Az 5+1 legjobb magyar LoL játékos 2017-ben

Az 5+1 legjobb magyar LoL játékos 2017-ben

Szubjektív lista az idei év legjobb hazai játékosairól!

Eltelt egy újabb, League of Legends versenyekben gazdag év, ezért úgy döntöttünk, górcső alá vesszük a magyar profi játékosokat, hogy megnézzük, kik voltak azok, akik igazán odatették magukat és vitték győzelemre, győzelmekre a csapatukat 2017-ben! Bár nehéz egy szinten mérni, mégis úgy döntöttünk, hogy a listát az alapján állítjuk össze, hogy kik voltak azok a magyar nemzetiségű játékosok, akik bárhol a világban kiemelkedőt alkottak az idei év folyamán. 

1. Kiss "Vizicsacsi" Tamás (Unicorns of Love)

Tavasszal az EU LCS MVP-je lett, de nyáron is ott volt a kontinens legjobb felső ösvényes játékosai között, igaz, a végén megint nem jött ki sem neki, sem a csapatának a lépés, így idén sem volt magyar résztvevője a League of Legends világbajnokságnak. Továbbra is a legmagasabban jegyzett magyar LoL játékos, de hosszú évek után végre elmondhatjuk, hogy elkezdtek mások is közelíteni felé, szóval Csacsinak is fel kell kötnie a gatyát hamarosan! Addig is, nálunk abszolút ő volt a legjobb idén.

BRÉKING: Vizicsacsi lett az EU LCS tavaszi szakaszának MVP játékosa!

Mindenki nagy meglepetésére nemzetünk büszkesége, Vizicsacsi nyerte az európai LCS tavaszi szakaszának MVP díját!

2. Subicz "bluerzor" Dániel (GamersOrigin)

A trónkövetelő, az idei év talán legnagyobbat fejlődő magyar játékosa. A tavaly THR-rel MEB győztes bluerzor idén év elején belevágott egy francia kalandba, új csapatával, a GamersOriginnel pedig lényegében az összes nagyobb francia versenyen a dobogó valamelyik fokán végeztek. Egy nem is olyan régi statisztika szerint ráadásul a franciáknál bluerzor volt az évben a legjobb jungler, csapattársát, Targamast már el is happolta a Giants LCS csapata, így a mindössze 18 éves bluer egyre közelebb van élete álmához, hogy egyszer LCS játékos lehessen. Ha így folytatja, nem kell már sokat várnia, ha jósolnunk kéne, 2018 nyarára ott lesz az élmezőnyben. Nálunk Vizicsacsi után idén ő volt a legjobb LoL játékos, sőt, fejlődés tekintetében még túl is szárnyalta Csacsit.

Bluerzor minden mutatóban Franciaország legjobb junglere

A sok munka meghozta gyümölcsét, Franciaországnak a legjobb dzsungelese bluerzor lett majd minden szempontból, és még a Challenge France első helyét is behúzták, míg tavasszal csak negyedikek lettek.

3. Török "Meight" Máté (WiLD Multigaming)

A semmiből tört elő idén Faker dog v2, avagy új nevén Meight, aki a soloq Challenger ladderből került hazai topcsapatba. A Team HoP, majd a szervezetet övező kavarások után végül a WiLD karolta fel Meightet, aki meghálálta a belé fektetett bizalmat és elképesztő champion pooljának, valamint mechanikájának köszönhetően nem egy alkalommal vezette győzelemre csapatát. A legemlékezetesebb pillanata 2017-ből a LoL Roadshow döntője, ahol Kha'Zix midjére nem tudott hirtelen reagálni a Team Horizon Reapers. A MEB döntőjében is jobbnak bizonyult nagy riválisánál, a THR midesénél, sk1nzornál, ha a Magyarországon játszó játékosokat nézzük, nálunk ő lett a legjobb, az összesített listánkon így a harmadik helyre ért oda.

Óriási verést kapott a THR a LoL Roadshow döntőjében

Hodi | 17/10/01 13:01 Hosszú hónapok és roster cserék után, először csapott össze a két nagy hazai rivális, a WiLD Multigaming és a Team Horizon Reapers egy hazai LAN döntőjében. Az a THR, amelyik 2016-ban, de még idén év elején is mindent megnyert, és az a WiLD, amelyik az elmúlt egy évben szinte mindig csak ezüstéremmel távozhatott.

4. Tóth "Kußu" Viktor (RIFT Esports)

Sokan nem tudják Kußuról, hogy ő lett volna PowerOfEvil cseréje a Unicorns of Love-nál, mikor bejutottak az LCS-be, csak az akkor még nagyon fiatal Viktor végül inkább nemet mondott a pozícióra. A RIFT-tel viszont úgy néz ki, ismét élvezi a játékot, és bár a MEB-en a csapat belső problémái miatt nem értek el komolyabb eredményt, a görög ligában eddig elég tisztesen helyt állnak, a meccseiken gyakran ő a húzóember. De bizonyította már a tudását MondoCon-on és LoL Roadshow-n is, talán, ha még lennének profi ambíciói, mint mondjuk bluernek, akár az LCS szint is meglehetne neki. Persze a céljairól csak ő tud nyilatkozni, de az biztos, hogy a képességei megvannak hozzá, az idei játéka alapján pedig nálunk befért a lista 4. helyére.

5.  Biró "hi im mate" Máté (WiLD Multigaming)

Máté továbbra is a legjobb magyar ADC, aki Meight mellett, ha kellett, fellépett és lehozta a WiLD-nak a meccseket. Idén nem volt olyan látványosan kiemelkedő a teljesítménye, mint Meight-nek, de egész évben konzisztensen játszott, stabil játéka pedig jó hatással volt a vadakra. A WiLD-dal szinte végig dominálták az évet, a nagy rivális THR csak 1-2 alkalommal tudta elkapni őket. 

+1: Ligeti "Joe" Péter (Team Horizon Reapers) 

A THR lövésze, bár májusig nem mutatott kiemelkedőt, sőt, maga is bevallotta, hogy nem volt elég jó a csapat szintjéhez, a SEC-es bukást követően nagyon összeszedte magát és az év hátralevő részében megmutatta, miért ő az egyik legjobb lövész az országban. Az pedig, hogy a Reaperek support problémával küzdöttek végig az ősz folyamán, ami végül egy MEB és egy Roadshow győzelembe került nekik, csak emeli Joe teljesítményét az év második felében, hiszen ezeken a versenyeken is eljutottak a döntőig. 

Ők voltak tehát szerintünk a legjobb játékosok az idei évben, nálatok ki volt a befutó?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!