Kínában betilthatják a PUBG-t

Állítólag "túl véres" és nem felel meg a szocializmus alapelveinek.

Miután hatalmas hírveréssel a CS:GO belépett a világ legnagyobb gamer piacába, a PUBG már túl erőszakosnak és véresnek bizonyult a China Audio-Video and Digital Publishing Association szerint. A legnagyobb aggodalmat az erőszak és a gladiátorszerű játékmenet okozza a Kínai SAPPRFT-nek, akik a játékok és filmek licenceiről döntenek. Letéríthetik a fiatalokat a helyes útról, és szigorúan a szocialista értékek ellen dolgozik.

A tulajdonos Bluehole, a Tencent-el karöltve próbálkozott engedélyeket szerezni, de azok után, hogy olyan sorozatokat is kitiltanak, mint a "Big Bang Theory" (Agymenők), egy ennyire "erőszakos" játéknak kevés esélye van a túlélésre a kommunista országban. Szeretnék a streamelését is tiltani, és erősen ajánlják, hogy ne csináljanak a kínaiak hasonló játékokat. Ez csak azért hatalmas probléma a fejlesztőknek, mert így a világ legnagyobb videojáték piacáról zárják ki őket, hiszen ez évi 27.5 milliárd dollár bevételt hoz, amivel pont megelőzi az USA-t, ahol "csak" 25 milliárd dollár a haszon.

Még semmi sincs kőbe vésve, talán ki tud valamit találni a PUBG Corp., de lehet, hogy akkor sem lesz túl nagy problémájuk, ha a világ legsűrűbben lakott országát nem tudják meghóditani, csak a világ többi részét.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!