Kontrollerre cserélte az NBII-es stoplisait az MTK Budapest első női FIFA játékosa

A történelmi mérkőzésen remek teljesítménnyel egy hölgy játékos is részt vett.

Az MTK Budapest az angol Queens Park Rangers ellen játszotta le az első hivatalos gálamérkőzését, melyen kettős győzelmet aratott a gárda. A legendás összecsapás azonban más miatt is érdekessé vált, hiszen a magyar csapatban a második meccsen egy hölgy is helyet kapott a kezdőcsapatban. Nagyszerű játékával a 22 éves Földvári Fruzsina végül az együttes egyik legjobbja volt azon az estén. Kíváncsiak voltunk, miként illeszkedett be a srácok közé, hogyan érezte magát a mérkőzésen és mi a célja a virtuális labdarúgással. Ezúton is köszönjük, hogy kedvesen, gyorsan és nagyon segítőkészen állt a rendelkezésünkre. 

Mikor és hogyan találkoztál a játékkal és miért pont a FIFA-ra esett a választásod?

"Az, hogy a videó játékok felkeltették az érdeklődésemet a bátyámnak köszönhető, aki szintén focizott, így nem is volt kérdés, hogy melyik játékkal fogunk együtt játszani. Az első FIFA, amivel játszottam a FIFA 09 volt."

A valódi életben is futballozol?

"2014-ben hagytam fel az aktív futballal, 12 éven keresztül űztem a labdarúgást versenyszerűen. Futballoztam, játszottam nagypályán, 2 évet pedig NB II-ben. Ma már csak hobbi szintem űzöm a sportágat a barátaimmal."

Hogyan sikerült bekerülnöd az MTK Budapest e-Sport csapatába?

"Idén júliusban a csapatkapitányunk; Poór ’Pedro’ Tamás egy Facebook csoportban kitett egy felhívást, hogy olyan női játékost keres, aki szeret fifázni, én pedig gondolkodás nélkül írtam neki."

Felejthetetlen mérkőzésen mutatkozott be az MTK Budapest a QPR ellen. Miként élted meg az első hivatalos szereplésed? Izgultál?

"Próbáltam úgy felfogni a QPR elleni mérkőzést, mint bármelyik másikat. Egészen addig a pillanatig nem izgultam, amíg le nem ültem a TV elé és megszólalt a virtuális sípszó. Az első percekben még nagyon izgultam, de úgy érzem, hogy sikerült felvennem a ritmust a srácokkal és beilleszkednem a játékba. Egészen furcsa érzés volt úgy játszani, hogy tudtam, több ezren tekintik meg a mérkőzést."

Sikerült teljesen beilleszkedni a csapatba?

"A fiúk kezdettől fogva elfogadtak, bármiféle kérdésem volt a játékkal kapcsolatban; segítettek és tanácsokat adtak, amivel fejleszthetem a játéktudásomat, amiért nagyon hálás vagyok nekik."

Más játékban előfordul, hogy a hölgyeket különböző attrocitás éri. A FIFA-ban ez jellemző? Ha igen, hogyan éled meg?

"Attrocitás nem igazán jellemző. Szerencsére pozitív élményekkel szoktam gazdagodni, ha az ellenfelek rájönnek, hogy lány vagyok, az esetek nagy részében nagyot csodálkoznak."

Mik a terveid hosszútávon a FIFA-val?

"Nem régóta játszok a FIFA Pro Clubs játékmódjával, előtte csak az UT-vel játszottam. Furcsa volt a kezdetekben, hogy nem egyedül játszom, hozzá kell szoknom a többiekhez, megtanulni a különböző figurákat. Az, hogy ilyen lehetőséget kaptam, nagy öröm a számomra. Most már teljesen megváltozott a játékhoz való felfogásom. Igyekszem minél többet fejlődni, tanulni, nem csak hobbiként hozzáállni a játékhoz."

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!