Magyar érdekeltségű az első Bundesliga klub mely FIFA akadémiát indít

Magyar érdekeltségű az első Bundesliga klub mely FIFA akadémiát indít

Németországból elsőként a fővárosi csapat hozta létre a saját e-sport akadémiáját, hogy kinevelje a jövő sztárjait.

A Dárdai Pált is foglalkoztató Hertha Berlin keresi a 12 és 18 év közötti legjobb FIFA játékosokat. A 2018-as tornákra való felkészülés mellett a jövő e-sportolóit szeretné kinevelni az együttes. A jelentkezők közül maximum 4 személyt választanak ki az újonnan elindított iskolába, ahol Németország egyik legjobb e-sport játékosa, Matthias "STYLO" Hietsch kezei alatt fejlődhetnek.

"Úgy döntöttünk, hogy csatlakozunk mi is az e-sporthoz és folytatjuk a hagyományunkat, hogy saját magunk módján tapossuk ki az utat. Szeretnénk a már sikeres akadémiánkat kiterjeszteni az e-sportra és a digitális világra is." - nyilatkozta Paul Keuter, a Hertha igazgatótanácsának egyik tagja. A szponzorok segítségével a klub az aktív életmódot is szeretné népszerűsíteni az e-sportolói körében.

A professzionális videojáték futótűzként hódította meg a világot, az egyre több elhivatott játékos mellett a megdöbbentő nézőszámok szintén hozzájárulnak az izgalmas iparág fejlődéséhez. A csapatok egyre inkább arra törekednek, hogy a legjobb játékosokat igazolják le és részt vegyenek a nagyobbnál nagyobb versenyeken.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!