Drámai tizenegyespárbajjal ért véget az MTK Budapest toborzóversenye!

Drámai tizenegyespárbajjal ért véget az MTK Budapest toborzóversenye!

Változatos, gólokban gazdag mérkőzések után a legjobb 4 játékos közötti halvány különbségek döntöttek.

Az új Hidegkuti Nándor Stadion adott otthon az MTK Budapest és az Esport1 által rendezett FIFA18 toborzóversenyének. A 128 regisztráció villámgyorsan megtelt, így szép számú játékos gyűlt össze a megmérettetésre. A nevezettek között volt egy lány is, aki, mint kiderült, a későbbi bajnok ellen vesztett az első körben, az egygólos vezetése után 3-1-el maradt alul.

Gólzáporos tornát láthatott a közönség, a legkisebb eredmény 1-0 volt, és az is mindössze kétszer fordult elő, tehát nem fukarkodtak a nevezők a gólokkal. Két emeleten zajlottak a küzdelmek, fiataloktól kezdve az idősebb generációig mindenki részt vett a versenyen. Voltak visszatérő versenyzők is: a többek között a márciusi, Forradalmi FIFA párbajt megnyerő, és a DVTK toborzóján is résztvevő Bálint Tamás sem hiányozott, de a később aranyérmes útját állta.

Néhányan az MTK Budapest Pro Clubs játékosai közül is elindultak, legtovább Rácz Andris jutott, aki a legjobb 16 közé került be. A nagy érdeklődést mutatja az is, hogy ketten Szlovákiából jelentkeztek.

Elődöntők

Gódor Donát 2-1 Novák Dániel

A franciákat választó Donát hatalmas küzdelemben múlta felül a Magyarországot preferáló Dánielt. Egészen a mérkőzés végéig döntetlen volt az állás, aztán a 82. percben jött a döntőt érő találat.

Szilaspataki Krisztián 6-3 Juhász Tamás

Rendkívül gólzáporosra sikeredett a második elődöntő. Krisztián is Franciaország mellett tette le a voksát, és gyors 2-0-ás vezetést szerzett, majd ezt követően Tamásnak még sikerült egyenlítenie, de aztán megint kapott 2 gyors gólt, bár egy újabb szépítés még összejött, a végén Krisztián nem kímélte ellenfelét, és kiütötte a Manchester Cityt választó vetélytársát.

3. helyért

Novák Dániel 3-2 Juhász Tamás

A két vereséget szenvedett játékos még egy utolsó mérkőzésen bizonyíthatott, és úgy tűnt, hogy nem szegte kedvüket az elődöntő sikertelensége. Parázs meccsen hol az egyik, hol a másik félnél volt az előny, míg végül 2-2-es állást követően hosszabbításra került sor. Végül a Magyar válogatottat sikerült győzelemre vezetnie a bronzmérkőzésen Dánielnek, egy, a 102. percben szerzett találattal.

Döntő

Gódor Donát 2-2 Szilaspataki Krisztián (tizenegyesekkel: 4-2)

Mindketten maradtak az eddig bevált francia nemzeti csapatnál. A rendes játékidőt követően 1-1-el fordultak a hosszabbításra, de miután Donát vezetést szerzett, Krisztián sem hagyta annyiban a dolgot és újra egyenlített: 2-2. Míg Donátnál Giroud duplázott, addig Krisztiánnál Griezmann hozta ugyanezt a statisztikát. Miután a tiszta játékidőben nem tudták eldönteni az aranyérem sorsát, büntetőkre került sor. A HUNcutok XBOX One játékosa magabiztosabb volt és jobban tudott koncentrálni, ellenfele 2 tizenegyest is rontott, így végül Donát zsebelte be az tornagyőzelmet, ezzel megszerezte az esélyt arra, hogy ő legyen az MTK Budapest hivatalos, igazolt, egyéni FIFA játékosa!

Aki lemaradt volna a streamről, az természetesen most bepótolhatja:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!