Ilyen közel még sosem volt európai csapat az SKT legyőzéséhez a VB-n

Ilyen közel még sosem volt európai csapat az SKT legyőzéséhez a VB-n

Eddig egy európai csapat sem tudott még két meccset hozni az SKT ellen a VB-n, de a Misfits-nek sikerült, és a győzelem is majdnem meglett!

Minden bizonnyal a mai találkozó ígérkezett a legunalmasabbnak, legalábbis papíron. Azt már megszokhattuk, hogy a VB-n vannak meglepetések, de azt hiszem erre senki az égvilágon nem számított. Az SKT még azt is nyilatkozta videóban a meccsek előtt, hogy igencsak nagy csalódás lenne számukra, ha pont a Misfits-től kapnának ki. De mint tudjuk, bármi megeshet, a torna egyik nagy esélyese már kiesett az első napon, hiszen a Samsung 3-0-ázta a Longzhut.

Az első meccs teljesen a papírforma szerint alakult, hiszen az SKT-t ledózerolta a Misfits csapatát. Faker Galioval már a hatos szint előtt is roamolt topra, Alphari pedig rosszul időzítette a Flash-ét. Később a csapatharcok sem alakultak szebben, az SKT mindent elhozott a gyilkosságoktól kezdve, a tornyokon át, egészen a Baron Nashorig. Már a 25. percben a Misfits bázisán belül harcoltak, a Misfits pedig csak végignézte, ahogy egyesével elbuknak, majd nem sokkal később a bázisuk is. Végül kevesebb mint 26 perc alatt 16-1-es állással és majdnem 20.000 arany előnnyel nyertek. Ha az az egy gyilkosság nincs, akkor tökéletes meccset zárt volna az SKT.

A Misfits-nek egy dolga volt: elfelejteni az első meccset és teljesen tiszta fejjel állni neki a másodiknak. Láthatóan ez sikerült, hiszen másodjára már sokkal összeszedettebbek voltak. IgNar beújított egy Blitzcranket, és bár a korai gyilkosságok Fakerékhez kerültek, de szépen fordult a Misfits. Hans Sama élete meccseit játszotta, Tristanaval majdnem tökéleteset alkotott. Két korai gyilkosság is került hozzá, majd a tornyok is jöttek egy kis rotáció után. A 18. percben már 4-0-ra vezettek tornyok terén, az SKT nem találta magát a pályán. Maxlore egyszerűen mindenhol ott volt a pályán, és előnyöket alakított ki csapatának. 

Még a Baront is sikerült megszerezniük a 23. percben, miután Peanut meghalt és Huni Cho'Gath-ját is kiszedték. Az erősítéssel már nem volt nehéz beszedni két inhibort szedni, főleg, hogy IgNar nem tudott mellélőni a Blitzcrankkel. Nekik se kellett több mint 26 perc, és máris kiegyenlítették a találkozót.

Egy meccset azért páran tippeltek a Misfits-nek, de szerintem a legtöbben még a legjobb esetben is ennyit néztek ki a csapatból. PowerofEviléknek viszont eszük ágában sem volt megállni. IgNar ezúttal is magas ívből tett az Ardent Censer metára, és behozott egy Fervoros Leona-t. Meg is lett az eredménye, már az elején 2 v 2-ben lenyomták Bang és Woldf párosát, megindult a Tristana. Lényegében az egész mérkőzés egy Hans Sama montage volt, mivel a korai előnyét egyre több gyilkosságra és persze toronyra váltotta be. Nagyon tetszett a Misfits adaptációja, hiszen támogatóként Leona jött, de azért teljesen nem akarták elengedni az Ardentet, így Maxlore választása Ivernre esett. A plusz támadási sebzést és sebességet nem csak Tristana tudta kihasználni.

Más esetben furcsa lenne, de PowerofEvilnél megszokhattuk a Nashor's Tooth választást, ami amúgy is sok támadási sebességet ad neki, de Maxlore Ardentjével együtt még nagyobbat ütött. Arról nem is beszélve, hogy az apróbb hibákat leszámítva, Hans Sama érinthetetlen volt két ilyen pajzs mellett. IgNar Leona perma CC-jére egyáltalán nem készült az SKT, egyik gyilkosságot a másik után szolgáltatták, amiknek nagy része Hans Sama-ra került. 14:30-nál már 6 gyilkossága volt és 2,5 tárgya. Ezzel még Bang Vayne-je sem tudta felvenni a versenyt. 

Két Baron is kellett a győzelemhez végül, amiből az egyiket  Maxlore, ráadásul Blank orra elől lopta el. Ezt megspékelték még egy Elder Drake-el is, és szép lassan visszaszorították az SKT-t a saját bázisába. Ott még levadászták az SKT tagokat, csak Bang és Huni Jayce-e maradt talpon, de a védelem érdekében már semmit nem tudtak tenni. 2-1 a Misfits-nek az SKT-vel szemben. Soha nem gondoltam volna, hogy ezt a mondatot leírhatom.

Itt a cikk írása közben már mi is elgondolkoztunk, hogy mi van akkor, ha valami csoda folytán a Misfits nyer, így készültünk a másik eshetőségre.

