Nem lesz koreai játékos az All Star döntőjében

Nem lesz koreai játékos az All Star döntőjében

Egyéniben és csapatban is kikaptak az utolsó koreai játékosok a legjobb 4 között, itt van Kína nagy esélye.

Szombaton már a legjobb négy párharcai zajlottak az idei League of Legends All Star gálán. A minimálra fogott év végi versenyen (az LA stúdióban rendezik, mindenféle komolyabb csinnadratta nélkül) EU és NA már rég kiestek a csapatos bajnokságból, míg Korea Kínával csapott össze a fináléba jutásért, így az volt a szombati este legnagyobb kérdése, hogy melyik nagy régió döntőzhet majd. A másik ágon Tajvan és Délkelet-Ázsia csapott össze, az eredmény pedig nagyjából borítékolható volt. Ha a pénteki napot is teljesen kihagytátok volna, itt tudjátok pótolni:

Bjergsen lenyomta Fakert a negyeddöntőben

A két legendás mid játékos kiélezett harcot vívott az 1v1 torna során, és most Bjergsen bizonyult jobbnak.

Korea és Kína igazi parádét rendeztek, de ezúttal Uziék jöttek ki jobban mindebből. Az első meccsen a 20. perc körül húzta ki a dugót a kínai válogatott, onnantól más sebességen játszottak, Xiye Malzaharja pedig az egyik legunalmasabb és legvéresebb dolog volt ebben a párharcban, hiszen ha valakit leultizott, annak garantáltan vége volt. Az áldozat pedig általában az újdonsült világbajnok Ambition volt. 

1-0-s kínai vezetésnél óriási mázlival tudott csak egyenlíteni az SKT: egy 50 percesre húzódott meccsen Kína az utolsó csapatharcban lenullázta középen a teljes koreai gárdát, hiába Faker Zoéja, de már nem értek időben haza a Nexus torony nélküli bázisukra, a minionok pedig jöttek, láttak és beütötték a Nexust alig néhány másodperc alatt.

A harmadik meccsen Xiye megint megkapta Malzahart, Zoe pedig bannolva volt, de ezt a meccset gyorsan eldöntötték a kínaiak. Az SKT még a 30. perc környékén majdnem feltámadt, de Uzi és Xiye vezényletével, gyorsan pont került a párharc végére. A másik ágon Karsáék ugyanúgy gázoltak át Leviéken, mint eddig bármelyik másik csapaton, Tajvan eddig egyetlen meccset sem bukott ezen a gálán. De az igazi főpróba még csak most jön, Kína ellen.

1v1-ben címvédés lehet

2016-ban Uzi ült fel az 1v1 trónjára, és most is csak egyetlen meccsre van attól, hogy ez megtörténjen. Az ellenfél tavaly az FW játékosa, Maple volt, idén viszont Észak-Amerika legnagyobb sztárja, Bjergsen lesz. Előbbi a Longzhu lövészét, PraY-t verte 1v1-ben az elődöntőben úgy, hogy mindháromszor nekiadta Zoe-t, míg Bjerg Jisut ütötte ki a legjobb négy között. Faker már korábban kikapott, szintén Bjergsen keze által. Itt a legnagyobb kérdés, hogy tud-e Uzi duplázni, mert ha igen és Kína csapatszinten is nyer, akkor az idei All Start teljes egészében az ázsiai ország nyerné. Ha már a LoL vb-n nem sok siker termett nekik, legalább ennyi legyen.

Döntő nálunk már hétfőn lesz, éjjel 0:15-től kezdődik az 1v1, majd azt követően a csapatdöntő.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!