Szórakoztatásból nem volt hiány a MEB utolsó fordulójában

Szórakoztatásból nem volt hiány a MEB utolsó fordulójában

4 meccs ment le, de volt itt Teemo top, Yasuo jungle, és egy epic Katarina!

Azt már a ROG Magyar Elit Bajnokság utolsó alapszakasz fordulója előtt is tudni lehetett, hogy bármi is történik, a WiLD biztosan csoportelső, míg a WSE már biztosan kieső, így a srácok nem is vették túl komolyra az egymás elleni összecsapásukat. A vasárnapi, szám szerint 5. kör nyitómeccsén Carabon bevállalta a Teemo topot, de volt itt Riven vs Garen miden, vagy épp az új Xin Zhao a dzsungelben. Persze Meight Rivenje vitte a prímet, de tegyük hozzá, hogy a WSE-nek kényszercserével kellett játszania, a beugró pedig egy ex-csodaszarvas a középső ösvényről, Robusto volt. Kaptunk tehát 25 pernyi szórakozást 35-40 kill erejéig, ami folytatódott a második meccsen is.

A WiLD egy ultimate Yasuo compot épített, hi im mate köré, aki ráadásul a dzsungelben játszott a magyarok kedvenc karakterével. Persze a csapat megkönnyítette a dolgát, Blitz, Orianna és Malphite is be tudnak segíteni ultinál, szóval azért volt gondolkodás az összeállítás mögött. A WSE se fogta gyengére a műsort, Cassio-Leona alsó ösvény, Nunu mid, Yorick top, szóval tényleg egy fullos fiesztát láthattunk a felektől. Nem nagyon lőnénk el semmit a meccs kapcsán, ez tényleg olyan, amit az elejétől a végéig vissza kell nézni, volt néhány elképesztően mókás pillanat.

Nézd meg MagyarLoLTV ROG Magyar Elit Bajnokság | Csoportkörök 5. nap | WLD vs. WSE - THR vs. RIE - PLG vs. AGW (Bo2) [HUN / 1080p] című tartalmát a twitch.tv weboldalon

Közben a Tournament kliens úgy döntött, hogy nem kíván tovább működni, ezért a szervezők EUNE-re terelték volna a következő mérkőzést, ahol a THR és a RIFT mérkőzött volna meg a helyosztóért: mivel mindkét csapatnak ugyanannyi pontja van a tabellán jelenleg, ezért az egymás ellenijük kimenetele döntötte volna el, hogy kivel találkoznak majd a legjobb négy között. A mérkőzés azonban valamilyen okból végül nem lett lejátszva, a pontos részletekről és a következményekről, folytatásról majd külön cikkben számolunk be.

Egy hosszabb szünet után jöhetett tehát a nap utolsó, talán legfontosabb mérkőzése, ahol a feltüzelt Afterglow és a Team Plague csapott össze. A tét pedig nem volt kicsi: az AGW-nek győznie kellett ahhoz, hogy a legjobb 4-be jusson, minden más a kiesést jelentette számukra. Már a meccs előtt volt egy kis szájkarate a közösségi médiában, ami kellően parázs hangulatot hozott a mérkőzésre. Az első meccsen az első áldozat Febern lett: középen hárman érkeztek hátulról, az AGW dzsungelből, plusz a Syndra égetés könnyen kivégezte az AGW midesét. A 19. percig egyébként csendes volt a párharc, majd jött egy csapatharc a felső ösvényen: Gabendék 2v2-ben bátran kezdeményeztek Yaztromék ellen, amire egyből jött Kulacs teleportja és érkezett Paresz is, de gyorsan reagált a Plague az emberhátrányra, a vége pedig 0-3-as csere Kopifoxék javára, így az AGW már 0-5-ben volt. Miután a PLG elhozta baront is, egy újabb csapatharcot követően már 10-1-et mutatott az eredményjelző a javukra. Ki kell emelni Flovy Ivern játékát: a Plague dzsunglere majdnem az összes killből kivette a részét, nagyon szép játékot mutatott.

Ezzel el is dőlt, hogy a második meccsnek már nem lesz tétje, hiszen a legjobb esetben is csak döntetlen lehet a vége, így a PLG könnyedre fogta a figurát: a támogató, Blackii, aki messze földön híres Katarinájáról, végre játszhatott egyet kedvencével, csapata 43 killjéből pedig 25-öt (!!!!) ő szerzett, szóval, ha akartok egy jóféle Katarina parádét, akkor ajánljuk figyelmetekbe ezt a meccset.

Kialakult tehát a ROG Magyar Elit Bajnokság Top4-es mezőnye, a WiLD, a THR, a RIFT és az újonc PLAGUE mennek tovább az elődöntőbe, az még majd a hét folyamán eldől, hogy ki kivel játszik majd, hiszen a THR-nek és a RIFT-nek van egy elmaradt mérkőzése.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!