Jöhetett a negyedik mérkőzés, amit muszáj volt megnyernie az SKT-nek, ha nem akartak kiesni. Ezúttal lassabban indultak be az események a harmadikhoz képest, és az elején az SKT vezetett. Gyilkosságok is kerültek hozzájuk, illetve korábbi tornyok is, de a Misfits ezúttal sem csüggedt. Ráadásul egy igazán mocskos összeállítást hoztak, Sivirrel és mides Karma-val. Ez az a csapat, akivel bármi elől elfutsz ha kell, illetve bárkit levadászol, ha van rá lehetőséged. Mindezt megtámogatták még egy igazi CC géppel Sejuani személyében. 

Baront is hoztak ráadásul és azzal nyomultak előre. Egészen a mid inhibig jutottak, de itt túlvállalta magát a Misfits. Sajnos az inhib torony sem lett meg, és a harcuk sem volt koordinált, amit az SKT meg is büntetett egy ásszal. A Misfits-nek azzal volt szerencsére, hogy az SKT semmit nem tudott elhozni cserébe, mivel topon és miden benyomták az ösvényt Hans Sama-ék. A 30. percben Blankék a harmadik sárkányukat is elhozták, így volt egy hegy, egy pokol és egy felhő sárkányuk is. 

Nem sokkal később a Misfits még egy hibát ejtett, ami egy Baront eredményezett az SKT-nek. Sok mindent nem hoztak el belőle, de után ismét ugyanazt a hibát követték el az európaiak, mint előtte: Hunit próbálták meg kiszedni, ami nem jött össze és ebből egy újbóli ász lett. Ezzel már be tudták fejezni a meccset, Bang Tristana-ja egyszerűen túl erős volt már a végén, Hans Sama Sivirje nem tudta felvenni a versenyt, illetve nem tudták megközelíteni a kulcsfontosságú célpontokat. Így egy szoros meccsen ugyan, de kiegyenlített az SKT 2-2-re.

Az ötödik meccs érkezése előtt a kötelező Silver Scrapes is elhangzott. Szerintem évek óta nem izgultam ennyire még mérkőzésen, mint most az ötödik meccs előtt. Tristana-t valamilyen oknál fogva bent hagyta a Misfits, viszont kezdeményezésből felvértezték magukat. Varus, Thresh és Seju volt az első három választás. 

Korai SKT invade-el indult a meccs, amiből egy red buffot és még egy első gyilkosságot is hoztak. Előbbi Blankhez került, utóbbi pedig Hunihoz. A korai akció után mindenki lenyugodott kicsit, és lelassult a játék is. Az első sárkány pokoli volt, amiről az SKT lemaradt és a Misfits zsebelte be, cserébe Huniék hozták az első tornyot. A következő megmozdulás miden volt a 14. percben. Hiába jött Wolf az ultijával  és kezdeményeztek a koreaiak, visszafele sült el a terv, és két kill került a Misfits-hez, egy ráadásul PowerofEvilhöz, bár tornyokban továbbra is az SKT vezetett 2-1.re

Résen volt azért Maxlore és kihasználta a pillanatnyi nyugalmat, hogy a Rift Heraldot elhozzák, amivel később a mides tornyot bedöntötték. Érezhető volt a feszültség, mivel egyik csapat sem mert nagy kockázatot vállalni. Az SKT valószínűleg féltette az edigi státuszát, a Misfits pedig, ha már eddig eljutott, nem szeretett volna a célegyenes előtt elbukni. 

Ahogy telt az idő, Huni egyre bátrabbá vált, és kétszer is megbüntette őt Poe és Alphari párosa. Akár a Baronra is fordulhattak volna, de az SKt továbbra is szépen tudott védekezni 4 v 5-ben, főleg Faker falának köszönhetően, így a Misfits nem vállalta a Baron kockázatát. A harmincadik percben a harmadik Infernal sárkányt is elhozta a Misfits. Azonnal reagált az SKT, és megindultak a Baronra, de Maxlore-ék sem maradtak el sokkal, és megállították a próbálkozást, majd ők is próbálkoztak később, amikor Huni boton volt TP nélkül, de azt sem sikerült befejezni. Oda-vissza adogatták a labdát egymásnak a gárdák, mindenki nagyon megfontoltan játszott, nem véletlenül, hiszen hatalmas tétje volt ennek az egy meccsnek.

35 perce ment a meccs és egy jó 15-20 perc óta nem dőlt torony, ennyire tartott mindenki a hiba lehetőségétől. Ilyenkor már elég magasak az újraéledési idők. Huni ismét meghalt, Poe újra elkapta, de a Baron ezúttal se jött össze, ráadásul az elkezdett Elder Drake-et is Blank lopta be, majd még két gyilkosságot is adtak, Bang megindult a Tristanaval és végiglőtte az egész Misfits-et.  És ebből az egy harcból be is fejezte a meccset az SKT. A Misfits viszont egyáltalán nem szomorkodhat vagy szégyenkezhet, mert elérték azt, amit egy európai csapat sem: 5 mérkőzésen keresztül állták a sarat.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!