Újabb kínai csalás fejlesztő csapatokat kaptak el

Újabb kínai csalás fejlesztő csapatokat kaptak el

A tagok akár 5 év börtönt is kaphatnak tetteikért.

Kínában kicsit máshogy lépnek fel a csalásokat kreáló és viszonteladó személyek vagy csapatok ellen, mint Európában. Ez tisztán látszik abból is, hogy december 13-án a Tencent Keeper Program Security és a Wuxi Jiangyin városok rendőrsége közös együttműködéssel elkaptak két csalásokat készítő csapatot. A Mochizuki és a Magic Soldiers nevet viselő programozók közül, az ügynek három fő gyanúsítottja van, akik akár öt évet is kaphatnak a csalások elkészítésért és eladásáért.

Ha komolyabb vádakat is rájuk tudnak sózni, ami sértett egy játékot (pénzügyi hibák kihasználása, lopás) akár többet is kaphatnak. Egész egyszerű oka van annak, hogy miért ennyire szigorú a kínai kormány: nem szeretik a rossz hírnevet. Amellett, hogy büszkék, a kommunista országokból mindig a rendet és a fegyelmet kell felmutatni. Ez akkor nem működik, ha a PUBG játékosbázisának 60%-a kínai és a csalások közel 99% tőlük jön a Battleye szerint.

Talán picit túlzás ennyire komoly büntetést kiosztani azokra az emberekre, akik csak könnyű pénzt szerettek volna összeszedni tudásukkal, de a példa statuálás talán itt is működik és minél több csalót zárnak rács mögé egyre komolyabb időre, talán egyszer végleg elmegy mindenki kedve a csalástól, legalább Kínában.

Szerintetek jogos a büntetés?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!