Megvan a végső négy résztvevője az idei Lenovo kupának

Megvan a végső négy résztvevője az idei Lenovo kupának

Már csak a négy végső csapat maradt az őszi PlayIT-en rendezett Lenovo kupa résztvevői közül, de történt némi változás a mezőnyben. 

Már kevesebb mint egy hét, és érkezik a Lenovo Legion kupasorozat következő döntője, ezúttal is a PlayIT keretein belül. Mint a legtöbb offline kupa, ez is egy online résszel indult, amire összesen 16 csapat nevezett összesen két fordulóban. Az első forduló egy kicsit népesebb volt, míg a másodikra már kevesebben jelentkeztek, de azért innen is a nagyobb csapatok kvalifikáltak az offline részére. 

Az első körből végül a Team Horizon Reapers és a Rift Esports jutott tovább, az ő mérkőzésüket már a színpadon játszották volna le, viszont a Rift Esports lemondta az utolsó pillanatban a szereplést, valószínűleg azért, mert egyrészt új tagok érkeztek a csapatba, illetve teljes gőzerővel készülnek a SEC-re. Helyettük –ha minden igaz– jó eséllyel a Team Plague fog érkezni, bár egyelőre még a döntés nem végleges a csapat tagjai részéről, szóval ezt még fenntartással kell kezelni. Ami a kvalifikációt illeti, a THR vesztett mérkőzés nélkül jutott az elődöntőbe, az odavezető úton pedig lenyomták a Gamer Gentleman csapatát 2-0-ra, illetve a Team Plague-et szintén 2-0-ra. A Rift Esports sem izzadt meg különösebben a kvalifikáció során, nekik a Nice Gaming jutott elsőként, ezt követte a Smoky, és végül az Afterglow jöhetett. Itt vesztettek egyetlen meccset a kvalifikáció során, így 2-1-el kerültek ők is a döntőbe, de –ahogy már írtuk– a részvételi jogukat visszamondták.

Az első körben nem kvalifikált csapatokból többen is próbálkoztak másodjára is a második körben, de ide már csatlakozott a WiLD Coolermaster is. Talán nem meglepő, hogy végül a ROG MEB-en és résztvevő két csapat, a WiLD Coolermaster és az Afterglow jutottak tovább; az Afterglow két kör után veretlenül, míg a WiLD is csak egy meccset vesztett a Gamer Gentlemannel szemben.

Ezek alapján tehát a résztvevő csapatok a Team Horizon Reapers, a WiLD Coolermaster, az Afterglow és jó eséllyel a Team Plague, ha a csapat egyöntetűen úgy dönt, hogy átveszik a Rift helyét.

Update: közben a Team Plague megerősítette részvételét a kupán, így őket láthatjuk majd a Rift Esports helyett.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.