Hihetetlen mikrotranzakciós húzás az Activision részéről

Hihetetlen mikrotranzakciós húzás az Activision részéről

Ettől rituális táncba kezd a szemöldökünk.

A miktrotranzakcióról mindenkinek megvan a saját véleménye. Van, aki élből elutasítja, mások megtűrik, hiszen sokszor ez egy játék 'ingyenességének' az ára, mások pedig azért szeretik, mert pénzért cserébe sok időt spórolhatnak vele. Az Activision azonban egy igencsak merész szabadalommal állt elő, ugyanis a matchmakinggel akarták összekötni a mikrotranzakciós lehetőséget. 


Most derült csak ki, hogy 2015-ben egy olyan arcpirító szabadalmat nyújtottak be, aminek értelmében az adott játékba épített matchmaking rendszer a kezdő játékosokat először direkt a profibb gamerekkel rakja össze. Természetesen ez rengeteg sikertelen meccset eredményez, de itt jön a csavar, miszerint a tapasztaltabbak ellen alulmaradó gamereknek elmondaná a rendszer, hogy milyen felszereléseket érdemes pénzért megvásárolniuk, hogy - ugyan megfelelő játéktudás nélkül, de legalább - ugyanolyan páncélokkal és fegyverekkel nyomulhassanak mint ügyesebb társaik. 

Ráadásul, ha a játékos úgy dönt, hogy bevásárol a legjobb - és valószínűleg a legdrágább - eszközökből, akkor már gyengébb játékosokkal fogja őt összesorsolni a rendszer, így megerősítve abban, hogy jól döntött a játékon belüli cuccok megvásárlásával. Az Activision persze mossa kezeit és válltig állítja, hogy egy játékba se implementálta ezt a metódust és amúgy is a kutatási és fejlesztési részlegüké a szabadalom, akik a játékfejlesztői csapattól teljesen külön dolgoznak. 

Ti mit gondoltok róla?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.