Így lövik a FIFA18 szabadrúgás gyakorlatait a Bundesliga csapatai

Így lövik a FIFA18 szabadrúgás gyakorlatait a Bundesliga csapatai

A legnagyobbak még nem mutatták meg magukat, de felemelő látvány, hogy mire képesek a Bundesliga legjobbjai, ha pontrúgásról van szó.

Az előző évek sikeres és érdekfeszítő kihívásait alapul véve idén is egy remek ötlettel áltak elő a Bundesliga szervezők. A játékosok tesztelése, a határaik feszegetése, tudásuk feltárása érdekében 2017-ben a FIFA18 Free Kick Challenge indult el, melyben a nevéhez mérten a programban ismert szabadrúgás gyakorlatokat kell a német bajnokságban szereplő klubcsapatok által kiválasztott labdarúgóknak a lehető legjobban teljesíteni.

A játékban is látható fémsorfal, a kapuban látható táblák mind visszaköszönnek a valódi futballpályákon is, és természetesen bónusz pontokat érnek, ha valaki ügyes. A Bayern Münchentől kezdve a Stuttgarton és a Herthán át a Hannoverig bezárólag az összes klubcsapat képviselteti magát ezen a megmérettetésen. Hétről hétre egy-egy új videót lehet látni, és eddig nagyjából a fele ment le a tornának. Egy együttesből általában 4 vagy 5 embert választanak ki, akiket próba elé állítanak, bár a játékban nem tűnik túl bonyolultnak egy-egy szituáció, a valódi labdarúgóknak is időnként beletörik a bicskája.

Egyekőre a VfB Stuttgart vezet. Hivatalosan Verein für Bewegungsspiele Stuttgart 1893 e. V., egy sportegyesület Stuttgartban. A Vfb 47.000 tagjával egyike a legnagyobb sportegyesületeknek Németországban. Leginkább a futballal foglalkozó részlegéről híres, aminek első csapata a 2016-os kiesésig csupán két alkalommal nem szerepelt a Bundesliga-ban. Háromszoros bajnok (1984, 1992, 2007), illetve a Bundesliga bevezetése előttről is van két bajnoki címe (1950, 1952). Emellett háromszor elhódították a DFB-Pokal, a német kupa serlegét (1954, 1958, 1997). A Bundesliga örökös tabelláján az ötödik helyet foglalják el.

Az őket követő Lipcse története még érdekesebb, hiszen az energiaital gyártó cég a Red Bull felvásárolta a SSV Markranstädt együttesét azzal a céllal, hogy 10 éven belül a Bundesligában szerepeljen az együttes. A 2009-10-es szezonban az ötödosztályból a negyedig vonalba jutottak fel. Két évvel később feljutottak a 3. Ligába. Rögtön első évükben feljutottak a Bundesliga 2-be is. Az első osztályt két év után érték el. Azt lehet tehát mondani, hogy a szponzori támogatás és az elhatározás együttes ereje meghozta gyümölcsét az RB Leipzig számára.

A jelenlegi állás:

Hátra van még néhány csapat, akik mindenképp átírhatják az eddigi erőviszonyokat. Íme a tovább menetrend időpontokkal együtt.

  • Cologne: Október 29, Vasárnap
  • Hoffenheim: Október 31, Kedd
  • Mainz: November 3, Péntek
  • Borussia Mönchengladbach: November 5, Vasárnap
  • Bayer Leverkusen: November 7, Kedd
  • Eintracht Frankfurt: November 10, Péntek
  • Borussia Dortmund: November 12, Vasárnap
  • Bayern München: November 14, Péntek

Az összes eddigi videót ITT találjátok meg! Nektek, hogy tetszik?

Kövess Minket!