Zven AMA: "Magamat leszámítva Rekkles-t és Doubleliftet tartom a legjobb nyugati ADC-knek"

A G2 kiesett a VB-ről és könnyen lehet, hogy változások is várhatóak a csapaton belül. A csapat lövésze tartott egy AMA-t redditen, összeszedtük a legérdekesebb kérdéseket és válaszokat nektek!

Tegnap tartott egy AMA-t Zven, a G2 lövésze, miután csapatával kiestek a csoportkörök során az idei VB-ről. Hatalmas hype volt körülöttük, már csak azért is, mert az MSI-n összeszedték magukat és négy meccsig bírták az SKT ellen is, de hype ide vagy oda, ezúttal sem tudtak maradandót mutatni a nemzetközi színpadon. Bár ők szolgáltatták az RNG egyetlen vereségét a csoportkörökben, ami már önmagában is szép teljesítmény, kellett volna a Samsung elleni győzelem is a továbbjutáshoz, ami nem jött össze. Azok a szomorú arcok mindent elárultak a srácok érzéseiről, miután legyőzték a Fenerbahcet és elköszöntek a tornától.

Ocelote: "Az a legszebb a sportokban, hogy mindig van holnap"

Aioween | 17/10/15 10:09Hiába a nagy önbizalom és a rengeteg készülés, ezúttal sem tudott bizonyítani a VB-n a G2. Miután kiestek, ocelote-nak és a játékosoknak is volt pár érdekes üzenete. A világbajnokság véget ért, legalábbis a G2 számára biztosan. Hiába a nagy hpye, a magabiztosság, a külön videoklip és persze a rengeteg készülés, Európa négyszeres bajnoka idén sem tudott sokat mutatni.

Ne is húzzuk tovább a szót, csapjunk bele a lényegbe.

Van valamilyen elképzelésed arról, hogy mit tartogat a jövő a G2 számára?

Egy dolgot biztosan elmondhatok: mindig olyan csapatnál fogok játszani, ahol a leginkább érzem annak az esélyét, hogy valamit el tudok érni helyileg és nemzetközileg is. Mindig ez alapján döntöttem el, hogy hol játszom és ezért csatlakoztam a G2-hoz alapból. Úgy érzem elég jól alakult ez a döntés. Természetesen a pénz is szerepet játszik, de az sokkal fontosabb, hogy elérjek valamit és maradandót alkossak, amire szívesen emlékszem majd vissza később.

Mi volt a legnehezebb dolog, amit át kellett élned a G2-ban töltött időd alatt?

A legnehezebb talán a 2017-es év eleje volt, ahol az emberek szabályosan lehurrogtak minket az EU LCS stúdióban, illetve később az UOL elleni döntőben is. Emellett az egész "áruló" dolog is elég szomorú volt (az Origen kapcsán - a szerk.). Azok az emberek, akik előtte azt mondták, hogy bárhova követni fognak, hirtelen elkezdtek fenyegetni és mindenféle rossz dolgokat kívánni nekem.

Milyen volt Uzi ellen játszani?

Ez volt az első alkalom, hogy összecsaptam vele, és meg kell mondanom, hogy nem azt kaptam, amire számítottam, de ez leginkább az Ardent Censer metának köszönhető. Mindkét alkalommal jobb matchupom volt, az első meccsen előbb elhoztuk a tornyukat és továbbvittük a 2 v 2 előnyünket egészen a mid game-ig, ahol intelni kezdtem és elkaptak párszor. Utána Uzi lecarryzte az egészet és lenyomott minket. A második meccsen Perkz és Trick nagyon durván carryztek, így a bot lane-nek nem nagyon volt relevanciája.

Mi a véleményed Forg1venről? Milyen a kapcsolatotok? Azt hittem nem igazán bírjátok egymást, de úgy láttam, hogy néha eltrollkodtok egymással streamen.

