Ezek a tippek jó pár gólhoz hozzásegíthetnek

Ezek a tippek jó pár gólhoz hozzásegíthetnek

A FIFA18-ban a szabadrúgás egy cseppet különbözik a tavalyitól. Ez pedig azt jelenti, hogy hozzá kell szokni az új rendszerhez.

Gyakorlással semmi nem okozhat gondot, így az elolvasása mellett érdemes időt is szánnunk a tökéletesítésre. Korábbi FIFA bajnok Ovvy sok tanító jellegű videót tesz közzé, és ez most sincs másként, szóval igyekszik segíteni a közösségnek, ha teheti.

Minden játékos más, ezt azért tartsuk szem előtt. Mindenkinek van kialakult saját stílusa, ezért a tréning mellett érdemes az utánzás helyett, beépíteni a mindennapjainkba a következő sorokban olvasottakat.

Melyik területről jár a pontrúgás?

Ettől függ ugyanis, hogy milyen szabadrúgást lövünk. Ha a tizenhatoson kívül tartózkodunk, választhatunk a lecsapodó (dipping), csavart (curved) vagy bomba (driven) közül.

Ha messzebb vagyunk, akkor több erőre, és nagyobb ívű lövésre lesz szükségünk, hogy átverjük a kapust.

Lecsapodó (Dipping) szabadrúgás

Ahhoz, hogy ez működhessen, mindig a megfelelő emberre lesz szükségünk. A jobb lábas játékost válasszunk a jobb oldalról, és bal lábast a bal oldalról elvégzendő szabadrúgásokra (Az előttünk lévő kapu szemszögéből nézzük meg, hogy melyik oldalról végezzük el).

Irányítsuk a kamerát jobbra vagy balra, majd a háló fele vissza egy keveset. Másfél csíkig nyomjunk bele erőt, aztán a bal oldali kart mozgassuk a cél irányába. Ezek után már csak végig kell néznünk a hálóba tartó labda útját.

Bomba (Driven) szabadrúgás

Ehhez az kell, hogy közelebb legyünk a büntető területhez.

Bármelyik játékos képes erre. Az ellenfelünk szinte mindig fel fog ugrani a sorfallal, ezért nincs más dolgunk, mint alattuk ellőni a labdát. A kivitelezéshez a lentebb megjelölt területre célozzunk, majd nyomjuk meg az L1/LB gombot és tartsuk nyomva. Elég 1 csík erősség, és a bal oldali kart mozgassuk a cél felé.

Csavart (Curved) szabadrúgást

Ahogy a neve is sugallja, egy jó lövőjátékosra lesz szükségünk. Itt is érvényesül a már fentebb leírt teória, miszerint: A jobb lábas játékost válasszunk a jobb oldalról, és bal lábast a bal oldalról elvégzendő szabadrúgásokra.

A falban lévő első ember felé irányítsuk a kamerát. Másfél csík erő megint elegendő lesz, és a bal oldali kart 45 fokos szögben tartsuk.

Távolabbról nagyjából ugyanez a metódus, kivéve, hogy több erőt kell belevinni a lövéseinkbe. Gyakorlással és fegyelmezettséggel nagy sikereket érhetünk el. Itt a teljes videó is azoknak, akik gyakorlatban is szeretnék látni a módszereket:

Kövess Minket!