Személyre szabta a LoL klienst egy srác, a Riot egyből behívta állásinterjúra

Személyre szabta a LoL klienst egy srác, a Riot egyből behívta állásinterjúra

Néha elég egy jó ötlet az álomkarrierhez. 

Egy ideje már foglalkozik a Riot fórumain egy Victor Nikiforov névre hallgató egyén azzal az ötlettel, hogy hogyan lehetne sokkal személyre szabhatóbbá tenni a League of Legends kliensét. Korábban is próbálta már megmutatni a világát, de akkor nem ért el a megfelelő emberekhez. Persze azóta a feje tetejére állt a LoL arculata is: új kliens, honor rendszer változások, XP, így a lehetőség ismét adott volt Victornak, hogy valami újjal rukkoljon elő.

Ha megnézzük most a saját profilunkat a játékon belül, nem nagyon tudjuk a saját ízlésünkre szabni. Megjelenik az éppen használt ikonunk, a rangunk, a szintünk, és hogy mik a legjátszottabb hőseink, ami időről-időre változik annak függvényében, hogy melyik karakterrel mennyit játszunk. Még a hátteret is a legjátszottabb hős adja, ez pedig így nem ad túl nagy szabadságot senkinek, hogy bármilyen szinten is beleszóljon a kinézetbe. Ezen szeretett volna változtatni az ötletgazda, hogy egy kicsit többet áruljon el rólunk a saját profilunk, mint eddig. Most ezt nem úgy kell elképzelni, mint egy Facebook oldalt, nyilván nem közösségi profilról beszélünk, de valahol a kettő között lehet találni egy arany középutat.

Ő kicsit másképp képzelné el ezt az egészet, valahogy így először is.

Itt is ki tudnánk emelni a kedvenc hősünket, hogy azzal mit értünk el, a Honor szintünket, és persze a rangsorolt eredményünket. Itt az egyetlen újdonság a Honor szint lenne, amit hármas szinttől felfele lehetne megjeleníteni és a haladásunkat is követni lehetne.

Mi magunk tudnánk kiválasztani, hogy mely hőst szeretnénk megjeleníteni. Ez olyan esetekben lehet fontos, ha a kedvencünk éppen nem a meta legerősebbje, de mi mégis mutatni szeretnénk, illetve abba is beleszólhatnánk, hogy melyik, általunk preferált hős kerüljön előre, pontszámtól függetlenül.

A rangsorolt helyezésünkről is mi dönthetnénk, hogy megjelenítjük-e, illetve, látni lehetne a haladást tavalyhoz képest, valamint az aktuális LP mennyiséget.

Ha rávisszük a kurzort az panelre, akkor további információk jelennének meg: legjobb eredmények, karakterszint az adott hőssel.

Az ikon kereteit is tudnánk váltogatni, lehet az kerek, négyzet, nyolcszög és hasonlók, valamint az aktív klubtagságunk is megjelenne a fejünk felett. Emellett játékosokat tudnánk felvenni vagy letörölni a barátlistánkról innen, így a közeli barátaink is megjelenhetnének a profilunkon. Nem maradhatnak el az új ikonok sem, melyeket különféle teljesítményekhez kötnének, hasonlóan a badge-ekhez, achievementek a Steamen belül egy-egy játéknál.

A profilunk hátteréről is mi döntenénk, nem kellene annak statikusan mindig a legjátszottabb hősnek lennie, bármilyen splash artot beállíthatnánk, akivel rendelkezünk.

Minden más megszokott dolog a jobb oldalon lenne, úgy mint a meccselőzmények, rangsorolt dolgok stb.

Beleépítene egy új teljesítmény fület is, amihez hasonlókat a profi meccseken, illetve az OP.GG oldalon, illetve korábban a match historyban is találhattunk egy ilyet.

Ha már végtelen szintünk lehet, nyilván ez is külön helyet kapna, hogy szépen látszódjon.

Ezt a fajta ikont külön azért csinálta, mert mindig is imádta Shurimát, illetve Azirt, de hasonlót lehetne csinálni Runeterra összes nagyobb nemzetének is. Végeredményként pedig valami ilyet kapnánk:



Nem kevés munka lehetett mindezt kitalálni és kidolgozni. A Riot Games-nek annyira tetszett az egész, hogy már rögtön a fórumon felajánlották neki, hogy átnézik a portfólióját, illetve leülhetnek személyesen is beszélgetni arról, hogy milyen munkalehetőségek adódnak most a cégnél. Nem semmi azért úgy lenyűgözni az egyik legnagyobb kiadót, hogy rögtön álláslehetőséget ajánlanak.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.