Ekko visszatérhet a dzsungelbe Udyrral együtt a legújabb PBE patch után

Ekko visszatérhet a dzsungelbe Udyrral együtt a legújabb PBE patch után

Ezúttal két karakter kapott nagyobb figyelmet, ezek közül Udyr eleve dzsungeles, Ekko pedig könnyen visszatérhet oda ezekkel a frissítésekkel. A kötelező rúnadömping sem maradhatott el.

Megérkezett a legújabb PBE patch is, szám szerint a 10/12-es, ami ezúttal jóval rövidebb, mint az eddigi mindent átkaroló patch-ek. Leginkább Ekko és Udyr került most a fókuszba. Előbbi régebben szerepelt viszonylag sokat topon és a dzsungelben is, de az őt érő változások miatt visszaszorult a midre, itt viszont nem túl gyakori jelenség, annak ellenére sem, hogy Syndra továbbra is előkelő helyen áll, és Ekko elég jó counter tud lenni rá. Udyr pedig leginkább a dzsungelben szerepel, ha épp feltűnik, illetve néha topon, de a profik között ő nagyon régen szerepelt. Ezek mellett pedig szó esett a folyamatban lévő rúnákról is.

Új chromák, változások a hősök és tárgyak háza táján, további rúna tesztelések

A legújabb PBE frissítés hozzányúlt a Death Sworn skinekhez, további hősöket és tárgyakat módosítottak, még mindig tesztelik az új rúnákat, illetve új chromákkal is gazdagodtunk.

Kezdjük is rögtön a rúnákkal, itt is történt pár változás.

Electrocute
Ez a rúna szintünktől függően ad plusz sebzést, ennek a korai részét növelték meg 40-220-ról 50-220-ra. 

Dark Harvest 
Ezzel a rúnával lehet lelkeket gyűjteni megölt hősök, nagy minionok és nagy szörnyek után, amik plusz sebzést adnak egy támadásra. Ez a buff alapvetően 20 mp-ig marad meg, de ha összeszedtünk 100-at, akkor felemelkedik 300-ra. 

Predator 
Ez a rúna ad mozgási sebességet a cipőnkre aktiváláskor, valamint plusz sebzést az első támadásra. A sebzést a későbbi szakaszokban növelték 60-140-ről 60-180-ra. Emellett a CD is csökkent rajta, legalábbis a későbbi szakaszokban. Az eddigi fix 180 helyett 180-120 másodperc lesz. Az aktiválás nem szakítja meg a rejtőzködést, illetve nem szűnik meg a hatása minionsebzés után. 

Press the Attack 
Ha egy hőst háromszor megütünk vele, akkor bónuszt sebzést kapunk utána, illetve 6 másodpercre 12 %-kal több sebzést kapnak. A bónusz sebzést csökkentették, amit a három támadás után kapunk, 30-180-ról 30-120-ra. Több lethality tárgy is erősödött, alapvetően a "nagyok" 18 helyett 20 lethality-t adnak, a Serrated Dirk pedig 10 helyett 12-őt.Változott a Void Staff is, megnövelték rajta a százalékos magic pen-t 35%-ról 40%-re.A Spell Theif's Edge proc sebzését minden tárgyszinten megemelték 5-tel.

Az Adaptive bónusz rátáját 0.7-ről 0.6-ra csökkentették.

A Sorcery bónusza 15-ről 25 AP-ra, vagy 10.5-ről 15 AD-ra módosult.

A Domination bónusza 10-ről 18 AP-ra, vagy 7-ről 10.8 AD-ra módosult.

Végezetül a Precision bónusz 14%-ról 18% támadási sebességre módosult.

Változik a passzívja (Z-Drive Resonance), ami elősegítheti a dzsungeles létét. Az első verzió szerint kétszeres sebzést okozott volna a passzívja, ami szerint minden harmadik támadása bónusz mágikus sebzést okozna. Ezt az ötletet végül elvetették, de azért a buff ötletét nem dobták ki teljesen. Ennek a passzívnak ugyanis van egy CD-je, vagyis nem lehet állandóan alkalmazni ugyanarra a célpontra, kivéve ha az a célpont szörny. Eddig ez késleltetés 5 másodperc volt minden esetben, de így hogy szörnyeknél 0 lesz, azért jóval könnyebb dolga lesz.


A dzsungel egyik alakváltója két képességére is erősítést kapott, illetve maga a karakter is. A szintenként kapott AD-t megnövelték 3,2-ről 5-re, ez 18-as szinten 32,4 plusz alap AD-t fog jelenteni. 

Emellett a Q (Tiger Stance) is erősödik, főleg a játék későbbi szakaszában, ugyanis az AD rátát megemelik 120/130/140/150/160%-ról  120/135/150/165/180%-ra, ami ráadásul teljes AD-t jelent, tehát az előző AD növelés is ugyanúgy beleszámít. Ha mindezt számításba vesszük, egy ötös szintű Q-val eddig 330,8-at ütöttünk (tárgyak nélkül), a PBE patch után pedig 387,3-at fogunk ütni, ami azért nem rossz.

Erősítik az R (Phoenix Stance) képességét is, ennek egész egyszerűen az AP rátáját viszik fel 45%-ról 60-ra. Ez talán annyira sokat nem fog számítani, hiszen ritkán láthatunk AP tárgyakat Udyr-on, de vannak olyan elvetemültek, akik Runic Echo-s dzsungeles tárggyal futkároznak. Milyen kár, hogy a Trinity Force már nem ad AP-t.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!