Elég magasra tette a mércét különálló ADC-ként (leginkább abban, hogy mikor támadjuk meg az ellenfeleket, mikor kell pusholni és büntetni) a régi szép időkben. A kapcsolatunk nagyon rossz volt anno, mert Forg1ven nem bírt sem engem sem Rekkles-t (meg az egész skandináv csodagyerek helyzetet) mert úgy gondolta, hogy csak a szerencsének köszönhettük azt, hogy nagy csapatokhoz kerültünk. Mostanában már nincs ilyen gond köztünk és beszélgetünk is néha.

A kameraképek alapján úgy tűnt, hogy Perkz-t viselte meg a leginkább, hogy nem jutottatok ki a csoportból. Ti is így láttátok ezt, vagy csak ő mutatta a leginkább az érzéseit?

Úgy gondolom, hogy valóban őt érintette meg leginkább a dolog, de ez azért is lehet, mert ő a legfiatalabb. Én nem akartam sírni a színpadon, de miután láttam az arcát az FB meccset követően, engem is nagyon megérintett, mivel kicsit pityergett már az RNG vs FB meccs óta is, ami megpecsételte a sorsunkat. Nehéz azt végignézni, hogy valaki sír, aki nagyon fontos számodra.

Ki az 5 legjobb ADC nemzetközi szinten és a nyugati világban szerinted és miért? Ki volt a példaképed, amikor még nem voltál profi? Élvezted a VB metát? 

Nagyon nehéz olyan játékosokat megítélni, akikkel nem játszol rendszeresen, ezért nem tudnám megmondani nemzetközi szinten, de megemlítenék pár igazán nagy nevet. 

PraY könnyedén a legjobb ADC lehet a világon az én listám szerint. Mindig kitartó és konzisztens, emellett látványos is és nagyon ritkán követ el hülye hibákat, no meg nagyon jó a csapatharcokban.

Uzi azért lenne magas szinten nálam, mert ha nem Ardent Meta lenne, ő akkor is csillogna, illetve a csapata is nagyon aktívan épít az ő teljesítményére.

Mystic nagyon jó volt az MSI-n. Amikor Caitlyn metát játszottunk, egyszerűen egy őrült volt. Ahogy kezeli a minionhullámokat az egyszerűen zseniális, nagyon sokat tanultam tőle.

Bang is jó, de mostanában nem teljesített annyira jól.

A legjobb nyugati ADC-k rajtam kívül szerintem Rekkles és Doublelift. Forg1vent azért nem említettem meg, mivel jelenleg nem aktív játékos, így vele nem számolnék. Ami Sneakyt illeti, szerintem nagyon jó csapatharcokban, de valahogy mindig is jobban tartottam Rekkles-től vagy Doublelifttől, főleg az ösvényen.

Amíg nem voltam profi, leginkább Rekkles-re néztem fel, mivel mindig stabil játékot mutatott, aztán én is kialakítottam a saját játékstílusomat. Doubleliftet is bírtam az elején, leginkább a vicces személyisége miatt.

Az idei VB meta (Ardent meta) nagyon csapatközpontú és nem az egyéneken múlnak a dolgok. Az egész metát egy összeszedett csapatharc orientált dologgá alakította, ami végül is nem rossz, de jobban örülnék ha nem 3 ADC carry lenne két suporttal. Megmondom őszintén más metákat jobban élveztem.

Ha nem mennél el NA-be játszani, melyik európai csapatot választanád a G2-n kívül?

A legtöbb ígéretet mutató csapatok az edzői gárdát is figyelembe véve szerinte a Fnatic és a Misfits. Nekik van a legtöbb esélyük elérni valamit.

Mit értékelsz a legjobban Mithyben?

Mindent, amit az első évben tanított nekem. Úgy gondolom minden egyes "rookie"-nak meg kell tanulnia bizonyos dolgokat, mielőtt "rendes" játékosokká válnak, vagy hogy valahogy továbblépjenek a kezdő státuszon. Mithynek köszönhetően én ezen az időszakon elég korán túllendültem, illetve a többi Origenes csapattárs is sokat segített, ez rengeteget számított a karrierem során.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!