A BL selejtezőn elhasaltunk, az EL kvali viszont drámai győzelmet hozott

A BL selejtezőn elhasaltunk, az EL kvali viszont drámai győzelmet hozott

Emellett elég nehéz csoportba került Magyarország az ITFA által szervezett Eb selejtezőkön.

Tegnap lezajlott az ITFA Eb selejtezőinek a sorsolása és Magyarország nem egy gyenge csoportot kapott! A BL kvalifikációkon csúnyán elvéreztek a magyarok, az EL viszont drámaian jól sikerült.

Az Esport1-en LordRyder arany kezei kisorsolták az ITFA virtuális Európa-bajnokság selejtezőinek csoportjait, a magyar válogatott az A jelű ötösbe került Olaszország, Svédország, Írország és Észak-Írország mellett.

A további csoportokat itt láthatjátok

B csoport

C csoport

D csoport

E csoport

F csoport

A csoportokból az első 4 helyezett jut ki az EB-re, a kvalifikációk pedig januárban startolnak, melyet az Esport1 élőben közvetít majd.

Az EVFA Bajnokok Ligája selejtezői eléggé katasztrófálisan sikerültek. Először a Dr Relax Esports játszott egy szorosabbnak mondható első mérkőzést a TPO Askerleri török együttes ellen, de még így is kikaptak. Aztán a második találkozón, egygólos hátrány után kaptunk egy büntetőt, bár nem tudtunk élni a lehetőséggel, majd telibe lőttük a kapufát is. Az ellenfelünk viszont kegyetlenül kihasználta a megingásainkat és lezárták a találkozót még a lefújás előtt.

TPO Askerleri 2-0 Dr Relex Esports
Dr Relex Esports 0-4 TPO Askerleri

A Queens Park Rangers még durvábban elbánt a Hungarian Unity-vel. A 2 találkozó alatt 11-et hintettek és ezzel egyértelműen megmutatták, hogy ott a helyük a BL-ben.

QPR 7-0 Hungarian Unity
Hungarian Unity 0-4 QPR

Az Európa Liga azonban parádésan sikerült, a Ciga FC kitett magáért. Az Israeli Kakot ellen kellett bizonyítania a magyar együttesnek. Az első félidő végén meg is érkezett a várva várt vezető találat OláHazard révén. Sokáig nem volt felhőtlen az öröm, ugyanis a 63. percben egalizált az izraeli együttes. Néhány perc után azonban megint elcsendesítettük a stadionjukat, Kálo Escobar egy beadást követően az első lövését még nem, a kipattanót azonban már értékesítette. A végére viszont még maradt erő a hazaiakban és a 84. percben megint kiegyenlítettek. Az idegenbeli döntetlen egyértelműen nekünk kedvezett, jó pozícióból várhattuk a visszavágót.

A második találkozóra nehéz szavakat találnom. Ritkán lát az ember ilyen dráma végjátékot. Bár az első félóra rémálomszerű volt, két gólra elhúzott az izraeli gárda. Kezdett rezegni a léc, szóval még időben jött a szépítés Kolbinhonak köszönhetően. Pillanatokkal később megint lehűtötték a kedélyeket, mivel megint 2 gólos előnyre tettek szerint egy ügyes akció után. Aztán jött az első csattanó az első félidő végén, a 42. percben Lyézus góljával újra felzárkóztunk. A fordulást követően továbbra is támadtunk, aztán a 60. percben OláHazard köszönt be és egalizált. A továbbjutás viszont még mindig nem a mi kezünkben volt, így nem hagyhatta abba a csapat az offenzivát. A hosszabbításban egy lecsorgó lövés gurult Huni elé, aki már nem hibázott és továbblőtte a magyar együttest.

Israeli Kakot 2-2 Ciga FC
Ciga FC 4-3 Israeli Kakot

Ezzel tehát mindhárom magyar együttes az Európa Ligában folytathatja majd a jövő évben. A BL és EL csoportokörökről a további információk, amint elérhetővé válik természetesen beszámolunk róla.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!