Szokatlan meta van alakulóban az ADC-k között

Szokatlan meta van alakulóban az ADC-k között

A top tier ADC-k körében új meta van kialakulóban. Nem feltétlenül a hősök terén, inkább a tárgyak és egyes rúnák oldaláról újítottak egy nagyon nagyot. Elmondjuk, hogy mit és miért.

Pár újdonságot láthattunk a tavalyi szezonban már boton, az ADC-k között. A Doran's Shield buffolásával egy ideig az volt a divat, de ugyanúgy megjelent a Ninja Tabi is, mikor nagyon erős volt. A Doran's Shield leginkább a sustainben segített nekik anélkül, hogy vesztettek volna (–vagy ha igen, csak minimálisan–) farmolási készségükből. Elsőre persze furcsa volt, mert a Shieldre alapvetően tank tárgyként tekintettünk eddig. Sokan kritizálták is ezt az egész jelenséget, egyszerűen nem tudták megemészteni a Doran's Shield látványát egy ADC-nél.

Aery hol aktiválódik, hol nem, a logikát még mi is keressük benne

Aioween | 18/01/03 15:50 Érdekes dolgot találtak a Summon Aery rúna működésében. Elvileg minden sebzésforrásra aktiválódnia kellene, de ezt mégsem teszi meg az összes esetben, helyette válogat. A Runes Reforged megjelenésével eleinte a Summon Aery volt az első számú új rúna. Kicsit olyan volt, mint anno a Thunderlord's, amikor először láttuk.

Ez azonban már a múlté, de aggódni nem kell, ugyanis ott a következő érdekes ötlet az ADC-k számára. Ez talán még jobban ki fogja égetni az embereket, mint anno a Doran's Shield. Természetesen a profik is használják már, főleg Koreában, de hogy honnan származik, az még rejtély. Nem az összes világmegváltó stratégia származik a profiktól, az egykori nagyon undorító blue Ezreal ötlete például a gold eloból jött. Szóval a stratégia nagyon egyszerű. 

Köszöntsétek az Overheal metát! A rúnát, amit a bemutatók idején mindenki felhype-olt, de végül senki sem használta, egészen eddig.

Bizony, ehhez jobb ha hozzászoktok, mert egy darabig valószínűleg maradni fog. Egy ilyen buildnek köszönhetően nem lesz túl könnyű megölni az ADC-t, főleg ha még mobilitása is van mellette, akiket amúgy is nehéz megfogni, mint mondjuk Vayne, esetleg Kalista. Elég frusztráló lesz ezek ellen játszani.

A build magját természetesen az Overheal (Túlgyógyítás) és a Legend: Bloodline (Legenda Vérvonal) adja, hiszen ezekből szedünk életlopást, majd később a pajzsot is. És itt jön a képbe a build következő furcsasága a Relic Shield, ami az első tárgyunk lesz. Egyrészt egy elég masszív pajzsot kapunk belőle idővel, másrészt ez is gyógyít minket a töltetekkel. Ez így akár több száz sebzéstől tud minket megvédeni.

A többi rúna, mint a Fleet Footwork és a Revitalize szintén erősítik a pajzsokat, meg a túlélhetőségünket. Igazából csak kiegészítik a Overheal/Relic Shield kombót, ami önmagában is nagyon erős. Olyannyira, hogy akár a Lethal Tempot (Halálos Iram) is behozhatjuk a Fleet Footwork (Szapora lábmunka) helyett, ha nagyon szeretnénk. Sőt, másodlagosként még a Dominationt is behozhatjuk, ha elég  magabiztosak vagyunk.

Ez például az SKT lövészének, Bangnek a match historyja. Látható, hogy a Fleet Footworköt és a Lethal Tempot váltogatja. Az utóbbi egy hétben nagyjából csak ezzel játszott, és ha neki elég jó volt, akkor nekünk is az lesz. Még Varusszal is játszható ez a build, igaz, cserébe le kell mondanunk a poke-ról, és inkább a támadási sebességre rámenni, ami amúgy is divat volt a VB alatt. Úgy látszik az Overheal/Relic Shield kombó annyira erős, hogy még ezt a cserét is megéri.

A következő patch a jövő héten jön, de egyelőre nincs arra utaló jel, hogy ehhez a buildhez szükséges dolgokon szeretnének változtatni. Ha ez így marad, jó eséllyel az LCS színpadain is gyakran fogunk találkozni ezzel a builddel. Ez ismételten szomorú hír lehet Jhinnek, aki megint csak nem tud túl sokat kezdeni egy, csak attack speedre épülő builddel.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.