként szervezzük azt meg!

Egy jó csapat ismérve a betonvédelem! Néhány jó tanács, hogy miként szervezzük azt meg!

Az egyik legnehezebb dolog a játékban, ezért fontos, hogy nagyon odafigyeljünk.

A labdarúgásnak megannyi szépsége van, de nem mehetünk el szó nélkül a borzasztó, valamint a nehéz dolgok mellett sem. Idén talán minden eddiginél nehezebb védekezni, és ezt úton útfélen hangoztatják a játékosok, legyen valaki pro, vagy kevésbé tapasztalt. Ez nem lehet véletlen, magam is úgy veszem észre, és sokkal összetettebb ez a kérdés, minthogy legyintsünk rá egyet. Szerencsére nagyon sok segítséget lehet találni az interneten; most egy igen hasznosat szeretnék megosztani a nagyérdeművel. Drpoplove a FIFA18 mechanikájával sokat foglalkozik, és szereti segíteni a közösséget, szóval érdemes odafigyelni a szavaira. Lássuk hát, miket kell észben tartani, ha fejlődni szeretnénk a védekezés terén.

1. Kövessük az ellenfelet

Rendben, gondolkozzunk másként, ugyanis amikor támadunk, mindig azokat a lehetőségeket keressük, ahol ki tudjuk ugratni a támadóinkat és abból helyzet vagy gól születhet. Ilyenkor a lépéselőnyt kihasználva sokszor meg tudjuk verni a védelmet. 
Na ez az, amit nekünk mindenképp meg kell akadályoznunk a védekezés közepette. Az AI kisegíthet minket, sok esetben jól teszi a dolgát, de az ellenfél könnyedén áthámozza magát rajta, szóval nem szabad csak rá hagyni a dolgot. Ha például látod, hogy a védődet akarják lefutni, akkor válts ki rá, és te kövesd le a támadó mozgását. Ez eltereli egy röpke időre a veled szemben álló figyelmét, hiszen neki is át kell gondolnia, hogy mit szeretne. A feladatod egyébként nem az, hogy a labdát birtoklót üldözd egyfolytában. A titok nyitja, hogy sokszor a területet érdemes biztosítanunk. Bár úgy védekezni, mint a valóságban, a FIFA-ban természetesen nem lehet teljesen.

2. Biztosítsuk a középpályát

Mindig egyszerűbb levédekezni a szélen szögletig futókat, mint a jól passzolgató középen támadó csapatot. Még 1 C. Ronaldoval is a pályán, mit tehetünk, ha oldalon elfogy a lábunk alól a talaj? Beadhatunk, ami koránt sem biztos, hogy jól sül. Aztán elkezdhetünk cselezni befele, de félő a labdát túl korán veszítjük el. Marad a visszafele passz, és az új ötlet kidolgozása. Középen ugyanakkora ki tudnak passzolni, vagy szimplán lecseleznek, kényszerítővel gyors támadást indítanak, aztán a végén kiugratnak egy csatárt, és sakk-matt. Ezért nagyon fontos, hogy minél több emberünk legyen a pálya közepén, ehhez persze a megfelelő felállás is szükséges. Egy sima 4-4-2-nél elképzelhető, hogy az egyik csatárodra is szükség lehet segítség képpen, ha 4-3-3 vagy 4-2-3-1 ellen találkozol.
Megfigyelhető, hogy a legtöbben nem játszanak széltében, inkább középen próbálkoznak. Figyelned kell a kulcspasszok lehetséges irányát, és közbe fogsz tudni lépni, így nem is feltétlenül lesz nehéz dolgod levédekezni az előre nyomulást. Általában ezt a CM vagy CDM játékosai fogják megpróbálni, mivel ők az összekötők a támadókkal. Simán csak a felpassz ritkán működik; ezért háromszögeléssel vagy rövid gyors passzokkal oldják meg az előre jutást. A letámadást nem feltétlen érdemes erőltetni, ha ugyanis átjátszanak és emberhátrányba kerülünk a saját térfelünkön, akkor nagy kockázatot vállalunk. Azokat az embereket érdemes lerohanni, akik potenciálisan kaphatják a labdát. A jobb játékosok egy idő után változtatnak a taktikájukon és nekünk is másként kell védekeznünk. Ilyenkor érezni, hogy micsoda mérkőzéseket lehet tolni, ha egyenlő erőséggű felek állnak egymással szemben.

Tippek

Emberváltás: Ne váltogass sűrűn embert: Ha folyamatosan ezt csinálod, akkor csak kergeted a labdát. Nem arról szól a játék, hogy mindig rátapadjunk a labdás futballistára. Inkább el kell vágnunk a lehetséges passzainak útját. A FIFA18-ban könnyű dolga van a támadónak, ha pincsiként lohol utána a védő, egyszerűen lefordulhat róla és megléphet. Ilyenkor lép életbe a követés, az R1 nyomvatartásával kis távolságot tartva ugyan, de nyomon követhetjük, mégsem adunk lehetőséget a támadónak. A kar és az ember váltó gomb segítségével sokkal pontosabban tudunk a megfelelő emberünkre váltani.

Belépők: A legújabb epizódban még keményebben szerelhetünk, ha nyomva tartjuk a (kör/B) gombot. Ez sokkal több erőt jelent, és jobban elérhetjük a labdát. Nem kell a másik arcába lennünk, hogy végül szereljünk, pár lépéssel messzebbről is elorozhatjuk a lasztit. Persze ez azt jelenti, minél messzebb vagy, annál tovább kell nyomva tartani.

Munkabírás és játékos instrukciók: A labdarúgóid hallgatnak rád. Ha beállítod, hogy hátul maradjon, akkor ott is fog maradni. Kevésbé erős védekezés esetén érdemes egy-egy középpályást hátra hagyni, és figyeljünk rá, hogy magas védekező feladatot képes e ellátni. Egy 77-79-es CDM high work rate-el sokkal többet segít majd, mint egy medium, vagy low 82-es CDM.

 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!