Néhány parázs meccsel folytatódott a HPCL

Az új év első fordulójának eredményei a tegnapi halasztott MTK Budapest - Mennyei Megyei találkozó után lettek teljesek.

A téli szünetet követően a kupában már aktivizálódtak a csapatok, azonban a HPCL csak ezen a hétvégén folytatódott.

Az új szponzorációt követően, a New Hungary már Wonder Stag e-Sports néven fut, a mostani fordulóban azonban nem kellett megerőltetniük magukat, hiszen a már visszalépett Kelo Teammel szemben kapták meg a biztos 6 pontot.

A Dr. Relax Esports a jelenleg kieső helyen tanyázó Kabbe a Passzt ellen lépett pályára és részben sikerült is javítaniuk az elmúlt fordulóbeli Cigától elszenvedett súlyos vereségüket. Hazai pályán egy biztos 2-0-át hoztak, azonban idegenben már nem ment ilyen jól, 3-1-es vereség lett a vége. Sőt, a Kabbe a Passzt egy hosszú nyeretlenségi sorozat után az utóbbi 6 fordulóban 12 pontot gyűjtött, többek között a Ciga elleni egyik találkozójukat is megnyerték, így nagy lépéseket tettek a kieső zónából való kijutásra.

A Ciga FC felemás hétvégén van túl, a jelenleg harmadik helyen álló együttes a felzárkózni igyekvő Hungarian Unity ellen meccselt. Vendégként sikerült is a diadal, ráadásul ebben a szezonban minden idegenbeli mérkőzésüket megnyerték eddig, hazai pályán azonban a Unity egy góllal jobbnak bizonyult, így nagyon fontos 3 pontot szereztek.

Az időközben szintén támogatót találó Összefújta SE már Hoongrain Esportként futott ki a gyepre a Hungary Eleven ellen. A középmezőny élén található csapatoknak különösen fontos volt a minél több pont megszerzése. Ennek ellenére egyik összecsapáson sem sikerült egymás fölé kerekedniük, az első meccsen egy-egy gól született, majd a második már kiélezettebbre sikerült. A Hoongrain vezetését követően az utolsó 10 percben 3 gól is esett, döntés azonban ekkor sem született, így igazán egyik csapat sem örülhetett.

Az AS Koma FC a szoros meccsek és a gólok ellenére sem tudta megszerezni első pontjait a bajnokságban. A Natio Hungarica elhozta a hat pontot a továbbra is téli álomban szendergő együttes ellen, ezzel pedig kijutottak a kieső zónából.

Az egyetlen halasztott párharc a szerdán lejátszott MTK Budapest és a Mennyei Megyei összecsapása volt. Hazai pályán a Megyeiek előnevükhöz méltóan játszottak, hiszen hátrányból még fordítottak is, rögtön a második félidő elején. A csoda azonban a 78. percig tartott, ekkor jött Rácz András és egy cselsorozat után szépségdíjas találatot jegyzett, aztán egy remek szabadrúgás figurát követően Krisz döntötte el az MTK javára az első meccs sorsát. A visszavágón már felszabadultabban focizott a listavezető, hármat vágtak a Mennyeinek és erre válaszként mindössze egy szépítésre futotta a vendégek erejéből.

Az első osztály eredményei:

Az első osztály állása:

Az alacsonyabb divízióban a dobogósok megint növelték előnyüket, így a negyedik helyezett lemaradása már több, mint 10 pont. Mindenképpen meglepő, hogy a DVTK visszacsúszott és egyelőre csak a középmezőnyben harcol. A DVSC és a Puskás mellett a Reál Lejendász rendkívül szoros versenyét láthatjuk az élen, utóbbi csapat pedig mondhatni legendásan meg is küzdött a hétvégi 6 pontért. A Fattyjayz ellen mind a két mérkőzésen a teljes erőbedobásukra volt szükségük. Az első találkozón a Fattyjayz a második félidő elején sokkolta a Reált, hiszen mondhatni az első épkézláb támadásukból megszerezték a vezetést. A Reál aztán a hajrában 5 perc alatt átformálta a végeredményt, 2-1. A visszavágó a forduló egyik legizgalmasabb 90 percét hozta. A Fattyjayz rögtön az elején előnyt szerzett, melyre még válaszolni tudott néhány perc után a Reál. Az első félidőt ezek után a Fattyjayz uralta, vágtak még két gólt és Hazard mesterhármasával úgy tűnt padlóra küldik ellenfelüket. A szünetet követően viszont egy teljesen másik Lejendász lépett ki az öltözőből. A középkezdés után néhány percel meg is kezdték a felzárkózást, majd nem sokkal ezután az egyenlítés is sikerült. A 71. percben aztán Ateska előtt nyílt meg a terület, 18 méterről pedig nem habozott, majdnem kiszaggatta a jobb felsőt. Volt még ugyan 1-2 lehetősége a Fattyjayz-nek, de a végeredmény már nem változott.

A másodosztály eredményei:

A másodosztály állása:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!