Itt keresd a lootokat Miramaron!

Itt keresd a lootokat Miramaron!

Miramar továbbra is sok emberen kifog, nem mindenki tudja, hogy hova érdemes esni, hol vannak az igazán jó lootok. Ebben szeretnénk segíteni nektek!

A PUBG játék második mapja Miramar, amit hatalmas hype övezett megjelenését megelőzően, illetve utána is. Azóta ez a lelkesedés kicsit leült, sőt, sokan a mapválasztási bug időszaka alatt már szabályosan visszasírták Erangelt, köztük én is. Miramar elsőre nagyobbnak tűnhet, de ez azért is van, mert sokkal kevesebb a víz rajta, így emiatt több loothely is található rajta, mint Erangelen. Van rajta új "School" is, ahova átlagosan 12-18 játékos esik és lövi halomra egymást.

Az új "iskola" neve Hacienda del Patrón (Cartel Mansion). Eléggé kis területről beszélhetünk, a Water Treatmenttől délre található, majdnem a térkép közepén. Viszonylag sok military loot található ezen a helyen, rengeteg a level 3-as felszerelés, valamint sok elsődleges fegyver is jelenik meg ezen a területen, ráadásul elég közel jelennek meg egymáshoz képest, így gyorsan lehet geart találni. Jó eséllyel azonban gyorsnak is kell lennünk, mert sokan jönnek erre és küzdeni kell majd a dolgokért. Ha te vagy a szerencsés egy túlélő, szinte biztos, hogy semmiben nem fogsz hiányt szenvedni, mire végigmentél mindenki hulláján. Innen nagyon nem is mehetünk rossz irányba, bár San Martínt és a Graveyardot érdemes elkerülni. Előbbi veszélyes, míg utóbbi leginkább üres, illetve a Power Grid is jó eséllyel már üres lesz, mire mi végzünk ellenfeleinkkel.

A miramari börtön, avagy Prison eléggé más, mint az eredeti. Sokkal több a loot benne, viszont nincs olyan repülő útvonal, ami direkt felette vinne el. Elég sok víz veszi körbe alapvetően, és a délnyugati részén van a térképnek. Nagyon jó military loot található itt is, és nincs annyira messze, hogy ne lehetne átérni más helyekre is innen. Összesítve viszont nagyon kívül esik a középponthoz képest, éppen ezért kevesen jönnek, ami jó, viszont mindenképpen kell járgány, hogy innen bárhova is odaérjünk időbe. Innen gyakorlatilag bárhova mehetünk, nincs igazán jó vagy rossz hely, így is úgy is elhagyjuk majd a szigetet előbb-utóbb, ha csak a kör nem ide szűkül.

Pecado egy kis városka, ami jelenleg a második leggyakrabban látogatott hely a térképen. Nagyjából 200 méterre található a térkép közepétől, így érthető, hogy miért szeretik ilyen sokan. Rengeteg loottal teli épülete van, amik nem is annyira magasak, de azért van két nagy kaszinó és egy nagy edzőterem is. A kaszinóban aztán akad minden, ami csak kell, katonai dolgok is, viszont a tetőn lévő lootokért jó eséllyel itt is meg kell küzdeni majd valakivel. Az edzőteremben még több minden van, de ez annál is veszélyesebb, egy több szintű épület, ahol sok helyről lelőhetnek, de ha túléljük, valószínűleg mindent megtalálunk, ami arra a körre kell. Ha esetleg egyből idejönnénk, próbáljunk meg a tetőn található lyukakon landolni, hogy elsőként érkezzünk az épületbe. Mivel javarészt középen van, szinte bármit el tudunk innen érni.

A Campo Militar, ahogy a neve is mondja, a katonai bázis, mely ezúttal az északkeleti sarokban található. Nagyjából az Erangelen található bázishoz hasonlítható, viszont mivel elég nagy területről beszélünk, a loot igencsak szét lehet szórva. Szerencsére ettől függetlenül azért sok van, csak győzzük idővel átnézni az összes épületet. Nem árt ide akkor jönni, ha legalább duoban, de inkább squadban játszunk. Egyedül nagyon nehéz átfésülni az egészet, négyen azért már könnyebb. Két teljes squadnak már lehet hogy nem jut elég gear, de ha minden jól megy, az egyik úgyis elhalálozik, mire végigfésüljük a területet, gondoskodjunk arról, hogy azok mi legyünk! Arra azért nem árt figyelni, hogy viszonylag kevés jármű van erre, amire jó eséllyel szükségünk lesz, mivel elég kieső helyen vagyunk. 

A másik fontos hely még a Puerto Paraíso, ami a egy kis part menti város, a délnyugati részen. Sokan nem gondolnak arra, hogy ez akár jó hely is lehet a lootolásra, de pont ettől jó. Kevés az ember, több loot jut nekünk. Ráadásul harcolni sem kell eleinte, amit sokan nem szeretnek, hiszen ki akar hiányos gearrel küzdeni? Emellett rengeteg jármű van, legyen az autó, vagy épp jet-ski. A loot sincsen túl messze egymástól, így gyorsan át lehet nézni ezt a kisebb várost. A gond nagyjából ezután kezdődik, hogy innentől, a közelben nem sok minden van, vagyis kell a járgány, hogy a következő helyre eljussunk, ha itt nem találtunk meg mindent.

A Water Treatment az utolsó előtt hely a listánkon. Nem egy rossz hely a lootolásra, San Martíntól északra található. Nem biztos, hogy itt fogjuk a legjobb geart találni, military szintű például elég ritka, de a középszerű gearből viszonylag sok található, így akár duoban, vagy esetleg 3 emberes squadban is becélozható, még ha nem is feltétlen elsődleges helyszínként. Ha egyedül vagyunk, akkor mindenképpen jó hely lehet, ellentétben a Campo Militarral. Érdemes átnézni a gödröket is a déli részen, illetve a fehér épületeket, mivel a loot nagy része itt található. Arra azért figyeljünk, hogy rögtön két fontosabb helyszínhez is közel van, így az onnan menekülők könnyen erre tévedhetnek.

Végül, de nem utolsósorban ott van még a Crater Fields. A két kráter az északnyugati részen található. Mind solo mind duo játékokban használható lootolásra. Egész jó mennyiségű felszerelést lehet itt találni, de azt nem mondanánk, hogy ezzel az egy helyszínnel jól laknánk. Viszont vannak épületek is, nem mintha sokan érkeznének ide, vagy csak elvétve. A legtöbb lootot a keleti kráterben találjuk, ez is leginkább az épületek miatt van így, amiből több található ezen az oldalon. Ezek közel vannak egymáshoz, így gyorsan át lehet őket kutatni. Viszonylag biztonságos helynek mondható, de El Pozoból átjöhetnek ide, ahogyan La Cobreríaból is, szóval azért nem ért vigyázni.

Nagyjából már át lehet látni a térképet, hogy hol mi is található, de ez idővel még változhat. Lehet, hogy találnak más helyeket, vagy épp a lootok megjelenése fog módosulni. Ez nem jelenit azt, hogy az itt felsoroltakon kívül máshova ne lenne érdemes menni, sőt fedezzétek fel ti is: eddig mi ezeket találtuk a leghasznosabbaknak.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!