Pár kivétellel hullanak az NA LCS csapatok, mint a legyek

Az eddigi hírek elég érdekesek voltak az NA LCS kapcsán, ugyanis a Team Dignitas és a Team Envy jelentkezését is kukába dobta a Riot Games. Szerencsére minden jelenlegi csapat azért nem lesz megtagadva.

Az eddigi két elutasítás után arról szivárogtak ki információk, hogy rögtön négy jelenleg is résztvevő csapat jelentkezését fogadta el a Riot Games, ami azt jelenti, hogy ott lesznek a 2018-as franchise rendszerbe lépő NA LCS-ben. Ezek közül hárman ráadásul alapító tagok is voltak, hiszen a 2013-ban indult NA LCS kezdetekor már ott voltak.

Kiderült két NA LCS jelentkező sorsa, lesznek itt még meglepetések

Aioween | 17/10/15 17:47A jövő évi NA LCS helyekre pályázni kell és ezt megtette nagyjából 100 csapat. Az idő azonban telik és szép lassan kiderülnek a résztvevők, illetve azok is, akiknek nem jött össze. Az NA LCS teljesen megváltozik jövőre és a foci, baseball illetve kosárlabda ligákban megszokott franchise rendszert veszi fel, vagyis fix helyek lesznek, nincs kiesés minden szezon végén.

Ahogy azt már korábban írtuk, elég borsos áron adják az NA LCS helyeket és nem elég csak a 10 vagy 13 millió dollárt letenni az asztalra, annak függvényében, hogy éppen résztvevő csapat vagyunk az NA LCS-ben vagy sem, hanem pályázni is kell. Minden bizonnyal elég komoly feltételeket szabott a Riot Games, ugyanis már három jelenleg még aktív csapat is elhasalt rajta, név szerint a Team Dignitas, a Phoenix1, valamint a Team Envy. Ráadásul a Dignitas egy egész jó szezont zárt, így nekik biztosan nagy érvágás lehet ez most. 

A négy elfogadott csapat pedig nem más, mint a nagyok és egy nem túl teljesítő, de szervezetileg annál biztosabb lábakon álló csapat. A három jelenleg is aktív alapító tag a Team Solomid, a Counter Logic Gaming, illetve a Team Curse volt, ami pár éve átkeresztelődött Team Liquidre, illetve nem alapító tag, de mégis egyik meghatározó csapata is megmaradt a ligának, ez pedig a Cloud9. Utóbbi csak 2013 nyarán Ők négyen biztosan ott lesznek a januárban induló, Bo1-es rendszerhez és egy streames változatra visszaváltó NA LCS-ben.

Akiket még elfogadtak eddig, az a Golden State Warriors mögött álló egyik tulajdonos, Joe Lacob jelentkezése, illetve a CS:GO világából is ismert OpTic Gaming. A mostani néggyel együtt ez csak hat gárda, tehát négy hely még mindig kiadó, hiszen összesen 10 csapatos lesz a liga. A többi NA LCS csapatról egyelőre még nincs hivatalos hír, így amíg mást nem hoznak nyilvánosságra, feltételezni lehet, hogy versenyben vannak. Ők az Immortals, akik talán már visszatértek a kínai világbajnokságról, a FlyQuest, akik majdnem kijutottak a VB-re, legalábbis az esélyük megvolt rá, a Rick Fox tulajdonában álló Echo Fox, ahol biztosan lenne pénz a helyre.

Update: Időközben fény derült az Immortals helyzetére is, ami lehet, hogy nagy port fog kavarni, ugyanis megtagadták a jelentkezésüket, holott egy elég magabiztos gárdáról van szó, akik nyáron még a TSM-mel döntőztek és kint voltak a VB-n is.

Indoknak a Riot Games az Overwatch League beli érdekeltségét hozta fel, ugyanis a klub a los angeles-i OWL-re vásárolt magának helyet, pontosan oda, ahol az NA LCS központja is található. Ez a Riot csőrét úgy néz ki nagyon bántotta, mert képesek voltak emiatt elbocsátani az egyik legjobb csapatukat. Ha nagyon Riot szemmel akarjuk nézni a helyzetet, valahol érthető a döntés, hiszen az OWL hiába más kategóriájú játék bajnoksága, attól még konkurenciának számít, nem is gyengének, és ez valószínűleg a helyszíni nézettségen is meg fog látszódni. Viszont, hogy mindez mennyire volt helyénvaló határozat az már más kérdés.

MonteCristo is megszólalt a témában, aki régen szintén LoL kommentátor volt, igaz független, sosem állt a Riot alkalmazásában, de ő is okkal váltott a Blizzardra a Riot Games-ről.

Ebben a tweetjében azt írja, hogy őrültség az egész, nagyon kár a csapatért, mert egy abszolút magas színvonalat képviseltek és minden jót kíván nekik az OWL-hez.

Viszont így az Immortals kilépési kárpótlásra jogosult, ami nyilván sovány vigasz még úgyis, hogy elviekben ők kapják majd a legnagyobb részarányt az összes korábbi LCS szereplő közül, akiket szintén elutasítottak. Ez a pénz az a 3-3 millió dollár, amit az NA LCS-be újonnan belépő csapatok fizetnek ki extrába. Minden elutasított csapat, aki szerepelt eddig az NA LCS-ben, vagy a CS-ben, jogosult erre az összegre, és egyelőre 12 millión osztozkodhatnak a minimum 4 új résztvevő jóvoltából. 

Bárhogyan is lesz, az NA LCS már most felborult teljesen, és hol van még a tavasz...

Mit szóltok a Riot döntéséhez? Fair dolog volt szerintetek kizárni az IMT-t azért, mert ugyanabba a városba vásároltak maguknak helyet? Lehet nem is tudták, hogy ez problémát jelentene majd, sőt lehet, hogy még a Riot se tudta akkor.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!