Itt a tavaszi EU LCS hype videó, kár, hogy Csacsi mintha barlangból beszélne

Itt a tavaszi EU LCS hype videó, kár, hogy Csacsi mintha barlangból beszélne

EU PRODUCTION!

Minden egyes LCS szezon elején kapunk egy hype videót Észak-Amerikából és Európából (persze a többi nagy régióból is, de alapvetően ez a kettő az, amire a nyugati világ figyel), hogy rápörögjünk az aktuális szezonra, egy kicsit megismerjük a csapatokat és az idei céljaikat. A marketinggépezet Észak-Amerikában hibátlanul működik évek óta, viszont Európa továbbra is, mintha magára lenne hagyva. Persze, biztos alacsonyabb a költségvetés, kevesebb pénz van videó forgatásra, de attól még egy olyan szintű cégtől; mint a Riot, egy olyan szintű bajnokságtól; mint az LCS, elvárná az ember a minőséget képben, hangban, hype-ban. Szőrszálhasogatásnak tűnhet, hogy most mit ugrálunk már egy sima bejelentő videón is, de ezek azok az alapanyagok, amelyek tényleg felrázzák az embereket a következő szezonra.

Nézzünk néhány példát:

NA LCS 2017 nyár - 10/10

Hibátlan szöveg, hibátlan megoldás, hibátlan videó.

EU LCS 2017 Summer - 9/10

Talán az eddigi legjobb videó, amit az EU production team kisajtolt magából.

Ez most csak két kiragadott példa az elmúlt évből, de ahogy végignéztem 2015-ig visszamenőleg az EU/NA LCS trailereket, –bár mindkét régió jobb és jobb trailereket hozott,– NA mindig egy lépéssel előrébb járt. Tavaly éreztem úgy először, hogy az EU team is kezdi felvenni a fonalat kreativitásban és megvalósításban. Aztán pénteken jött ez:

Nem tudom megérteni, hogy hogyan sikerült úgy összerakni a videót, hogy elfogadták így, ebben a formában azt a hangsávot, amit Vizicsacsival készítettek. Nem Csacsi miatt, bárki lehetett volna, de ez nagyon lerontja a hype élményt. Másrészt, 4 csapatot látunk (Schalke, Misfits, Fnatic, G2), de hol vannak a többiek? Ennél azért több kéne egy hype videóhoz. Értékelem, mert nagyon jó ötlet, hogy a játékosok a saját nyelvükön beszélnek, ez is adja Európa különlegességét, de szinte alig érteni, mit mond Csacsi a gyenge hang miatt, ami elveszi az egész élét a videónak. 

(Persze lehet, hogy csak fanyalgok, 2013-ban volt ilyen is:)

Produkció tekintetében szerintem ez visszaesés tavalyhoz képest, majd meglátjuk, mi lesz nyárra. Mit gondoltok?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!