Készítsétek az érméket, novemberben beköszönt az árzuhanás!

Készítsétek az érméket, novemberben beköszönt az árzuhanás!

Arról ábrándozol, hogy olcsón megvásárolod C. Ronaldot vagy Leo Messit? Nemsokára ez az álom megvalósulhat.

A FIFA18 piac összeroppanása még ebben a hónapban esedékes, és eredményeként a nagyágyú labdarúgók soha nem látott alacsony összegekért lesznek megszerezhetőek. Eddig nem sok részletet tudtunk meg, viszont a rajongói fórumok segítségével nagyjából mindent kiderített a dreamteam csapata, így fel tudunk készülni.

Mikor fog megtörténni?

Majdnem minden jel arra mutat, hogy Fekete Pénteken lesz az akció a játékban, emellett egy kisebb, Cyber Monday (hétfő, november 28.) elnevezésű esemény is tovább kuszálja a szálakat. Az Egyesült Királyságban november 24-re datálják a Fekete Pénteket (egy másik időpont a november 17-e lehet). A tradíció szerint Amerikában a Hálaadás utáni napra esik ez az "ünnep", ebben az évben ez november 23., csütörtök. Mostantól, egészen az eseményig kisebb változásokat várnak az árakat illetően.

Miért omlik össze a piac?

A zuhanás akkor történik, mikor rengetegen elkezdik a legjobb labdarúgókkal elárasztani piacot. A kereslet továbbra is ugyanaz, viszont a kínálat növekedése miatt a játékosok megpróbálnak egymás alá licitálni, így csökkentve a készletek értékét. Ennek ellensúlyozására, aznap az EA általában minden órában valami újat bocsát ki. Ezek lehetnek "Happy Hours"-tól kezdve akár "Lightning Rounds"-ok is a FUT üzletben.

Meddig tart?

A FIFA18 Black Friday (Fekete Péntek) 3 napig pörög, de a hatása valószínűleg a lejárta után néhány napig még érezhető.

A Cyber hétfő kisebb lesz, de továbbra is segít, hogy az árak alacsonyabbak legyenek és a piac lendületben maradjon.

Milyen futballistákat érint a dolog?

Messi, Ronaldo és a többi tier-egyes arany kártyákat érinti az árzuhanás. Más elit lapok, melyek a legnagyobb értékkel bírnak, szenvedik el a legnagyobb veszteséget, bár ezen a napon az összes labdarúgót érinti a piac kiszámíthatatlansága. Tavaly például Messit 700.000-ért, Neymart pedig 280.000-ért már meg lehetett vásárolni.

Mikor érdemes venni?

A nap elején vagy a hét folyamán. A hét végén a jobb kártyákra elég kiélezett lesz a verseny. Érdemes folyamatosan csekkolni majd a játékosok árát. Ha 20%-, vagy 30%-al az eredeti ár alá esik az értékük, a piac "összeomlása" elindul. Ez a tökéletes alkalom, hogy néhány olcsóbb futballistát begyűjtsünk az aukciók során, szóval nézzetek utána, hogy mikor és hol tudtok majd lecsapni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!