Honnan ered a világ egyik leghíresebb League of Legends megmozdulása?

Az "Insec" sokak számára csenghet ismerősen. 

xPeke, Madlife, Empire... Olyan mozdulatok, amelyek profi játékosokról lettek elnevezve az elmúlt években. De közülük is az egyik leghíresebb az "inSec"; az alábbiakban ennek a mozdulatsornak a történetét mutatjuk be.

Több mint négy éve, a 2013-as All Star gálán (akkor ez még két LCS split között volt) egy Choi "inSec" In-seok nevű dél-koreai srác –akkor még a kT Rolster Bullets színeiben– az EU LCS vs LCK mérkőzés során, az alsó ösvény T2-es tornya előtt kialakult csapatharc már azelőtt véget ért, hogy igazán elkezdődött volna. Akkoriban "lassabb" volt a játék tempója, a Lee Sin mainektől pedig főleg a Q-Q-Flash-R kombót láthattuk, magyarán a játékos mögé villanva, visszarúgjuk a saját csapatunkhoz a kiszemelt áldozatot. Itt jött a képbe inSec, aki a villanást egy Ward + W kombóval oldotta meg, a második Q landolása előtt ezt a kombinációt használva, flash nélkül került Yellowpete mögé és szervírozta csapatának.

Innen ered az inSec, amit azóta számos profi és kevésbé profi játékos megtanult, meg persze számtalan variációt találtak még ki rá. Ha igazán nagy területet akarunk bejárni, a wardra ugrás után még Flashelhetünk is egyet, csak hogy jobb pozícióba kerüljünk, a lehetőségek szinte végtelenek. A mai szemmel nézve már messze nem Insec rúgása a legszebb, de ez akkora újdonsággal bírt akkoriban, és a rajongók annyira megőrültek tőle, hogy már rögtön a torna másnapján így hívták ezt megmozdulást.

Persze szép Lee Sin rúgásokból nem kell messzire menni: a francia ligát taposó bluerzor egyik kedvenc hőse a vak szerzetes, de alig néhány napja a THR-nél éppen próbajátékon levő jungler, Paresz is bemutatta, hogyan kell a karaktert használni és egy mozdulatsorral 4 embert a levegőbe rúgni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Borítókép: Arcana-Gaming

Kövess Minket!