Jól döntött Vizicsacsi, hogy a Schalke-be ment? -EU LCS erőviszonyok 2018

Jól döntött Vizicsacsi, hogy a Schalke-be ment? -EU LCS erőviszonyok 2018

Megvannak a rosterek, megnéztük, hogy reálisan hol végezhetnek Vizicsacsiék tavasszal.

Szinte hihetetlen, de valamivel több mint két hét múlva kezdődik az EU LCS 2018-as tavaszi szezonja, így ismét szurkolhatunk majd hétről-hétre a legjobb európai csapatoknak és játékosoknak, köztük Vizicsacsinak is, aki immáron negyedszer próbál meg kijutni a League of Legends világbajnokságra. A lendület a régi, a szín viszont új, Csacsi ugyanis a rózsaszín helyett kéket öltött, mikor átigazolt az UOL-tól a Schalke csapatába; ha lemaradtatok volna róla, vagy szeretnétek utolérni magatokat a rosterrel, akkor itt tudjátok frissíteni a tudásotokat:

Méltó bemutatást kapott Vizicsacsi és a Schalke csapata a futballklub stadionjában!

A Golden Guardians után úgy tűnik, hogy a Schalke sem rejti véka alá legújabb League of Legends csapatát, hiszen a nagyközönség előtt mutatták be őket a klub stadionjában!

Mostanra azonban véglegessé vált mind a 10 csapat felállása a tavaszi szezonra, így megnéztük, hogy ki, hanyadik helyen végezhet majd a tavaszi szezon végén. Azt tudni kell, hogy ez a szakasz ilyenkor inkább az összeszokásról szól, kell egy pár hét, amíg a gárdák hozzászoknak egymáshoz és a metához, így az igazi erőfelmérő általában a nyári split szokott lenni. A következő sorok durván szubjektívek, az Esport1 LoL szerkesztőinek véleményét tükrözik. Természetesen kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre is, ezeket várjuk kommentben! És akkor nézzük a kezdőket:

10-9-8. Vitality, Giants, H2K

A téli szezonból az H2K jött ki a legrosszabbul, ami talán kicsit annak is betudható, hogy ők kiabáltak leghangosabban arról, hogy süllyed az EU LCS hajójuk. pr0lly már Észak-Amerikában trenírozza új csapatát, a 100 Thieves-t, a koreaiak hazamentek, Febiven szintén NA-be repült, Odoamne és Jankos pedig más EU csapatokban folytatják, így itt is nulláról kellett építkezni. Kis pénz, kis foci, tartja a mondás, és amikor már Santorinhoz kell nyúlni, akkor tényleg nagy a baj. Ez az H2K fél lábbal már kint van az LCS-ből. A Giants! visszatérő, Betsy és Steelback akár húzóemberek is lehetnek, Djokonak is van már LCS rutinja, Targamas pedig bluerzoréktól érkezett az LCS színpadára, meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. A Vitality meg...Cabochard ennél jobbat érdemelne, a nagyszájú Giliusszal és három LCS újonccal nem nagyon fognak labdába rúgni.

7-6. ROCCAT, Unicorns of Love

Ígéretesnek tűnik az UOL lineupja, de kérdés, hogy a koreai Totoro hogyan tud majd beilleszkedni az ötösbe, illetve, hogy a menedzserváltással hogyan változik majd a hangulat csapaton belül. A veteránok távozásával Exileh lett a rangidős, neki kell felvennie a kapitányi szerepet, de a nyári teljesítménye nem volt bizalomkeltő. Samuxé annál inkább, úgy néz ki, hogy tavasszal is az ő kell, hogy hordja majd a carry kabátot. Whiteknight a nevével ellentétben egyelőre sötét lovag, Kold, vagy korábban Trashy viszont kb. egy szinten van Xerxe-vel. Nem tűnik rossznak ez az UOL, de azért vannak kérdéseink. Ahogy a ROCCAT csapatához is. Nekik teljesen nulláról kellett újjáépíteni a csapatot, fel is porszívózták a megboldogult NiP maradékát, Profitot és HeaQ-t, a többit meg CS csapatoktól vadászták össze. A ROCCAT tipikusan az a csapat, amelyik a szezon kétharmadában botladozik, aztán a hajrában valahogy bucira ver mindenkit, de akkor meg már késő. Valami ilyesmire számítunk most is.

