"Mi csak azt adjuk, amire a játékosok vágynak" -Íme az EA kimutatása

Ez áll Blake Jorgensen prezentációjában, ráadásul, mint kiderült, a vásárlóik fele további pénzt áldoz az Ultimate Teamre.

Az Electronic Arts Ultimate Team módja elég jó megtérülési aránnyal rendelkezik. A NASDAQ 37. befektetői Programján előadást tartó Blake Jorgensen, az EA pénzügyi vezérigazgató-helyettese beszélt néhány számadatról.

"Manapság a sportjátékot vásárlók 70-75%-a játszik az Ultimate Team móddal. Remek szórakozást jelent, és jó kikapcsolódás is egyben. Ennek a 75%-nak nagyjából a fele további pénzt áldoz rá, míg a másik fele nem. Ez a Free-to-play korában egy nagyszerű dolog, meg van az egyensúly a költők és a nem költők között."

Felfedte a vállalat stratégiáját, miként is szeretnék növelni ezeket a számokat.

"Nagyon kevés időt töltünk azzal, hogy rávegyük az rajongókat a további pénzköltésre. Szeretnénk inkább bevonni az embereket a játékvilágba, mert igazán jól érezhetik magukat egy-egy megvásárolt címmel. Megveszik, majd hosszú ideig élvezhetik az alkotást."

A prezentációja későbbi szakaszában rámutatott arra a tényre Jorgensen, hogy az emberek manapság kevesebbet játszanak, de hosszabb ideig élvezik a folyamatos extra tartalmakat és a játékban létrehozott külön eseményeket.

"Ez a formája a szórakoztatásnak az egyik legnagyszerűbb módja a fogyasztók számára. Ha például azt vesszük, hogy elmegyünk moziba 20 dollárért, szintén kellemesen eltöltjük a szabadidőnket. Viszont egy játék 60 dollárba kerül és rengeteg ideig élvezhetjük, mivel több ezer órát is beletolhatunk, és ez bizony nagyszerű ár-érték arányt jelent. Ha emellett még további pénzt is költesz a játékban, azért teszed, mert még jobban szeretnél szórakozni. Tehát mi csak azt próbáljuk adni a vásárlóknak, amire vágynak, sőt még többet is, ahelyett, hogy mindig új programot készítenének."

Az utóbbi időben nagy visszhangja volt az EA háza táján a Star Wars Battlefront 2 mikrotranzackiós megoldásai miatt. Sokan egyébként azt mondták, hogy nagyon hasonlít ez a rendszer az Ultimate Teamben kialakítotthoz, ennek ellenére mégis az új FPS kapcsán borultak ki a játékosok. A sportjátékokban ez már évek óta bevett szokás, szóval érdekes lesz látni, hogyan is alakul a jövő.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!