Az egyik Windows build komoly laggokat okoz a PUBG-ban

Az egyik Windows build komoly laggokat okoz a PUBG-ban

Ha mostanában sokszor fagy meg a játék és a Windows 10 Creators Update 1709-es verzióján játszol, ez a guide segíthet neked.

Tudjuk, hogy a Windows nem mindig tökéletes és sokszor okozhat problémát, a PUBG-nál jobban optimalizált játékokban is. Általában valami olyan újdonság kerül be, ami túlságosan lelassítja a gépünket miközben játszunk. A Windows 10 Creators Update 1709-el is ez a probléma, hiszen a készenléti RAM nem törlődik és 1 óra intenzív játék vagy stream nézés után akár 6GB RAM-ot is veszíthetünk, ami tovább rontja a PUBG teljesítményét. Tehát, akik mostanában sok fagyást, kisebb laggokat vagy komoly stutteringet éreztek, azok két opció közül választhatnak.

Verzió 1607

Sok játékosnak megoldotta a problémát az, hogy újra rakta a Windowst az előző, 1607-es verzióra. Sajnos a Windows csak egy hónapig tartja meg a visszaállításhoz szükséges fájlokat, így egy újra rakás tűnik a legkönnyebbnek, ahol biztosan az 1607-es verziót rakjátok fel, majd letiltjátok a patch-elést. Ezzel minden fagyásnak és laggnak meg kéne szűnnie.

Empty Standby List

EmptyStandbyList.exe is a command line tool for Windows (Vista and above) that can empty: process working sets, the modified page list, the standby lists (priorities 0 to 7), or the priority 0 standby list only. The executable file below is signed. Download: EmptyStandbyList.exe (8178547 downloads) Usage: EmptyStandbyList.exe workingsets|modifiedpagelist|standbylist|priority0standbylist

Ideiglenes megoldás

Ha ez túl macerás vagy csak meg akarod tartani az 1709-es buildet, akkor egy másik opció is van. Le kell tölteni az EmptyStandbyList programot, amivel törölheted a bent ragadó RAM-ot, ez próbáld meg olyan helyre tenni, ahonnan nem mozgatod. Ezután indíts el adminisztrátorként, majd nyisd meg a Task Scheduler-t; jobb oldalt lesz egy Create Task fül. Adj egy nevet a General Tab-nak, utána a Security Options-ben a Change user or group-ra kell kattintani aztán Advanced azon belül pedig a Find Now fülnél kell a SYSTEM-et választani (ez azért fontos, hogy csöndesen a háttérben fusson). Pipáljátok be a „Run with highest privileges” és a „Hidden”-t is. Ezután még mindig van egy kis dolgunk: a Triggers tab-nál rá kell menni a New-ra, majd On a Schedule és végül One Time. Pipáljátok be azt, hogy öt percenként töröljön, lehet, hogy ez kicsit túl sűrű, de nem okoz gondot a játékban. Ezután már csak el kell indítanotok az Actions tabon belül, Start a program és végül az EmptyStandbyList.exe-re mutasson. Kész is vagyunk, ezentúl 5 percenként törli a készenléti RAM-ot.

Kicsit bonyolultak, de jól jöhet azoknak, akik már tényleg nem tudják mihez nyúljanak a laggok miatt. Aki eddig laggolt vagy problémája volt a játékkal és jó gépe van, azzal valószínűleg a Windows szúrt ki, de a két megoldás közül valamelyiknek működnie kell.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!