Amerika kihívta Japánt egy óriási robotpárbajra

Amerika kihívta Japánt egy óriási robotpárbajra

Lélegzetelállító és masszív robotokat építettek a feltalálók, melyek most harcba indulnak, hogy kiderüljön kié a legerősebb fémszörnyeteg.

Ki emlékszik még a 2011-es, Hugh Jackman főszereplésével készült Vasököl filmre? Robotok a ringben, külön távirányítóval vezényelt harcosok, ami egy igazi látványorgiát eredményezett. A fémek csattogása, a szétrepülő csavarok, a hatalmas pofonok nagyon szórakoztatóvá tették az alkotást. Ki gondolta volna akkor, hogy egyszer a valóságban is megnézhetünk egy ilyen küzdelmet. Hasonlót azért ne várjunk, de mindenképp érdekes lesz látni a monstrumokat.

Régóta vártunk már a világ első igazi óriásrobot párbajára, és bár hihetetlenül hangzik, de a jövő héten a saját szemünkkel csodálhatjuk meg a "fém a fém elleni" ádáz csatát.

Még 2015-ben az amerikai mérnöki csapat (MegaBots Inc.) kihívta a japán riválisát (Suidobashi Heavy Industry) egy összecsapásra. A legnagyobb gondot a helyszín megválasztása és a robotok fejlesztése jelentette, ami sajnálatos módon egészen mostanáig húzódott. Tovább viszont már nem kell várnunk, október 17-én, egy keddi napon, Twitchen lesz látható 19 órától a PT időzónában, ami számolgatásaink szerint idehaza hajnali 5 órát jelent.

Nem egy élő eseményt követhetünk egyébként. A MegaBots Inc. által kiadott közlemény szerint nem egyetlen harc lesz, hanem körökből áll majd a viadal, és mindegyik után lesz lehetőség javítani a robotokat, így jó néhány napig tart majd a mérkőzés. Éppen emiatt sincs arra lehetőség, hogy élőben közvetítsék, mint a tradicionális sportokat. A párbajt Japánban, egy elhagyatott acélkohóban rendezik, nézők nélkül, ugyanis csak a szerelők és a mérnökök tartózkodhatnak a közelben. A hangulatért az MMA egyik kommentátora Mike Goldberg és a robotika egyik legnagyobb szaktekintélye, Saura Naderi lesz a felelős.

A MegaBots vezérigazgatója és egyik alapítója; Gui Cavalcanti megosztotta a nyilvánossággal az alapvető szabályokat is. Pontozás nélkül viaskodnak majd a felek, kiütés vagy az ellenfél robotjának hatástalanítása után avatnak győztest. Ezen kívül bármikor fel is lehet adni a meccset. Nem korlátozzák a csapatokat a súly, méret, erő és felszerelhető fegyvereket illetően, bár utóbbit úgy választhatnak, hogy a fémet ne tudják átvágni, helyette inkább csak sérülést okozzanak velük.

Ezek a hatalmas fémgladiátorok még elég lassúak és csak korlátozott mozgásra képesek. Ne arra gondoljunk, hogy Transformerek esnek egymással ágyúkkal és láncfűrészekkel. Mindenesetre különleges lesz látni az első összecsapást és izgatottan várjuk, hogy végül mi sül ki ebből az ötletből. Az alábbi csatornán követhetjük majd az eseményeket.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.