Kettőt cserélt a THR, de a MEB-et még a korábbi felállással kell végigcsinálniuk

Nehéz helyzetbe került a THR, mert két játékost cseréltek, de a ROG MEB-en a csere lehetőségét a Riot Games a szabályok alapján végül megtagadta.

Nehéz idők várnak a THR-re a ROG MEB-en. Bár még az élmezőnyben vannak, láthatóan nincs már meg az a fajta dominancia, ami tavaly volt jellemző rájuk. Erre Halász "Genican" Norbert is kitért a legutóbb podcastünk kapcsán, ahol ugyan a Rift vs WiLD helyzet volt a téma, de azért felmerült ez a kérdés is.

A WiLD egy erős veréssel ajándékozta meg a THR-t a ROG MEB 4. napján

Heldeus | 17/10/16 13:33 A ROG MEB negyedik napja az utolsó előtti csoportköröket hozta el nekünk, a csapatok állása és a szériák kiosztása pedig pontosan úgy alakult, hogy mindenkinek foggal-körömmel kellett kapaszkodnia a győzelmébe, ugyanis nagyon sok minden múlott egy-egy vereségen. Aioween | 17/10/09 11:17 Két darab 2-0-át és egy döntetlen is láthattunk a ROG MEB harmadik fordulójában.

Minden Lol csapat alapvetően legalább 5 játékosból áll, így volt ez a ROG MEB, mint hivatalos Riot rendezvény kapcsán is. A csapatoknak még a versenysorozat megkezdése előtt le kell adniuk a felállásokat, beleértve az esetleges cseréket is. A későbbiekben ennek a változtatására a szabályok értelmében nincs lehetőség. A ROG MEB-en és a Roadshow döntőjén is érezhető volt, hogy valami nincs rendben a kaszásoknál, a tavalyi-, de még az idei év elején is jellemző magabiztosságuk mintha megfogyatkozott volna.

Mint kiderült, Benji, illetve Qgloof helyére érkeznek cserejátékosok, a hivatalos indoklás azonban a hét végéig még várat magára. A THR gyengébb teljesítménye meg is látszott az utóbbi hetekben, hiszen a WiLD már kétszer is átgázolt rajtuk. A Team Plague, akik bár rutinos játékosokból állnak, mégis csak a ROG MEB miatt álltak össze, 1 - 1-et tudtak hozni velük szemben, ami tavaly aligha lett volna elképzelhető. Éppen ezért, külső okokra hivatkozva, megpróbáltak cserét eszközölni, amire külön engedélyt is kértek a Riot Games-től, de ezt hosszas párbeszéd után végül megtagadták, továbbra is érvényben marad a roster lock.

Ez lényegében azt jelenti, hogy minden csapatnak azzal a felállással kell végigjátszania a ROG MEB-et, amivel elkezdték, nem lehet menet közben játékosokat cserélni. Egy EU LCS szintű versenyen teljesen elképzelhetetlen lenne, már csak azért is, mert ott sok minden közbe szólhat, elég, ha csak Diamondprox vízumproblémáira gondolunk az UOL kapcsán. Itt ilyen nem igazán fordulhat elő, illetve maga a verseny is jóval rövidebb.

Ettől függetlenül, a csere meg fog történni, bár nem pont úgy, ahogy azt a THR szerette volna. Nemsokára indul majd az EBL, vagyis az Esports Balkan League, amire a THR és a WiLD is meghívást kapott. Kiindulva az elmúlt pár heti teljesítményükből, egyértelműen látszik, hogy ez oda kevés lenne, viszont a ROG MEB szabályai nem vonatkoznak más rendezvényekre. A két új játékos pedig Funzkai lesz az N6-ból, aki korábban a WiLD-nál is játszott, illetve Vioreleee, szintén az N6-ból. 

A másik két játékos, Benji és Qgloof csereként továbbra is csapat részét fogják képezni, de a ROG MEB-en továbbra is kezdőjátékosok lesznek. Nehéz időkben nehéz döntéseket kell hozni, -ez is egy menedzser dolga. A kérdés már csak az, hogyan találnak majd időt arra, hogy egyszerre két versenyre készüljenek, ráadásul két külön lineuppal, hiszen rengeteg változást okozhat még egy ember cseréje is, nem hogy kettő. Joe-nak két támogató játékstílusához kell alkalmazkodnia és mindkettőt kiismerni, hogy kinek mik az erősségei, hátrányai, Funzkai pedig az egész pályán ott van, így lényegében neki lesz a legtöbb kapcsolata az egyes ösvényekkel. 

Ilyet magyar csapat még nem nagyon csinált, hogy két párhuzamosan futó versenysorozaton két különálló felállással képviselje magát, ezért kíváncsiak leszünk, hogy a három állandó tag (MarineHBS, Sk1nzor és Joe) mennyire fogják jól viselni a plusz feladatokat, amivel ez az egész jár.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!