Egy korszak véget ér, Romain otthagyja az unikornisokat

Egy korszak véget ér, Romain otthagyja az unikornisokat

A Unicorns of Love kissé bohókás menedzsere/kabalája/lelke úgy döntött, hogy távozik a csapattól. Olyan ajánlatot kapott, amit nem lehet visszautasítani.

Ha ma valakinek eszébe jut, vagy meglátja a képernyőkön a Unicorns of Love csapatát, akkor szinte biztos, hogy ott lesz valahol Romain Bigeard is, aki hétről-hétre valami őrült jelmezt ölt, hogy feldobja a rajongók és a játékosok hangulatát. Láthattuk őt nyakig kifestve egy hatalmas zászlót lobogtatva, egy igazi műanyag unikornis hátán lovagolva, de olyan ikonikus pillanatok főszereplője is volt, mint az ominózus IEM verseny, ahol a TSM utáni győzelem után felkerült az a bizonyos kacsacsőr a mellkasára. 

Romain egyébként két évvel ezelőtt csatlakozott a szervezethez, és azóta reklám szempontból egy olyan márkát épített fel, amit nagyon sok világvállalat is megirigyelne. Attól függetlenül, hogy az egész kívülről egy öncélú magamutogatásnak tűnt, azt kell mondani, hogy nagyon durva és zseniális stratégia volt mögötte. Tegnap viszont szomorú hírt közölt velünk az UOL honlapja, miszerint Bigeard távozik a szervezettől, mert olyan ajánlatot kapott, amit nem utasíthat vissza. Ezzel kapcsolatban a csapat honlapján két nyilatkozatot is találtunk, az elsőt a csapat edzője és tulajdonosa Sheepy írta:

"A mai nap minden unikornis számára szomorú, imádott menedzserünk, Romain Bigeard távozik tőlünk, és egy új kalandra indul. Kapott egy olyan ajánlatot, amit "egyszerűen nem lehet visszautasítani", és ebben az esetben azt kell mondanom, hogy ez a kijelentés teljesen igaz. Romain nagyon sok ötlettel és lelkesedéssel érkezett hozzánk, miközben nem igazán tudta, hogyan is működik egy LCS szervezet. De a velünk töltött 2,5 év alatt nagyon gyorsan tanult és ő maga lett Mr. Unicorn. Nagyon sok márkaépítő kampányt talált ki, sok papírmunkától szabadított meg és azt mondhatom, hogy a frontvonalban ő volt a tartalékunk. Az energiája és a pozitív attitűdje nem csak a mi, de a rajongók szívébe is belopta magát. Minden szomorúságunk ellenére a csapat büszke arra, hogy a barátunknak egy olyan környezetet tudtunk biztosítani, ahol annyit tudott fejlődni, hogy most egy ilyen ajánlatot kapott. Sok sikert és persze sok szerencsét kívánunk neki az új munkában."

A másodikat pedig maga Romain írta:

"10 évvel ezelőtt azt sem tudtam mi az az e-sport. 5 évvel ezelőtt SC2 rajongó voltam, aki néha LoLozott. 3 évvel ezelőtt fogalmam sem volt arról, hogy milyen egy e-sport szervezetnek dolgozni. 2 hónappal ezelőtt pedig nem hittem volna, hogy itthagyom az UOL-t. Ettől függetlenül ma úgy döntöttem, hogy felmondok a világ egyik talán legjobb állásából. Nagyszerű élmény volt az egész és még jobb, hogy olyan emberekkel dolgozhattam együtt, mint Sheepy és Jos. Egy olyan családjellegű és méretű csapat, mint az UOL azt is magában hordozza, hogy mindig érdekes és változatos feladatai vannak az embernek, hiszen limitált munkaerő áll csak rendelkezésre. Nagyon sok lehetőségem volt, hogy üzletről, menedzsmentről, edzői feladatokról, és közösségi médiáról tanuljak, miközben nagyon sok okos ember vett körül. Mindezért pedig hálás vagyok. Azt hiszem láttátok rajtam, hogy én mindent beleadtam és a szívem is azt dobogta, hogy Unicorn. Az egésze nagyszerű volt. Mégis a mai napon távozom, hogy új kalandra induljak és új kihívásokkal nézzek szembe. Kaptam egy ajánlatot, amit nem tudok visszautasítani és azt hiszem most jó döntést hozok. Azoktól, akiket a döntésem zavar előre is bocsánatot kérek. Nagyszerű emlékekkel távozom és nem fogok sírni mert vége van, hanem mosolygok majd, hiszen megtörtént."

Tehát Romain távozik a rózsaszín hadihajóról, de kicsit belegondolva; csak egy olyan ajánlat létezik, ami ezt a döntését indokolná. Ez pedig maga a Riot: ha ott kapott egy fontos szerepet a marketing csapat vezetői között, akkor teljesen érthető ez a lépése. Ez csak a saját személyes véleményem, de a következtetés logikus.

Ezen kívül pedig az UOL most új menedzsert keres, ha tehát éreztek magatokban annyi erőt, hogy egy olyan ember nyomdokaiba lépjetek, mint Roamin Bigeard, akkor mindenképpen keressétek fel a csapat honlapját.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!