Kép: UOL Facebook

5-4. Splyce, Schalke

Az tuti, hogy meglesz az összhang a felső ösvényen és a dzsungelben a Splyce csapatában, az LCS két román játékosa, Odoamne és Xerxe ugyanis jövőre egymás mellett ülnek majd. KaSing veterán visszatérő az LCS színpadára, aki az elmúlt fél évet magyarok kezei között töltötte (Fenyvesi "The Minimalist" Gábor –Vitality, majd Red Bull menedzser– a szerk.), Kobbe maradt a helyén, a belga Nisqy pedig Észak-Amerikából tér vissza az öreg kontinensre, ő az elmúlt fél évet az EnVyUs csapatában töltötte. Utóbbi talán a leggyengébb láncszem a csapatban, de majd elválik, hogy mire képes közelebb az otthonához.

A Schalke tele van sötét lovakkal: Pridestalkerről hónapokkal ezelőtt mindenki azt mondta, hogy egy Kha'Zix/Rengar one trick pony, de állítólag sokat fejlődött azóta, Nukeduck kapcsán pedig a legnagyobb kérdés, hogy képes-e megújulni, hiszen eléggé be van rozsdásodva már jó ideje. A két ék, hasonlóan az UOL-hoz, itt is a top és support páros lesz, Vizicsacsi és Vander stabil pontjai lesznek a csapatnak, Upset pedig egy igen tehetséges, 18 éves srác, aki ég a bizonyítási vágytól, de ez azt is jelenti, hogy nem nagyon tudjuk, mit várjunk tőle LCS színpadon. Tehetségekből tehát nincs hiány, kíváncsian várjuk, hogy a veteránok rutinja és a Schalke infrastruktúrája mit hoz majd ki a srácokból. Mi ezt a két csapatot kb. egy szintre saccoljuk a 4-5. helyre.

3 Misfits

A másik európai vb csodacsapat, amelyik hajszál híján hazaküldte a címvédő SKT-t idő előtt, két helyen cserélt a szünetben: PowerofEvil Észak-Amerikába ment egy kis extra pénzért az OpTicba, míg a csoda support IgNar a bbq Oliversnél folytatja, hazai pályán, a koreai LCK-ban. Az ő helyükre egész jó játékosokat sikerült igazolni, Sencux és Mikyx is a Splyce-ból jöttek, az Alphari –Maxlore– Hans Sama hármassal kiegészülve pedig nagyon ígéretes csapatnak tűnnek, nálunk ez a 3. helyre elég.

2. G2

Mondhatnánk, hogy kirúgták a G2 lába alól a talajt azzal, hogy a TSM felszívta a Zven-Mithy duót az alsó ösvényről, de Hjarnan és Wadid is nagyon magabiztosnak tűnnek, Ocelote pedig az elmúlt években már bizonyította, hogy jó csapatokat tud összerakni, nem véletlenül négyszeres címvédők Európában. Jankos üde frissítés lesz a dzsungelben, Wunder pedig van annyira stabil, mint Expect volt korábban, így mi nem írnánk le ezt a G2-t, bőven odaérhet a dobogóra.

1. Fnatic

Láthattuk, mire képes a Fnatic a világbajnokságon egy olyan, közepesnek mondható támogatóval; mint Jesiz. Az a történelmi csoda, amit végrehajtottak egy 0-3-as első hét után és ahogy továbbjutottak, bizalomra adhat okot a narancs-feketéknek 2018-ra, akik mindössze egyetlen poszton cseréltek. Sok magyar rajongó szívfájdalmára, vagy éppen örömére, az UOL-ból érkezett Hylissang a támogató posztjára, aki eddig több adc-ből is kihozta az állatot, gondoljunk csak Steelbackre, Veritasra, vagy legutóbb épp Samuxra. Kérdés, hogy Rekkles passzívabb stílusa és Hyli agresszivitása hogyan fér majd meg egy ösvényen, ettől függetlenül, nálunk abszolút ők az esélyeket a tavaszi split győzelemre.

És hogy jól döntött-e Vizicsacsi? Szerintünk igen, a Schalke egy erős, felső-középkategóriás csapatnak tűnik, ami, ha a meglepetés emberek jól teljesítenek, akár még a dobogóra is odaérhet idén. Ez lenne tehát az Esport1 erősorrendje 2018-ra, ha ti máshogy gondoljátok, osszátok meg velünk kommentben!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.