Zavar a betekintési szög? Íme a legjobb kamera-beállítások

Zavar a betekintési szög? Íme a legjobb kamera-beállítások

Elsőre nem tűnhet fontosnak, de egy kicsit alaposabban megvizsgálva a kérdést, mindenképpen meg kell találnunk a számunkra ideális kameranézetet.

Sokféleképpen fejlődhetünk a FIFA-ban, ezer egy beállítást változtathatunk, de amire talán kevesen gondolnak, az a kamera távolsága és magassága. Sok múlik egy adott helyzetben, hogy mennyit látunk a pályából, miként ismerjük fel a megszerzett információból az ellenfél mozgását és stratégiáját, vagy csak szimplán a radaron kívül is követhetjük a játékosainkat. DrPopLove megannyi hasznos tanáccsal látott már el minket, most ebben a dologban is megosztotta véleményét, amelyet én is kipróbáltam, és arra a következtetésre jutottam, hogy tényleg működik a dolog.

Tele Broadcast 20-0

Leegyszerűsítve; a Tele Broadcast sokkal jobb, mint a deafult kameranézet a FIFA18-ban. Ugyanis mérföldekkel jobb betekintést enged a mérkőzésre, és taktika szemmel nézve is jóval többet látunk a pályából. Ráadásul még tökéletesen érzékeljük a különböző mozgási animációkat ilyen távolságból, így nem okoz gondot a szerelés és a cselezés sem. A nagyobb szög miatt pedig, sokkal szebb kép tárul elénk a stadionokból. Egy picit lehet finomítani, a magasság 17, a zoom pedig 3, és persze lehet játszadozni a csúszkákkal, hogy melyik a megfelelő beállítás.

Az alap kameranézet az szép képet fest a játékról, de nem igazán ad bő információt a mérkőzésről, pláne, ha versenyszerűen játszanánk. Lehet még fokozni, mert ha taktikusabban akarjuk szemlélni az eseményeket, a Co-Op is kipróbálható verzió. Ez amúgy függ azért a szemünktől, a tv/monitor nagyságától és, hogy milyen távolságból nézzük a képernyőt. Előfordulhat, hogy ez a beállítás már túlságosan távoli, illetve nem jelenti a pálya egészének belátása, hogy jobb játékosokká is válunk. Sokkal több információt jelent, ez biztos, de azokat használni is kell tudnunk. Az sem utolsó szempont, hogy a kisebb karakterek révén az animációjukat is nehezebb követni, a cselezés és védekezés nehezebbé válhat ezáltal. Az arany középút tehát a Tele Broadcast: nem túl távoli, és minden adatot kiszűrhetünk az aktuális találkozóból.

Stadionok

Különös, de nem minden létesítmény egyforma. És a Tele Broadcast 20-0 sem fog mindegyikben ugyanolyan képet adni számunkra. Például az Old Traffordon már nem ugyanonnan szemléljük teljesen az eseményeket, mint egy FIWC stadionban. Az utóbbi sokkal nagyobb méretű, és távolabbról követhetjük a játékosokat, majdnem egy másik kamerabeállításnak tűnhet a dolog.

Óvakodjunk az ilyen szuper zoomos stadionoktól, de inkább az Old Traffordhoz hasonlóakat preferáljuk, mintsem a FIWC típusuakat.
Az EA természetesen az élethűségre törekszik, próbálják úgy elhelyezni a kamerákat a stadionokban, ahogyan azok a való életben is megtalálhatóak. Ez zavarhatja a játékosokat, hiszen a sok gyakorlás ellenére sem feltétlenül lehet teljesen hozzászokni a betekintési szögekhez.
A legajánlottabb beállítás tehát a Tele Broadcast (magasság, zoom): 20-0.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!