Szövetséget kötött az ESL és a Hulu -ősztől jönnek az rendszeres e-sport showműsorok

Szövetséget kötött az ESL és a Hulu -ősztől jönnek az rendszeres e-sport showműsorok

Az ESL könnyebben fogyaszthatóvá akarja alakítani a kompetitív videojátékokat, ezért már idén ősztől indul pár tematikus e-sport műsor, ami nem feltétlenül csak a versenyről szól.

Nemrég érkezett egy érdekes bejelentés, hogy a Hulu és az ESL partneri megállapodást kötött. A két cég szándéka szerint olyan prémium e-sport tartalmakat akarnak gyártani és közzétenni, amire ebben a pillanatban még nem igatán van példa a piacon. Összesen négy sorozat indítását tervezik, amik egyenként a következők lesznek: Player vs. Player, Edzőtábor (Bootcamp), Meghatározó pillanatok (Defining Moments) és ESL Visszajátszás (ESL Replay). A műsorokat majd az ESL gyártja le, és kizárólag a Hulu csatornáin lesznek majd elérhetőek, még idén ősszel. Az együttműködésről Nik Adams az ESL média divíziójának alelnöke mondott pár szót:

"A Huluval kötött megállapodásunk alapján az ESL elkészíti az első saját gyártású mainstream média programját, ahol nagyszerű minőségben mutatjuk majd be az e-sport történetét és természetét. A műsor a fiatal generációnak készül, akik leginkább az interneten fogyasztják a médiatermékeket, ezért a Hulu egy tökéletes platform a számunkra."

Ha valaki nem ismerné a Hulu-t; a cég egy online videoplatform, ami nagyban hasonlít a Netflix-hez. Főleg sorozatokat és ismeretterjesztő műsorokat lehet találni a repertoárban. Viszont a Netflix-el ellentétben a saját tartalom gyártása nem túl erős. Most ez változhat, hiszen a fentebb felsorolt 4 sorozat azért jó kis anyag lesz. Persze az egyik szemem nevet, de a másik aggódik egy kicsit. Nagyszerű elgondolás, hogy be kell mutatni a digitális sportokat, hogy érdemes a nézőket bevinni a színfalak mögé egy kis betekintést engedve a játékosok mindennapjaiba. De ezzel együtt felmerül, hogy ebből nem lesz egy trash-reality show? Csak remélhetjük, hogy nem egy amerikai tucat gyártmányt kapunk majd. De ezek után lássuk, hogy a különböző sorozatcímek mit is takarnak pontosan.

Player V. Player

Ez gyakorlatilag egy talkshow lesz. Az e-sport világ ismertebb figuráit hívják majd meg, hogy a legfontosabb és legérdekesebb témákról vitatkozzanak. Tehát gyakorlatilag fogják a podcastokat és átköltöztetik egy stúdióba. Egy ilyen műsort anno –kevesebb sikerrel– próbált csinálni a Riot Games is. De talán egy olyan műsor, ahol minden játék a terítékre kerül, szélesebb közönséget tud vonzani.

Bootcamp

Valóság show ide vagy oda, ez a pont az, ami igazán megfogott az egészben. Az alap annyi, hogy nemrég az Immortals csapata megvált három játékosától, de az IEM Oakland versenyig össze kell kapniuk egy ötöst, hiszen valamivel ki kéne állni. Ez annyit jelent, hogy minderre alig egy hónapjuk van. A műsor gyakorlatilag azt mutatja majd be, hogy egy ilyen szervezetnek milyen eszközei vannak, hogy túllendüljön az eseményen. Mit jelent az, hogy a játékosok összecsiszolódnak? Mit jelent a napi 10 óra gyakorlás? Hogyan lehet bírni ezt az egész megpróbáltatást? A műsorban a kamera követi majd a játékosokat a praccokra, a stratégiai megbeszélésekre és van egy olyan érzésem, hogy a drámák sem maradhatnak ki.

Defining Moments

Lassan azt lehet mondani, hogy a videojátékok évtizedek óta meghatározó részei a mindennapoknak. Persze a kompetitív oldala még nem mondható "nagykorúnak", de azért mint az összes sport, ez is termelt már ki meghatározó és felejthetetlen pillanatokat. Ilyen volt, amikor Redeye leidiótázta az előtte átvonuló nem túl tapintatos nézőt, vagy amikor xPeke az SK ellen megcsinálta az ominózus Backdoor-t, de ilyen jelenet volt az is, amikor Artosis az első Hearthstone világbajnokságon jött rá, hogy egy lap kicsit máshogy működik, mint azt gondolta. Ez a show ezeket eleveníti majd fel, és persze a tervek szerint arról is szó lesz, hogy ezen történéseknek milyen hatása volt a profi játékra. Hiszen egy-egy forradalmi stratégia, vagy trükk az internetnek köszönhetően másodpercek alatt körbeszáguld a világon, és persze ennek hosszú távú hatása is lehet.

ESL Replay

Az utolsó sorozat már kicsit általánosabb lesz, és közelebb kerül az e-sport világhoz. Ebben az ESL versenyein történteket vitatják majd meg. Lesz itt mélyelemzés, olyan anyag, ami nem került élő adásba, kulisszák mögötti történések és még sok más egyéb. Ezzel egy olyan perspektívát akarnak adni az e-sport bajnokságoknak, amit eddig nem lehetett látni. A tervek szerint minden egyes verseny után készítenek majd egy ilyen videót, ami nagyjából az esemény után egy héttel kerül majd adásba.

Ez tehát a terv, amiben van jócskán kockázat, de ha az ESL jól keveri a kártyákat, akkor egy érdekes és értékes műsort lehet kihozni. Maga a Hulu sajnos nálunk nem elérhető, de van egy olyan érzésem, hogy a műsorok előbb-utóbb más videoplatfromokra is felkerülnek majd.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.