Két héttel a vége előtt már 4 millió $ felett a VB nyereményalapja!

Két héttel a vége előtt már 4 millió $ felett a VB nyereményalapja!

Még nagyjából két hét van hátra a világbajnokságból, de már most 4 millió felett jár az összdíjazás, köszönhetően a játékosvásárlásoknak.

Immáron másodszor van lehetőségünk hozzájárulni a világbajnokság nyereményalapjához. Ez egy olyan szokás, ami más játékokban már évek óta hagyomány, elég ha csak a DotA2-t nézzük meg, ahol a Valve ezt már régóta csinálja. Tavaly is volt ilyen akció, akkor a Championship Zed vásárlások és a hozzá tartozó őrszemek bevételének 25%-a ment a nyereményalapba.

Idén Ashe lett a kiválasztott, aki megkapta a Championship Ashe hőskinézetet. Idén minden egyes Championship Ashe és a hozzátartozó őrszem vásárlása esetén tudunk hozzájárulni, hiszen az ebből befolyó összegek 25%-a itt is hozzáadódik a nyereményalaphoz. A különbség tavalyhoz képest az, hogy idén még további 25%-ot jótékony célokra ajánl fel a Riot, hogy kinek azt a játékosok, vagyis ti tudjátok megszavazni. Ha esetleg még nem tettétek meg, akkor még mindig tudtok szavazni a kliensen belül, hogy pontosan kikre, azt itt olvashatjátok el. Az összegyűlt alapnak az 50%-át a nyertes szervezet kapja, a másik kettő pedig a maradék 50%-on osztozkodik egyenlően.

Visszatérve a nyereményalapra, jelenleg négy millió dollár fölött áll, amiből 2,25-öt a Riot biztosít, a maradékot pedig a játékosok.

A VB-nek azonban még nincs vége, továbbra is számít minden egyes vásárlás, így ezt még feljebb lehet tornázni. A teljes összeg pedig, mint látható 4.072.101$. Egy picit gyengébben teljesít a gyűjtés idén, mivel tavaly ilyenkor 4.145.000-nél jártunk, ráadásul akkor a Riot része is csak 2 millió dollár volt kereken, de ez már így is egy szép összeg. Tavaly egyébként a végösszeg 5.070.000$ volt, szóval még nagyjából egy millió dollárnak kell összegyűlnie, ha ezt szeretnénk idén is elérni. 

Az is kiderült, hogy milyen arányban fogja elosztani ezt az összeget a résztvevők között a Riot. Mivel megnőtt idén a csapatok száma is, ezért az elosztást is ennek fényében frissítették, az alábbiak szerint.

  • 1. helyezett: 37.5%
  • 2. helyezett: 13.5%
  • 3./4. helyezett: 7% (14% összesen)
  • 5. - 8. helyezett: 4% (16% összesen)
  • 9 - 12. helyezett: 2.25% (9% összesen)
  • 13. - 16. helyezett: 1.25% (5% összesen)
  • 17. - 20. helyezett: 0.75% (3% összesen)
  • 21. - 24. helyezett: 0.5% (2% összesen)

Ha a mostani helyzetet nézzük, az első helyezett kicsit több mint 1,5 milliót vinne haza, a második helyezett pedig nagyjából 550.000-et.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!