Gálameccsen mutatkozott be a Diósgyőri VTK Pro Clubs csapata!

Gálameccsen mutatkozott be a Diósgyőri VTK Pro Clubs csapata!

Először láthatták a szurkolók a DVTK FIFA csapatát a pályán.

Tét nélküli mérkőzésen mutatkozott be a DVTK 11v11-es FIFA Pro Clubs csapata az angol élvonalbeli QPR ellen szombat este. Angliában igen népszerű egyébként a Pro Clubs mód; több osztály bajnoksága van az ott működő VPG-nek, viszont a Queens Park Rangers az első olyan hagyományos sportegyesület az angoloknál, amelyiknek igazolt Pro Clubs csapata van. 

A QPR egyébként ismerős lehet a hazai FIFA rajongóknak, ugyanis ellenük mutatkozott be az MTK csapata is, szintén egy gálameccs keretében. Az a meccs magyar győzelemmel végződött; ha lemaradtatok volna róla, itt tudjátok visszanézni:

Remekül indult a DVTK meccse is az Rangerek ellen, a magyar csapat teljesen beszorította az első pár percben az ellenfelét, sorra jöttek a helyzetek, de az angolok kapusa helyt állt és végül sikerült gól nélkül megúszniuk. Miután kicsit lenyugodtak a kedélyek, jobban kinyílt a játék, jöttek az első QPR támadások is, majd megérkezett az első gól is, csak sajnos nem a DVTK oldalán: egy jól előkészített támadást némi botladozás követett a felek részéről a Diósgyőr tizenhatosán belül, a káoszból pedig végül Dellosa csapatkapitány lábáról talált utat a labda a kapuba.

A hidegzuhany a 61. percben jött, miután buktatták a magyarok Benimet a tizenhatoson belül. Khaleque lövésével már 2-0-ra ment a QPR. A hosszabbítás utolsó percében jött a harmadik, megint Dellosa villant, gyönyörűen fektette le a védőt és fordult le róla, 1-1-ben pedig nem hibázott a kapussal szemben.

A második meccsen is sokat hibáztak a diósgyőri játékosok, főleg a védelemben voltak bizonytalanságok, a QPR pedig kegyetlenül büntette ezeket az apró hibákat. A 29. percben, csak úgy, mint az első meccsen, ismét büntetőhöz jutott a a QPR, Khaleque pedig ezúttal se hibázott. A második félidőben az angolok tovább növelték előnyüket Benim révén, nagyon szépen passzolták ki a miskolciakat. A vége pedig ennek a meccsnek is 0-3 lett, egy rossz kilépést követően megint Khaleque maradt szabadon a kapussal.

A párharcnak nem volt tétje, ellenben jó erőfelmérő volt a DVTK számára, akik sokat tanulhatnak majd a meccsek visszanézéséből a november 19-én rajtoló magyar bajnokságra, ahol a Diósgyőr a másodosztályban, míg az MTK az élvonalban indul majd.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!