A DVSC egy korábbi FIFA Pro Clubs e-sport együttest karolt fel -Interjú

A DVSC egy korábbi FIFA Pro Clubs e-sport együttest karolt fel -Interjú

Budapest és Miskolc után Debrecen sem maradhatott ki az e-sport őrületből.

A Debreceni Vasutas Sport Club is belépett a FIFA18 Magyar Bajnokságába, miután felkaroltak egy korábbi Pro Clubs együttest. A másodosztályban kezdhették meg a menetelést, és egyelőre rendkívül sikeresnek mondható a projekt, hiszen vezetik a tabellát 3 forduló után. Az oda-visszavágós rendszer miatt már 6 mérkőzést lejátszottak, 5 győzelem és 1 döntetlen a mérlegük 31 lőtt és 6 kapott gól mellett. A hirtelen jött DVSC e-sport csapat megalakulásának körülményeit jártuk egy kicsit körül, és a vezetés készségesen válaszolt néhány kérdésünkre.

1. Az MTK Budapest és a DVTK belépett az e-sportba. Ez hozta meg a kellő motivációt a DVSC-nek is, vagy már eleve tervezte ezt a lépést a sportklub?

"Egyre nagyobb volt az érdeklődés a szurkolók részéről az eSport iránt, azon belül is pedig a FIFA játékkal kapcsolatban. Már több, mint egy éve heti rendszerességgel rendeztünk FIFA bajnokságot, melynek a Nagyerdei Stadionban található Red & White klub adott otthont. Ezután mi is megvizsgáltuk ezt a témát, majd miután sikerült két kiváló csapatvezetőt megtalálnunk, Lovász Tamás és Majer Gábor személyében, úgy döntöttünk, mi is belevágunk az e-sport világába!"

2. Megalakult a klub e-sport szakosztálya is? Miként épül fel és milyen pozíciók vannak a szervezeten belül ezen a téren?

"Labdarugó klub vagyunk, nálunk nincsenek szakosztályok, mint más kluboknál, ezért inkább úgy fogalmaznék, hogy a DVSC Futballszervező Zrt. a FIFA Pro Club magyar bajnokságában DVSC Esport néven csapatot indított. Mint említettem, a csapat két vezetője Lovász Tamás és Majer Gábor, ők felelnek a teljes szakmai munkáért, míg a klubunk részéről, folyamatosan, napi szinten Jeney Domokos marketingvezető tartja velük a kapcsolatot."

3. Adta magát a múlt és ezért esett a választás a FIFA18-ra? Tervezik-e más játékokban is csapat indítását a jövőben?

"Mint említettem, mi labdarúgó klub vagyunk, ebből kifolyólag a labdarúgás az egyetlen sportág, amivel foglalkozni kívánunk, de látva a rohamos fejlődését az e-sport világának, nem zárkózunk el a többi játéktól, de egyelőre nincs tervben."

4. Hogyan és miként sikerült kiválogatni a játékosokat, és kik alkotják a DVSC FIFA18 együttesét?

"A játékosok kiválasztása nem volt nehéz számunkra, mivel a csapat nagy része már együtt játszott eddig is. A DVSC Esport csapata előtt mi a FIFA Addicts HU csapat néven játszottunk. Nyilván erősíteni kellett a csapatot néhány poszton, az új játékosokat fórumokon, Facebook csoportokban toborzó posztok alapján találtuk meg. Amint hivatalosan is DVSC Esport lett a csapatunk neve, akkor több jelentkező is írt nekünk, hogy szeretne csatlakozni a csapatunkhoz, ezen dolgok alapján alakult ki a mostani keretünk."

5. Mit kínál a DVSC a FIFA18 csapatának, illetve miben tudja segíteni a játékosokat a sikeres felkészülést illetően?

"Amit a DVSC kínál a csapatunk számára, az feketén-fehéren le van írva a szerződésünkben. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ugyanis a DVSC mindenben segíti a csapatunkat.

De nézzünk néhány konkrét dolgot:

- Több hírportál is megjelenítette a megalakulásunkról készült cikkünket, ezáltal sok-sok ember tudta meg, hogy létezik a DVSC Esport csapata
- A DVSC saját hírcsatornáikon kiemelten foglalkozik a csapatunkkal.
- Segítik a DVSC Esport hivatalos Facebook oldalát, saját tapasztalataikkal és olyan dolgokkal, amikkel több emberhez el tud jutni az oldalunk. Mi sem mutatja ezt jobban, mintsem az, hogy November 17-én indított oldalunk jelen pillanatban 649 követővel rendelkezik."

6. Milyen terveik vannak a FIFA-val kapcsolatban a jövőre nézve?

"Elsődleges célunk nyilvánvalóan az első osztályba való feljutás és minél tovább eljutni a Magyar Kupában. Hosszú távú céljaink pedig a sikeres feljutást követően megragadni az első osztályban, majd a továbbiakban, a nemzetközi kupában való indulás kiharcolása. Köszönjük a lehetőséget!"

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!