Egy szöglet utáni trükkel bombagólokat lőhetünk

Egy szöglet utáni trükkel bombagólokat lőhetünk

Nyilván nem nevezhető a "spanyol viasz feltalálásának", és nem is 100%-os megoldás, de az esetek többségében működik.

A labdarúgásnak megannyi fontos eleme van, és úgy hiszem, az egyik fekete folt: a szöglet. Sokféleképpen el lehet végezni; lehet belőle esélyes helyzet, de az is előfordulhat, hogy alig ívelünk be a sarokból. A statisztikák szerint kevés gól születik ilyen helyzetekből, pedig van egy trükk, amivel elég durván megnövelhetjük az esélyünket.

Hogyan állítsuk be?

Mihelyst kirepül a labda az alapvonalon túlra, kapunk egy átvezető animációt, melyet két kézzel nyomunk el. De ne csak nyomkodjuk a kontrollert, hogy megszabaduljunk a videótól, inkább tartsuk közben lenyomva az L2 / LT gombot. Ezt azért érdemes elvégezni, mert azonnal lehetőségünk lesz elvégezni kicsiben a szögletet, mivel ott terem majd egy emberünk az animáció megszűnése után. Nem kell tehát megvárnunk, hogy odafusson valaki a csapatból.

Kivitelezés

Ideális esetben azonnal leadjuk a labdát a közeli emberünknek, aztán még egy átadás, és a tizenhatos sarkától belőjjük a labdát...!

Viszont nem feltétlenül kell egyből ráfordulni a kapura. 1-2 másodpercig érdemes kivárni, majd az R1 / RB megnyomásával egy másik játékost a rövidre hív, ezzel jelezve (megtévesztés), hogy be akarjuk ívelni a büntetőterületre a játékszert.

Ekkor általában a tizenhatos sarkánál lévő emberre már nem figyel senki, tehát simán megjátszhatjuk.

Ha mégsem áll üresen, egy finom érintés után mozogjunk kispassz után közeli emberünkkel az oldalvonal felé, és egy éles fordulást követően passzoljuk vissza a tizenhatos sarkához. Miután emberünkhöz került a labda, célozzunk a távolabbi ficak felé, és adjunk le egy bombaerős lövést. Sokat segít ilyenkor a fineszes megoldás. Ha gyengébben tüzelünk, kockáztatjuk az ellentámadást.

Minden további információ és mindezek bemutatása drpoplove videójában található:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!