Az utolsó percek döntöttek mindkét osztály rangadóján!

Az utolsó percek döntöttek mindkét osztály rangadóján!

Ettől parázsabb párharcot aligha produkálhattak volna a csapatok a csúcsrangadón. 10 gól, és a második találkozó drámaian ért véget.

Az első osztály csúcsrangadóján a New Hungary és az MTK Budapest csapott össze, és a tét nem más volt, mint a tabella első helyének a sorsa. Nagy hévvel kezdett mindkét együttes, viszont a középpályán egy labdaszerzést követően az NH lódult meg, a Dávid, Alexis, Karika sorral kapulövésig jutott, melyet még Ciprus hárított, de a kipattanót Alexis be tudta kotorni. Nem is oly sokára egy 20 méteres középről elvégzett szabadrúgásfigura után az MTK egyenlíteni tudott. Bazsi passzolta le a labdát, amit Bandi átpörgetett a védelmen, Krissznek így könnyű dolga volt elgurítania a kapus mellett. Aztán a hosszabbításban a vezetést is megszerezték, majd a fordulást követően újabb pontrúgásból voltak eredményesek. Mindkét fél továbbra is támadott, de a hajrában már csak egy szépítésre futotta a New Hungary együttesének, ezzel kialakult az első végeredmény.

A második találkozón rögtön az elején jött a hidegzuhany a New Hungarynek. Már az 5. percben előnybe került az MTK, miután Krissz a jobb szélről cselezett befelé és a passzát Pedro fordulás után laposan el tudta gurítani Gengszter mellett. Az 51. percben a párharc legszebb találatát láthatta a nagyközönség, miután Fruzsi a bal szélről ívelt be a 11-es pontra, ahol Krissz kapásból a NH kapujába vágta a labdát. Aztán egy nem várt fordulat következett, előbb a Karika közvetlen közelről leadott lövését Ciprus a levegőbe ütötte, viszont a kipattanót Somogyi hidegvérrel értékesítette. Majd néhány percre rá 20 méterről találta el remekül Pityke a lasztit, melyet Ciprus nem védhetett. Ezzel egalizált a New Hungary. A 93. percben aztán jött az igazi dráma, egy kevésbé jó ívelést követően a jobb oldalról Fruzsi megszerezte az ötös sarkánál a labdát és a pár méterre lévő Bazsi elé tálalt, aki sarokkal döntötte el a mérkőzés sorsát.

MTK Budapest 3:2 New Hungary
Gólsz.: Krissz 27' 45', Latyak 49' ill. Alexis 18' 87'

New Hungary 2:3 MTK Budapest
Gólsz.: Somogyi 66', Pityke 70' ill. Pedro 5', Krissz 51', Bazsi 93'

Az 4. forduló további eredményei:

Az első osztály jelenlegi állása:

A másodosztályból szintén egy igen fontos mérkőzést játszottak ezen a hétvégén. A DVTK 2. pozícióját szerette volna megerősíteni, illetve a DVSC botlása esetén az első hely átvétele is a szemük előtt lebeghetett. A Reál Lejenádsz a negyedik helyét pedig egy dobógós pozícióra cserélte volna. Úgy tűnik az utóbbi együttesben volt nagyobb vágy a sikerre. Nagyszerűen kezdtek az első találkozón, már a 20. percben előnybe kerültek Ateska révén. Ezek után is aktívabbak maradtak, bár a DVTK-nak volt néhány próbálkozása, ez végül kevésnek bizonyult. 1-0-ára nyert a Reál.

A következő mecsre már nagyobb elánnal futott ki a DVTK. Meg is lett az eredménye, a 23. percben kiharcoltak egy büntetőt. Azonban ezt első nekifutásra nem sikerült értékesítenie Ábelnek, de óriási szerencséjére újra buktatták, így következhetett még egy 11-es. Ábel ezt is a kapusba lőtte, viszont a labda kijött Ákosról, végül sikerült elgurítani mellette. Az első félidőben ezek után nem is történt változás. Aztán a szünetet követően a Lejendász labdarúgói nagyon felspanolták magukat. A 48. percben Kevinho előtt adódott szabad terület, aztán még mielőtt összezártak volna előtte, 16 méterről a kapuba bombázott középről. A csattanó itt is a végére maradt, a 90. percben egy ellentámadásuk közben Ostyapenko lefordulása 2 embert is becsapott, aztán a gyönyörű kiugratását Kevinho váltotta három pontra.

DVTK 0-1 Reál Lejendász
Gólsz.: Ateska 20'

Reál Lejendász 2-1 DVTK
Gólsz.: Kevinho 48' 90' ill. Ábel 23'

Az 4. forduló további eredményei:

Az első osztály jelenlegi állása:

Mindkét párharcot vissza tudjátok nézni, ha lemaradtatok volna róla:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!