Tippelj, mennyit keres a legsikeresebb FIFA játékos

Tippelj, mennyit keres a legsikeresebb FIFA játékos

Az EA sikersorozatából egy fiatalember szintén sikert kovácsolt magának.

Játszani a FIFA18-al és közben megélni ebből a hobbiból, erről álmodnak sokan világszerte.

Ivan "BorasLegend" Lapanje azok közé tartozik, akik ezt elmondhatják magukról, hiszen az EA játékának mestere lett és a megélhetését is ez jelenti.

"Mióta profi lettem, átlagosan 50.000 dollárt keresek évente különböző nyereményekkel és támogatásokkal. Ez a munkám, olyan, mint minden más professzionális sportolóé." -mondta BorasLegend a Dream Team Gaming-nek.

A 24 éves fiatalember még a Guinness Gaming World Record kötetébe is bekerült, mivel ő nyerte eleddig a legtöbb pénzt a FIFA-val. 2013-ban 114.000 Fonttal gazdagodott a svéd zsebe, miután megnyerte Las Vegasban a Virgin Gaming EA Sports FIFA Challenge versenyét.

Azonban egész nap FIFA-val játszani és folyamatosan toppon lenni kemény munkát és elkötelezettséget igényel.

"Mindig sokat kell gyakorolnod ahhoz, hogy a legjobbak között legyél. Ez a nyomás hozza meg aztán az eredményeket. Bár soha nem tudhatod, hogy mikor kerülsz hullámvölgybe." -folytatta.

Lapanje egészen kicsi korában kezdett játszani, de csak azután vette komolyan, hogy abbahagyta a labdarúgást. Aztán kilépett a munkájából –ruházati kiskereskedésben tevékenykedett,– és minden erejével a FIFA-ra összpontosított.

"Ez sokkal jobban fekszik, mint egy állás 9-től 5-ig. Sok szabadidőm van, én döntöm el a beosztásom és járhatom a világot is. A legtöbb verseny még mindig online zajlik, de évente 8-9-szer külföldre utazom. Ez a fajta életmód megköveteli, hogy fitt legyek mind fejben, mind testben. Frissen kell tartanom az elmémet, mivel ez a legfontosabb a játék közben. Alvás, étkezés és edzés egy egészséges embert eredményez." -tette hozzá.

Sajnálatos módon még Lapanjevel is előfordul, hogy bármit is tesz, egyszerűen a játék ellen tehetetlen. Ezek a véletlenszerűségek bizony előfordulnak az online játékban.

"A jobb szervereken mindenképp dolgoznia kellene az EA-nek, mint ahogyan néhány embernek a rossz routerét is le kéne cserélnie. Egyébként sok olyan szituáció van a játékban, amelyek véletlenszerűek, mint a visszapattanók, a kapusok hibái stb. Ez a randomitás nagyon sok embert frusztrál és a versenyszellemnek sem tesz jót a közösségen belül. Fontos, hogy türelmesek legyünk. A legtöbben azonnal előre akarnak törni és már a védőkkel eladják a labdát, pedig érdemes bevonni a középpályát is. Sokan jóval sikeresebbek lehetnének, ha nyugodtabban és türelmesebben játszanának." - ecsetelte a svéd.

Abban is hisz, hogy nem kell félni az erősebb ellenféltől.

"Keresd a kihívásokat, találd meg a legerősebb ellenfeleket és játssz velük, ez az egyik legjobb módja a fejlődésnek. Elemezd a stílusodat és figyelj fel a gyengeségeidre, aztán ki tudod küszöbölni őket. Légy magabiztos és higgy magadban, hiszen enélkül nem működik, még ha klisésen is hangzik."

Vajon meddig gondolkozik Lapanje a FIFA-s karrierjében?

"Addig folytatom a játékot, amíg úgy érzem, hogy bárkit legyőzhetek. Lehet, hogy látni fogtok 85 évesen egy kerekesszékből is játszani, ki tudja." -zárta mondandóját Lapanje.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!