"Mertünk nagyot álmodni" - Interjú Mezei Péterrel a Lenovo Legion Honvéd szakmai igazgatójával

A Budapesti Honvéd és a Lenovo közös projektje rengeteg segítséget nyújthat jövőre az e-sportolni vágyó fiatalok számára.

A Lenovo Legion Kupasorozat idei 5., egyben utolsó állomása a budapesti PlayIT-en került megrendezésre. League of Legends-ben és Overwatch-ba mérhették össze az erejüket a legjobb játékosok, -ráadásul az utóbbi döntőjében 2 külföldi együttes küzdhetett meg egymással. A LoL 400.000, míg az OW 720.000 forintos összdíjazással büszkélkedhetett. A tét tehát hatalmas volt, és a csapatok mindent beleadtak, a közönség hatalmas érdeklődése nem is maradt el. A Lenovo egy ideje már igyekszik segíteni a hazai e-sportnak, és mi sem mutatja ezt jobban, hogy partnerséget kötöttek a Budapesti Honvéd sportklubbal. A közösen megszervezett Akadémiájuk, mely a fiataloknak szeretne útmutatást nyújtani az elektronikus sportok világában jövőre indul. FIFA18, League of Legends és Counter Strike: Global Offensive játékokban várják az érdeklődőket az elkövetkezendő időszakban.

A PlayIT-en erről és sok másról is beszélgettünk Mezei "Cobain" Péterrel - a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia szakosztály igazgatójával.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!