Bluerzor otthagyta a francia baguettet, és inkább Spanyolországba ment

Bluerzor otthagyta a francia baguettet, és inkább Spanyolországba ment

Az LCS csapatok terén ugyan az átigazolási láz már nagyrészt véget ért, bluerzornál még fennállt a kérdés, hogy hova tovább, hiszen a GO-val nem hosszabbított szerződést. A jelek szerint a spanyoloknál folytatja.

Subicz "bluerzor" Dániel tavaly ilyentájt igazolt a Gamers Origin csapatába. Eleinte csak itthonról, de később már személyesen is csatlakozott a csapathoz párizsi gaming házukba, így egy kis időt kint töltött. Míg a tavaszi szakaszban csak a középmezőnyben végeztek a Challenge France-on, a második szakaszt már ezüstérmesként zárták a Millenium ellen.

Azonban a csapat elég nagy ambíciókkal rendelkezik és szerettek volna feljebb lépni. Az eredeti tervek szerint ez össze is jött volna, hiszen a Riot nemzeti ligákra osztotta volna fel Európát, ahonnan a legjobbak mentek volna tovább az úgynevezett "LCS-be". Azonban ezt végül elvetették, maradt a mostani LCS struktúra, azzal a különbséggel, hogy a bejutás lehetőségét is elvették, mert a két szakasz között nem lesz kieső csapat. Bluerzor esélyei ezzel a 0-ra csökkentek, hogy idén az LCS-be jusson, de a franciáknál már nem igazán maradt sok ellenfele, nagyobb és jobb játékteret keresett magának. A csapat, akiket végül választott, nem más, mint a Movistar Riders, egy alig egy éve alakult szervezet, de már most elég komoly neveket tud magának. Ezt a saját facebook oldalán jelentette be tegnap.

Az EU LCS utána a legnagyobb folyamatosan futó liga továbbra is a spanyol. Most ez különösen igaz, egyrészt ide jön a legtöbb profi, akiknek nem jött össze az LCS, vagyis eléggé szoros mezőny verődik össze, ami azt jelenti, hogy bluerzor is érdemben fejlődni tud majd. Ráadásul nem árt majd folyamatosan odafigyelnie, ugyanis a csapat egy 10 emberes felállással indul neki a szezonnak, tehát folyamatosan teljesítenie kell. Az "ellenfele" ráadásul nem is akárki lesz, hiszen Cinkrof már az LCS-t is megjárta, de Klaj neve is ismerős lehet a Fnatic egykori supportjaként.

Bluerzor egyébként talán emiatt bele is húzott, a mai napon már 1000 LP-n állt Challengerbe, ami egy 10. helyet jelent neki jelenleg az EUW szerveren.

Kíváncsian várjuk, hogy itt vajon mit sikerült letennie az asztalra, hiszen a francia földön úgy érzem méltán büszkék lehettünk rá. Egyelőre sok részletet nem tudott megosztani, de egy dolog biztos, ha jobbra fordul az idő (bár ott most is jobb), akkor biztosan lesz hol hűsölniük.

Érdemes lesz tehát követni a spanyol ligát is, hiszen mostantól egy magyar játékosnak is lehet szurkolni!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!