Szabályos bővítménnyel tért vissza a FUTBIN?

Szabályos bővítménnyel tért vissza a FUTBIN?

Korábban már írtunk róla, az EA szabályzata változásával a FUTBIN bővítménye eltávolításra került a Chrome store-ból. Azonban újat fejlesztett a gárda, mely már nem szegi meg a szabályokat.

November közepén az EA gondolt egyet és megtiltotta a külső weboldalak bővítményeit, ezáltal a FUTBIN egy igen hasznos import programja is sérült. Viszont a honlapért felelős csapat úgy gondolta, hogy még így is képes újraindítani a projektet, ezért alkalmazkodtak az új szolgáltaltatási feltételekhez. Ezzel együtt nem szeretnék, hogy bárkinek a felhasználói fiókja veszélybe kerüljön, ezért teljesen új bővítményt készítettek, és kijelentették, hogy semmilyen módon nem szegnek ezzel szabályt. A teszt időszak után a napokban tették közzé az applikációt.


Némi magyarázat, hogy miként is működik az új import program

Ennek ellenére, miért lenne biztos bárki is abban, hogy nem sértik ezzel meg az EA-t?

A FUTBIN-en olvasható, hogy a válaszuk egyszerű. Az új bővítmény nem küld kéréseket az EA szerverei felé, így nincs szabálysértésről szó. Az új alkalmazás az EA szervereiről visszakerülő adatokat (amely adatok tartalmazzák a játékosokról és fogyóeszközökről az információkat a klubodban) olvassa, ezzel elkerülve, hogy az EA-szerverekhez csatlakozzon és kéréseket küldjön.

Egyesek azt állítják, hogy önmagában egy kiegészítő is sérti az EA szolgáltatási feltételeit. A FUTBIN szerint ez nem igaz, amelyet a kiadó ezzel magyarázott:

"Nem szeretnénk, hogy harmadik féltől származó alkalmazásokat és böngészőbővítményeket használjon, mert veszélynek teszi ki a fiókját. Amikor ezeket a harmadik féltől származó alkalmazásokat és böngészőbővítményeket használja, a bejelentkezési adatok láthatók a harmadik felek számára, és valaki ezt az információt felhasználhatja a fiók átvételéhez. A böngészőbővítmények rögzíthetik jelszavait, nyomon követhetik webes böngészését, hirdetéseket helyezhetnek el a felkeresett weboldalakba, stb."

Hozzáteszi a FUTBIN csapata, hogy ettől függetlenül nem javasolják a bővítmények használatát, mert biztonsági okokból kockázatot jelentenek. Egy rossz szándékú fejlesztő könnyen hozzáférhetne ezáltal a fiókotokhoz tartozó jelszavakhoz. Természetesen a FUTBIN fejlesztése nem olvassa be ezeket az infókat, ennek ellenére csak olyan külső programot érdemes használni, amelyben 100%-ig megbíztok. Tisztázásként még leírták, hogy önmagában egy bővítmény nem sérti meg az EA szabályait, amennyiben követi a szolgáltatási feltételekben leírtakat.

ITT éritek el az új alkalmazást.

Ne felejtsétek el, hogy egyelőre az új FUTBIN nem ellenkezik a kiadó előírásaival, de sosem lehet tudni, mikor változik meg az EA Sports szabályzata.

Kövess Minket!